joj, Mič, res upam, da se ne boš kdaj najedla zarečenga kruha. še kako dobro poznam tvoje razmišljanje in tvoj način vzgoje. in kako hudičevo sem bila pametna nekje do 6. mesca, vse sem ji razlagala, s prijetnim a trdnim tonom, preusmerjala pozornost...potem pa kot bi naredilo klik, je vse to šlo skozi okno. nisem mogla verjeti, pa jaz, vedno tako pametna o tem... pa nič televizije, pa glasba, pa pripovedovanje, pa pojasnjevanje... NE, moj otrok je tak, kot ga opisuje Lara. bolj ko ji nekaj razlagam, bolj ona to dela. če jo ignoriram, še bolj to počne (najbrž zaradi pozornosti), preusmeritev pozornosti - ja valjda. nimaš šanse. še moja prijateljica, s katero imava punčici enake starosti, dosti smo se družili, podobna načela itd, ni mogla verjeti, kako se lahko en otrok razvije v tako osebnost. saj jaz njeno osebnost spoštujem in sem obenem ponosna na to, da je mala tako "ciljno usmerjena", je pa za ponoret težavna. zahteva miljonkrat več energije od nekaterih vrstnikov. po drugi strani pa tako zelo lepo napreduje, predvsem govorno, tako da sigurno ni z njo kaj narobe. ima pač mamin karakter a vendar potrebuje meje, morda še celo bolj kot ostali. in tiste mamice, ki imajo takele male zvedavce, bodo natančno vedele o čem govorim. saj ne, da taki otroci ne bi razumeli NE, ampak se enostavno ne pustijo vodit in tudi pod razno ne odstopijo od svojega, kaj šele da bi jim preusmeril pozornost.