Naj še jaz povem svoje mnenje.
Jaz imam 19-mesečnika, svakinja pa 4-letnico in dvojčici 19-mesečnici. Ne bom rekla, da je moj otrok lepo vzgojen, da ni razvajen, da ni trmast in ne vem kaj še vse, ampak vsaj približno je tako. Meni npr. pomeni lepo vzgojen otrok nekaj drugega kot mogoče komu drugemu, tako, da se mnenja o tem normalno da razlikujejo. Samo ne zdi pa se mi prav, da se starši in stari starši smejejo temu, če recimo en otrok drugega udari, ko ga vidi, njim pa se to zdi fino, češ, glej kako se zna postavit zase in kakšen gavnar je - pa da ne bo pomote - to delajo punčke. Ko pa jaz po dim, mi pravijo, da češ naš je samo eden in ni navajen tega. Česa? Da ga drugi otroci tepejo, pa ni nič naredil, samo na dvorišče je stopil? Ampak svakinja je uboga revica, ker ima pač 3 otroke in vse tri so žive ko Ja, tudi naš je skoraj hiperaktiven, lahko rečem, vendar mu pustim vse do neke meje - nikakor pa ne dovolim, da udari drugega otroka za brez veze. Učim ga sicer, da če ga ena udari, da naj jo nazaj, samo njemu se to zdi tako za malo, da začne takoj jokat. In zdaj samo kdo omeni njuni imeni, se začne tepst po glavi in dela bam, bam. Zato mislim, da je ogromno odvisno od vzgoje, pa če imaš enega ali pa 10 otrok, vsega jim ne smeš dovolit, da imaš ti mir pred njimi , ker ti sigurno slej ko prej zrastejo čez glavo. In to, oprostite tisti, ki se boste počutili prizdadeti, so zame nevzgojeni otroci.