cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: "A ti pa še kar dojiš????!!!"

clock-img

14.08.2006, 20:45

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

Tudi jaz sem iskalastarost tvoje pupeuser posted image

kaj pa naj midve rečeva, moja bo stara 17 mesecev, pa se še vedno dojiva, podnevi in to večkrat. Od okolja je edino moj mož proti (ne vem, ali je ljubosumen ali kaj user posted image ), moja mama se je že tdi navadila, drugi pa kar pozitivno reagirajo. Sicer pa me briga user posted image , kaj si mislijo ljudje.

Sem pa tudi jaz včasih v dvomih, kako in kdaj bova nehali, ker gre zdaj v jasli in ni dobro nehat hkrati s tako spremembo, torej se nama odeta dojenje tkoj ko bom prišla po njo v vrtec in še potem cel popoldan. Ne vem, bom videla.

Pri taki starosti kot je tvoja pa to sploh ni neka odvečna zadeva. Sploh če se doji samo enkrat na dan.

Kar tako dalje!!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

clock-img

14.08.2006, 21:32

clock-img

bini

pencil-img

1623

jap, so čudaki na tem sveti user posted image
moja tašča je pri 1 mescu vprašala - a še pri tebi je?user posted image  ...beseda dojenje je tabu oz. sem pogruntala da pri njih zbuja nelagodje - tko kot tista slika od seven američanom... user posted image
no, jest sm seveda ponosno rekla, da seveda da je pri meni.... no, pri 3 mesecih se je frajer že skoraj čisto odstavil, zdaj pa sploh in najbrž ji bo kar odleglo ko bo zvedla user posted image ... in meni gre kar na jok, ko vidim ali berem kako mamico, ki lahko doji (vsaj do 1 leta), moj srček pa noče.. no, sej se tud drugač da crkljat, ampak NI ISTO... da o pozitivnih učinkih mleka sploh ne razpravljam....

hm... moje mnenje- ljudje, ki jim dojenje zbuja karkoli negativnega imajo po moje tud precej težav na področju spolnosti... sej ne, da sem kak psiloholog, ampak se mi zdi, da so pač prsi tisti primarni seksualni simbol in če tam nimaš stvari v glavi pospravljenih, te vse v zvezi s tem spravlja v en tak čuden položaj... kaj pravte??

_____________________________

Svet je lep!!

clock-img

14.08.2006, 21:39

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

IZVIRNO SPOROČILO: tincci

S tem vprašanjem se srečujem zadnje čase, in to od vsakega, ki ima 5 minut!
.....

Kakorkoli, too much! Pa sej ne da me preveč ganejo te izjave, ampak res no, zadnje čase mi vsak samo še to reče?????????!!!!!!!!!!!



Hja, to so približno tako butaste vprašanja oziroma komentarji kot tisti:
"A ti pa ne dojiš?"

Na ene in druge komentarje se mamica z normalno razvito stopnjo samozavesti požvižga. Saj verjetno veš kako to gre: "Skozi en ušes not, pa skoz druzga ven".

Če pa ne gre tako enostavno, potem pa stvari okoli dojenja (pa verjetno še česa drugega glede materinstva) nimaš tako razčiščenih, kot pišeš.

clock-img

16.08.2006, 14:31

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

17.08.2006, 13:32

clock-img

Anonimen

Jaz dojim že 19 mesecev - ne 1x na dan, ampak najmanj 3x. Sedaj sem očitno drugič srečka user posted image  in ne nameravam nehati.
S pomočjo dojenja sem uspela izgubiti vseh 33 kg, ki so se mi nabrale v nosečnosti in čeprav me včasih kak norec, ki ne pozna prednosti dojenja (tudi moja tašča, ki mi je očitala, da je zaradi dojenja preveč navezan name in zato nje ne marauser posted image ) okrca, češ, a ni malo prevelik, mu odgovorim: Saj, bo pa pri petnajstih sam presedlal na drugi jošek. user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.08.2006, 15:03

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

mene je zadnjič soseda vprašala, če sem dojila, pa ji rečem, da še vedno dojimuser posted image  (jutri bo 20 mescev). prvo je stala kot okamenela, potem pa je rekla:" ja potem pa ti lahko moji hčeri pomagaš, ker ji tole dojenje dela take preglavice" (14 dni starega dojenčka ima). in sem z veseljem pokramljala z njo.

