edino kar me pa res malo zmoti je to, da si prepričana, da se da z vsakim tipom karakterja (otroka) doseči soglasje oz. ga vzgojiti samo s pomočjo mirnega razlaganja in mirnih živcev... priznam, da teh slednjih nimam,
tudi jaz sem prepričana tako kot Mič. in točno tako kot je napisala primer za trmastega otroka, je bilo pri nas, dokler se nisem skulirala. tudi jaz imam slabe živce, ampak za mojo pupo in konec koncev tudi zase, sem ubrala mirno pot. razlaganje in dopovedovanje pri nas ne pali le takrat, kadar je utrujena.
biba, mislim, da si ti odprla novo temo ko ne, ne zaleže. tam sem tudi napisala, da vse obrnem na hec, ji naredim zadeve zanimive. izjema so življensko nevarne stvari, tiste ji že v naprej preprečim(vtičnice, stopnice-ta faza je že mimo itd.).
naj povem, da je moja pupa že od rojstva zelo zahtevna, non stop mora bit akcija. jaz sem bila zelo miren otrok in sem mislila, da bo tudi moj otrok tak. tu so še atijevi geni in živahnost ima po njem
. pol si pa predstavljaj mene 'neenergičnega' človeka, ki mora naenkrat bit non stop v akciji
. od začetka mi je bila prava muka in sem bila živčna ko
. sedaj sem pa res vesela, da je tak živec, ker je tudi moje življenje postalo 100% bolj pestro. ne rečem, včasih je napoooorno, ampak z dobro voljo se vse da.
kar se pa spanja tiče...spi z nama. jaz sem bila preutrujena, da bi vstajala ponoči za dojenje, zato sva jo imela pri sebi. že v porodnišnici mi je sestra rekla, da je pač uštimana tako, da se rada stiska in ne želi spati sama. tako imamo vsi miren spanec. verjamem pa, da to ne ustreza vsem