cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

spanje pri babicah

clock-img

16.08.2006, 10:58

clock-img

nmnm

pencil-img

3

Pozdrav!

Imamo 1 leto in pol staro punko. Pa sem zgleda ena tistih mam, ki zagovarja mnenje, da je še premajhna, da bi jo par dni skupaj pustila pri komu drugemo ali celo, da bi šla s kom drugim na morje (?).
Nekatere mamice to odobravajo, nekatere ne.
Smo poskušali, da je eno noč prespala (to je bilo zdaj dvakrat) bi babici, pa je bilo vse v redu, nobenih problemov, ampak da bi jo pa pusti za cel teden pa se mi zdi še prekmalu.

Kakšne izkušnje imate pa ve?

clock-img

16.08.2006, 10:59

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Moja je stara 2 leti in jo pustim za kak dan ali pa za  kako noč pri starih starših. Za kaj več pa ne. Se mi ne zdi. Takšna pač sem, da mi ni do dopustovanja, žuranja po več dni ali česa podobnega brez mojega otroka.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

16.08.2006, 11:03

clock-img

Anonimen

Jaz mislim, da je najbolje čimmanj komplicirat in torej pustiti otroka, da prespi npr. pri starih starših. To je O.K. za pozneje, da se otrok nauči samostojnosti.

clock-img

16.08.2006, 11:10

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Moj je star 16 mesecev in ni spal še pri babici ali kakšni tretji osebi.
Ravno zadnjič sva se pogovarjala, da bi ga lahko kmalu dala k babici za eno noč, da vidimo kako bo.
Ampak pri nas je problem že če mene ni zraven, kaj šele, da bi bila kakšna tretja oseba. 14 dni nazaj mene prvič ni bilo čez noč doma in je bila doma kar panika. Ampak vsi pravijo, da pri babicah lepo spijo in smo starši tisti ki kompliciramo.
Midva sva se zmenila, da si bova enkrat jeseni privoščila "romantično noč" nekje, malega bova pa dala k babici.

clock-img

16.08.2006, 11:44

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

pri 20. mesecih še ni prespala pri babici ali komu drugemu. jaz bi jo že dala, da si mal spočijem user posted image , ampak ne morem otroka, ki se zbuja ponoči naprtiti babici. razmišljamo že dalj časa, da bi poskusili, nismo pa se še odločili. sicer zaspi tudi brez mene, ampak ponoči pa... čisto odvisno od otroka pač in od staršev. če bi moja bolje spala, bi jo že zdavnaj tu in tam putila pri starših.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

16.08.2006, 11:46

clock-img

Anonimen

A sem pol edina user posted image
Naš je pri moji mami spal že pri 5 mesecih.
na vsake 2 meseca pa gre k babici in ga tam pustimo in pridemo naslednji dan zvečer ponj

clock-img

16.08.2006, 11:47

clock-img

Anonimen

Jan je prvič prespal pri drugi osebi, ko je bil star nekaj mesecev. Prvič pa je šel za dalj časa od mene (za 10 dni v kolonijo), ko je bil star 7 let.
Robi je prav tako prvič prespal pri drugih pri nekaj mesecih, kaj dosti dlje pa ni bil "odsoten". Edino dvakrat od sobote zjutraj do nedelje zvečer pri tašči in tastu.

clock-img

16.08.2006, 12:04

clock-img

sanasan

pencil-img

1264

naša 21m tudi še ni nikjer prenočila, je pa npr. bila pri mojih v varstvu od popoldneva pa tja do polnoči in ni bilo problemov...pa nekajkrat je še spala zjutraj, ko sem šla in sva se videli šele popoldne...več pa nama ni ratalo, ker so okoli mene vsi bolj busy od mene, pa še v okolici nimava nikogar komur bi jo pustila...mama se mi je najprej sfulom poleti ponujala, da bo ona z njo na morju en teden, no, na koncu sva bili ves čas samiuser posted image ....
možu se pa nikamor ne da, ker je že itak redko doma, tako da niti varuške še nisva potrebovala ponoči...

clock-img

16.08.2006, 12:05

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Jaz sem jih zaradi službenih poti bila primorana nekajkrat pustiti pri starih starših ali pri varuški. Večjih težav ni bilo.

Samostojno se je starejši sine pri 3,5 letih odločil, da gre z varuško za vikend v Zagreb ( bila sem sicer skeptična, ampak sem dovolila, ker je bila to njegova želja, ker to spodbuja samozavest in ker bi ga v vsakem trenutko pripeljali nazaj, če bi bilo potrebno ). Bil je navdušen!
In sedaj ( 3 mesece kasneje ) je izrazil željo, da gre na počitnice k babici in je šel za 5 dni ( se je ravno vrnil ), ni bilo problemov.

Mali bo star 2 leti in ga še nebi poslala "na počitnice"; druga stvar je seveda če ni druge izbire...

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

16.08.2006, 12:07

clock-img

sanasan

pencil-img

1264

pa se ne pritožujemuser posted image ...in čisto po pravici, mami ne zaupam najbolje, tašča je na drugem kontinentu...
imam sicer super popoldansko varuško, ki bi jo rada vzela kar čez vikend, pa moj nočeuser posted image

clock-img

16.08.2006, 12:11

clock-img

Rok_LM

pencil-img

191

Naša starejša dva (user posted image dve leti in pol in user posted image  tri leta in pol) sta od drugega leta starosti dalje redno vsak mesec na počitnicah pri babici za par dni in nikoli ni bilo nobenih problemov. Letos spomladi sta bila tudi z vrtcem na počitnicah za tri dni. Zelo sta uživala. (Midva pa tudi)user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.08.2006, 12:33

clock-img

vesna.com

pencil-img

654

Tud jaz sem bla skeptična,pol sem dala pa obe(6+2)k babici,ta večjo kao za en teden ta malo pa za dan dva.Pa sem 2x na dan poklicala če je ta mala že za domov in je sama rekla da ne gre.Pa mami je tud rekla da je vse ok in da se majo super in so na konc obe ble cel teden.Malo tudi verjetno zato ker je v hiši na podeželju in tam so skoz zuni in delajo vse sorte,kar doma ne morjo ker smo v bloku.

clock-img

16.08.2006, 12:41

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Naš bo kmalu dopolnil 14m, pa je samo 1x sam prespal pri babici (za novo leto, ko je bil star 6m). Drugače velikokrat zaspi z babico (mojo mamo) čez vikend, ker greva midva na kakčno pijačo zvečer za urco ali dve... Kasneje se mu pač pridruživa v isti sobi.

Sva ga pa že večkrat tudi skoz dan pustila pri mojih, pa nikoli ni bil velik problem. Moja starša sta navajena nanj, saj ga že od rojstva videvata skoraj vsak vikend (do 1,5m njegovega življenja smo celo živeli pri mojih, da je meni bilo lažje zaradi CR)...

Jaz bi rekla, da tudi običajno problem v MENI, da bi bila dlje časa ločena od njega. Letos sta moja starša predlagala, da bi šla z njim sama na morje, ker pa se midva (še posebej jaz) nisva (ŠE!) bila pripravljena se tako dolgo ločit od njega in ker je Anej precej živahen otrok, ki zahteva celega človeka, smo potem šli skupaj in bilo je super! Babica in dedek sta uživala, ker sta imela ob sebi malega (mi smo bili v sosednji sobi), midva pa sva si fajn spočila. To je najboljša varianta dopusta.

Jaz bom še počakala par mesecev (sicer to ni ovira, ampak zdaj imamo tisto obdobje, ko ne sme videt mame ali atija odit, če ne se tuli kot, da je konec sveta), potem pa ga bova počasi puščala spati pri babici... Najprej kakšno noč, potem dve... mislim, da bomo do naslednjega poletja ravno prišli na cel teden in mogoče bom pa takrat že pripravljena, da gre sam na morje z mojima staršema...

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

16.08.2006, 12:49

clock-img

Olivija

pencil-img

2194

sem si rekla, da jo bom pustila na morje z nekom drugim šele, ko bo znala telefonirat. Zdaj že zna in zdaj pri treh letih bi jo že pustila za nekaj dni.

Je pa naša Ana poseben primer, ker je lani od samega domotožja dobila vročino (je bilo res zelo hudo), zato jo lani nisva pustila z babico na morje.

Je pa prespala pri naših, ko je bila stara 14 mesecev, ker sva šla na eno poroko in je bilo to najbolj enostavno, pa je bilo vse ok, za več dni jo pa takrat ne bi pustila.

Je pa spet čisto odvisno od otroka...

< Sporočilo je popravil Olivija -- 16.8.2006 12:50:41 >

clock-img

16.08.2006, 12:51

clock-img

Anonimen

Mali od prijateljev je bil z 11 in 12 meseci dvakrat po 14 dni na morju z babico. Meni se zdi to absolutno prezgodaj in predolgo.

clock-img

16.08.2006, 13:02

clock-img

fricka

pencil-img

751

Odvisno od otroka. Naša je stara 15 mesecev in je dvakrat prespala pri babici. Prvič dva dni in je bilo vse v redu. Drugič samo eno noč in je bila živa štala. Saj pri babici je bila pridna, mene pa tud videt ni hotla, ko sem prišla ponjo. Naslednji dan je dobila vročino, ki je seveda takoj ko sva bile doma minila. Cel teden nisem šla v službo in ves čas je visela na meni. Obakrat pa sem jo pustila zaradi službenih obveznosti in si drugič naredila same probleme in še večji izpad dela v službi. Ne bomo kmalu ponovili.

clock-img

16.08.2006, 14:54

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Prej se otroka navaja, lažje mu je. Naša dva sta prvič prespala pri babici med 5. in 7 mesecem. Seveda je bilo vse brez problemov, Tudi na morje je šel ta starejši pri 14 mesecih za 2 tedna z mojimi starši. Zopet nobenih problemov.

Le kaj se pa lahko otrokom takšnega zgodi?

clock-img

16.08.2006, 15:01

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Marogica, saj se ne sekiram, da bi se mu kaj zgodilo... Anej je tako živahen otrok, da sta moja straša po 2 dneh (čez vikend) totalno zmantrana (pa nista stara - oba okrog 50), ker je naš mali (ko je buden) ves čas v pogonu - in to mislim sleherno sekundo! Le kako bi z njim sama preživela na morju 1 teden? user posted image

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

16.08.2006, 21:48

clock-img

corfu

pencil-img

3829

Z babico je šel na morje za teden dni, ko je bil star cca 16 mesecev, potem še za par dni, zdaj je v devetnajstem mesecu in gresta z babi septembra še za en teden, tako za čez noč je prvič prespal pri šestih mesecih in potem smo na vsake toliko to ponovili. Jaz v tem ne vidim nič dramatičnega. Jaz si nekako ne predstavljam, da bi bil otrok obseden z mano in ne bi mogel brez mene ali svojega očeta, prav je, da ima občutek, da sva vedno "tu" da mu pomagava, je pa tudi ogromno drugih ljudi in svet okoli njega.

clock-img

16.08.2006, 22:32

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

tako kot pravi bobek. moji starši enostavno nimajo tolko energije, da bi se še ponoči s tamalo ukvarjali. čez dan je dostikrat pri njih, brez najmanjšega problema. ponoči bi si pa radi spočiliuser posted image

jah, dokler bo imela tako nemiren spanec, bova pač midva z možem edina izbira. pa ne bi zdaj o spanju in nespanju diskutirala. je pač eden tistih otrok, ki mora imeti vojaški red in mir, da lahko (vsaj malo) spi. kakršna mati, takšna hči;)

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

18.08.2006, 08:30

clock-img

Mojca20

pencil-img

1268

Joj, bodi vesela, da imaš možnost oz. da sploh hoče čez noč spati pri babici brez tebe! Jaz nimam te srečeuser posted image .

clock-img

20.08.2006, 09:10

clock-img

Anonimen

moje sta pri babici pespali pri manj kot letu..pri pol leta mogoče tavelka tamala pa pri dveh mescih. prva je bla prienem letu že prvič sama za en teden na cresu z mojima, letos je pa avno sdej že drugo rundo po 10 dni tut z njima na cresu. super je!

clock-img

23.08.2006, 09:44

clock-img

Polly

pencil-img

171

Moja do prvega leta ni mogla nikjer spat, ker smo se še dojile. Smo pa prva dva meseca po porodu takorakoč živeli pri mojih starših, kasneje pa smo bile vsaj z malo skoraj vsak dan tam (user posted image ima 12-urno službo). Tako da je čisto domača in ni bilo nobenega problema, ko je prvič sama prespala pri babici. Pa še začeli smo se privajat, saj sem bila ponovno noseča in nisem hotela, da bi bil šok takrat, ko bi šla rodit. Malce težje sem jo pustila pri tašči in tastu, a tudi tam ni nikakršnega problema user posted image .

Malce težje bi JAZ preživela, če bi šla hčerka s starši na morje, tako da grem kar zraven s 3-tedensko sestrico user posted image .

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

clock-img

23.08.2006, 12:55

clock-img

Ninica

pencil-img

900

Moja je prvič prespala pri mojih starših pri 16. mesecih in ni bilo nobenega problema. Je lepo navajena na mojo mamo in je rada pri njej. Jaz jo lahko mirno pustim - ne da bi se sekiralauser posted image

LP, Ninica

clock-img

23.08.2006, 13:20

clock-img

ronja5

pencil-img

677

Meni je pa ful fajn da lahko za par dni tamali ostane pri babici. Naberem si malo energije in se spocijem.
Tavecja sta sla pri 5. ze sama v kolonijo in menim,da to je prava pot k samostojnosti.
Sem pa lani skor v smeh padla, ko je ena mami 11 letnika tako komplicirala na govorilnih urah za solo v naravi, ne mors verjet no.
Res pa je odvisno tudi od otroka. Tavecji je pri 3 in pol hodil ze v trgovino, pri 7. sam na mestni avtobus k babici. Julita je pri vsem tem bila kako leto za njim.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem