IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Punčka si je najbrž res želela tega baby-borna-se grem stavit, da je gnjavila doma, da je hudo, pa še vse ostale v vrtcu ga najbrž imajo. In ona dobi krilo, za katero se ji trenutno fučka, pa neke lončke, s katerimi si najbrž nima nič za počet, ker ima sigurno doma že svojega. Pa ne me narobe razumeti-to so lepa darila, vendar za to delklico v danem momentu pač niso.
Mislim, da smo v csli debati pozabili na en pomemben podatek. Razumljivo je, da če si otrok nekaj zelo želi in to željo jasno izrazi, napiše pismo Božičku itd., da je potem razočaran, če tega ne dobi. V prvi vrsti so starši tisti, ki naj bi kupili "glavno" darilo, edino če se seveda ne dogovorijo s kom drugim, starimi starši, botri, prijatelji, ni važno. Torej nekdo mora biti zadolžen za to darilo.
Ker pa v tem času otroci dobivajo darila tudi od ljudi, ki njihovih želja, potreb, hobijev ne poznajo nijno ali pa dobro, pač dobijo vse sorte darila. In tukaj je pomembno, da otroka naučimo, da je vsako darilo lepo, dobro in dano od srca, ter da s svojim obnašanjem lahko obdarovalca prizadanejo.
Kot sem že prej napisala, moja otroka od mojih staršev ne dobivata daril kot npr. pri Marogici, dobita pač malenkost in denar, za katerega otroka še ne vesta
. Jaz bi sicer ta denar lahko zapravila za stvar, ki si jo želita in bi jo jima potem dala moja starša, ampak jaz jima denar raje nalagam na račun, želeno darilo pa dobita od mene. Zato sta pač vesela vsake stvari, ki jo dobita od vseh drugih.
Skratka - jaz obdarujem veliko otrok od mojih prijateljev in znancev, nekateri so mi bližje, drugi pač ne in taka so tudi darila. Če bi npr. od kolega otrok, ki ga vidim cca 1x na leto bil užaljen zaradi darila kot ga je nečakinji dala Bonnie (in taka ta darila ponavadi tudi so), se mi sicer ne bi fržmagalo, mulca bi pa imela za skrajno nevzgojenega. Kaj pa jaz vem, kaj si želi? In konec koncev, to naj mu kupijo tisti, katerim je željo zaupal.
Torej v tej uvodni zgodbi, je bil največji kiks storjen s strani staršev, ker deklici nista kupila željene igrače, bodisi obvestila žlahto, naj skupaj zberejo denar in to kupijo. Tisti njen: To ni dost pa je zame kljub vsemu znak razvajenosti.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 4.1.2007 22:22:37 >