drugače pa tudi jaz slišim take opazke, pa me nič ne gane.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

17.08.2006, 18:05

clock-img

štručka

pencil-img

211

A dej no Tincci......ko sem začela brat tvoj post, sem mislila, da gre za pet let starega otrokauser posted image .
Tudi meni gre na živce, saj me tašča, s katero si nisva tako grozno blizu, vedno sprašuje če še dojim, pa koliko, pa kdaj, pa naj, ker je zdravo (to mi pove vsakič ko pride!!!!!!!1kot da ne vem, da je zdravo..matervola!!)....Jaz se ob tem počutim, kot da me kdo dobesedno slači na sredi ceste....Se mi zdi , da so to intimna vprašanja, ki nebi smela prileteti iz vsakih ust.... Vsaka doječa mamica se bori za to, da bi kar najdlje in najbolj mirno dojila dokler bo dojenček hotel ali pa vsaj do konca porodniške (moja si je še v službi pumpala za domov, da ji ni razneslo hihi)
Pa tudi sicer se mi na vsake toliko časa nabaše na vrat kaka pametna ženska (beri mama, tašča, sestra, soseda....), ki me sprašuje samo zato, da mi lahko nato "svetuje".... češ, to bi pa ti lahko tako, naj mali raje tisto in tako, pa zakaj ne tako, mi smo pa včasih tisto....
Pa sem lepega dne popi***, in sem si oblubila, da bom na pametne nasvete odgovarjala v naslednjem stilu;
"Zdaj bi mu pa lahko že dala mlečni gres. Zakaj pa mu ga ne daš?Mi smo ga pa dajali"....In namesto dolge in široke razlage odgovorim, da če bi bila prepričana, da bi mu s tem koristila, bi to tudi storila... in na nadaljna drezanja je odgovor "zato, ker ne"...in če še kaj teži... tašča/mami...tega je že daaaaaaaavno, ko ste vi dajali gres/gluten/sol/sladkot/med na dudo, haloo, živimo 30 let kasneje, to so drugi časi....  In potem se iz strahu pred dejstvom, da je to bilo pred triiiiidesetimi leti in tem, da sta stari, enostavno potuhneta...in po medlem premisleku morda za kakšno reč vprašata, če se to še tako dela in povesta, kako danes mlade mamice vemo veliko več, kot so one včasih..........
Seveda, saj imamo internet in ringarajouser posted image

Mah, včasih je kar treba bit hud....in jim povedat kar jim gre...

clock-img

17.08.2006, 18:19

clock-img

N _ B

pencil-img

2844

Midve sva se 18 mesecev dojili in se na komentarje nisem ozirala. Domači niso komentirali, soseda je bila pa pametna, kot vedno. Ona je itak dojila 6 tednom, po treh mesecih so šli delat.....

Meni ni žal za noben dan, ko sem jo dlje dojila. Zakaj bi otroka prikrajšala za nekaj, kar ji paše. Na koncu se je sama brez težav odstavila. Delaj po svojem občutku in kot tebi in user posted image  paše.

clock-img

17.08.2006, 18:26

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Ma kaj te briga kaj drugi rečejo!!!!

Jaz sem tudi mislila da je punčka stara 3 leta.
Misva sva se dojila skoraj 15 mesecev. Na različne komentarje in priombe se nisem ozirala.
Pa jih niti ni bilo veliko. Bolj v smislu "svaka čast", meni pa se tudi to ni zdelo kakšen poseben uspeh.

clock-img

18.08.2006, 13:35

clock-img

Anonimen

Večina ljudi nas ocenjuje (in enako mi njih) po svojih merilih; v konkretnem primeru je to dolžina našega (ne) dojenja.

Večina mam meni, da je bila dolžina njenega dojenja tista "prava" dolžina in da tako velja tudi za vse ostale mame. Glede na to se čudimo, ali druga mama še vedno doji ter obratno, ali je že nehala.
To ni nič presenetljivega. Prav tako bi se mi čudili, če bi povedala, da grem k frizerju enkrat na leto, če bi bila v stiku z ljudmi, ki gredo k frizerju enkrat na teden. In obratno.

Logika našega razmišljanja je v večini življenjskih situacij enaka in dojenje tu ni izjema. Tistim, ki imajo enako izkušnjo kot mi, bomo kimali, ostalim pa se bomo vsaj malo začudili.


