sem bolj površna uporabnica in pa predvsem - JA, spreminjam mnenja, ideje, predvsem pa vzgojne metode - ljudje se spreminjamo do določene meje, tudi jaz...
Saj jaz jih tudi ne spremljam, jih je preveč in preveč čvekam....tole sem si pa zapomnila; očitno po nepotrebnem obremenjujem spomin.
Kaj naj ti rečem? V bistvu si si odgovorila že sama.
Vzgajaj dosledno in ne površno. Poglobi se v obnašanje, poskušaj ga razumeti sproti in sproti odpravljati neželenega. Majhne težave se lahko rešuje, s težjimi je križ.
Z možem se dogovorita, po kakšnih principih bosta vzgajala otroka. Vztrajajta pri njih, oba. Pri nama so že ves čas isti. Mirno, dosledno, potrpežljivo, s posluhom za otroka.
Kaj narediti v konkretnem primeru? Spet se bom ponavljala. Spočij si, naspi se, lenari, počni nekaj, kar te veseli. Poišči varstvo za otroka vsaj za nekaj dni. Otrok čuti tvoje razpoloženje, verjemi. Ko sem bila bolna in že čisto fertik, je Mičica začela jokat, pa je bila petsto kilometrov stran. Če ne bi doživela, ne bi verjela.
ps. ni me treba izzivat, samo vprašaj, pa ti bom odgovorila. Pa ne zato, ker bi bila jaz tako pametna, ampak ker se mi zdi, da bi ti kakšna izkušnja, drugačna od tvoje, prav prišla
.