Meni je bilo ob takih vprašanjih najbolj smešno to, da so me premerili od glave do pete in strmeli vame " ja kje maš pa mlek???". Ampak to je že drug stereotip....user posted image

clock-img

19.08.2006, 00:45

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.08.2006, 07:53

clock-img

natalia

pencil-img

1423

jaz tudi, jaz tudi...user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

clock-img

19.08.2006, 11:19

clock-img

cuma

pencil-img

1983

user posted image  Mič!
Moja žabica se je sama odstavila pred par tedni. Dojili sva se torej 8 mesecev, od tega polno samo tri tedne.
Mene so gledali, kot da sem padla z lune, kaj dojim, če pol itak še flaško pripravljam...a ni to brezveze, pa še toliko več dela pa vse...??user posted image  In kaj sem čakala do 8. meseca? Saj bi lahko kar ukinila, če sem že itak morala aptamil kupovati...user posted image
Jaz pa sem se takim samo nasmehnila in si mislila svoje.
Po vseh fintah in nasvetih, ki jih sedaj poznam, upam, da mi bo šlo naslednje dojenje boljše in da bom v drugo tudi jaz poslušala:"A ti pa še kar dojiš pri 1letu...?" Če pa ne bo šlo, bom pa vse finte ekspresnega pripravljanja flaške sredi noči tudi že poznala, pa še sekirala se ne bom, kako pa kaj bo rasel mojuser posted image  na tem adaptiranem mleku.
Pripombe bom pa itak poslušala v vsakem primeru, pohvale pa tudi user posted image !
Lp cuma

clock-img

21.08.2006, 13:17

clock-img

petra.horzi

pencil-img

761

IZVIRNO SPOROČILO: tincci

Aja točno, potem pa obvezno sledi podvprašanje: "Kok časa pa še misliš???" In potem rečem, da ne vem, da bova vidli, in potem me še bolj čudno gledajo. user posted image



v knjigio dojenje in materinstvo iz srca je ful dobr napisan odgovor lih na to vprašanje "klok dolg pa še misliš dojit?" -"ah še ene pet minut!"
jz bom tud mojga dojila dokler bo hotu pa tud če bo že tri leta star:)
star je 7,5 mesecev, hočće se pa po vsakem obroku goste hrane še mal dojit, tko da nimava špe nobenga celga obroka, ampak men je prov fajn, tko da zakaj ne

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

clock-img

21.08.2006, 13:19

clock-img

petra.horzi

pencil-img

761

aja pa k me kdo vpraša če še zmeri dojim pa povem da večinoma samo dojim, mi vsi pravjo kok sm pridna, men je pa to skor smešn da bi bla pridna, k je pa dojenje ja najlažje-dost lažje k skoz flaške štimat, pa prat, pa segrevat...

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

clock-img

10.09.2006, 23:08

clock-img

petra81

pencil-img

733

Midve se tudi še dojivi!!  user posted image  bo stara pojutrišnjem 7 mesecev. Gosto hrano sva začeli počasi uvajati okrog 5,5 meseca in imava zdej od 2 do 3 goste obroke na dan. Odvisno. Kakšen dan pa samo enega!! Se nič ne mudi, sej bo celo življenje jedla hrano za odrasle, pa tudi pedijatrinja, ni je svetovala naj kar počasi.
Je imela pa zadnjič tašča eno svetovno izjavo, ki jo moram delit z vami, tudi če je tema že malo nazaj!!
Moj user posted image  je po obisku v posvetovalnici povedal, da user posted image  pa zdej tehta 7.250g in je tašča odgovorila: ¨Ja, seveda, sej zdej pa je`!!¨

Mislim; prej je ubožica, pa skoraj 6 mesecev stradala!!

Bodite pridne in uživajte v dojenju!!

clock-img

11.09.2006, 16:34

clock-img

Lenka_

pencil-img

24

jaz sem pa tak fovš vsem ko vam uspeva tako "dolgo" dojit...vse bi dala da bi vsaj par mesecev bla lahko dojila. Pa figo, noben trud ni pomagal... Samo če pa še bom mela kdaj otroka pa se bom še bolj trudila, pa če bo to edina kar bom počela!

_____________________________

http://a-lenka.moj-album.com

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem