IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
David, pa a ti ne znaš drugače pisati kot tako, da človeku razčleniš kompletni prispevek in ga zanaliziraš. Citiraš le tiste dele besedila, ki ti ustrezajo za obešanje. Gina je hotela povedat čisto nekaj drugega, kot si ti razumel.
Oprosti, jaz berem to, kar ljudje napišejo, ker jim v glavo pač ne vidim. In se mi zdi edino pošteno, da če se že odzovem na neko pisanje, da ga tudi citiram, da je jasno na kaj sem se odzval in da mi lahko tisti, ki je avtor citata tudi pove, da ga nisem prav razumel. A ni to osnova nekega normalnega debatiranja ? Če se ti zdi, da sem kje kakšen citat iztrgal iz konteksta pa bi te prosil, da trditev tudi dokažeš.
Pa malo še poglej, kako se je odzvala na Ginino pisanje Anonimna: "Hvala Gina! Ti si zadela situacijo v nulo. Tudi jaz ponavadi tako odreagiram, da se umaknem še dovolj zgodaj in se grem ohladit. Včeraj sem imela slab dan, ki se je še slabše končal." (pozor - citiral sem celo sporočilo!
)
Slab dan ? Jaz jih imam včasih 10 na teden, pa nisem še nikogar namlatil zaradi tega. Jaz verjamem, da je Gina hotela povedati nekaj drugega. Samo vseeno je njeno sporočilo meni zvenelo čisto drugače. A veš kako: recimo, da sporočilo objavi mož, ki je v navalu jeze namahal ženo, jaz pa se oglasim in napišem: "Zakaj naj bi fizična bolečina bolj bolela kot psihična? Od kod komu take nore ideje? Ne strinjam se s fizično kaznijo, jasno da ne, ampak....če si ženo 1x nažgal, sigurno ne bo trpela dolgoročnih posledic, če pa jo boš dnevno razvajal in si bo lahko dovolila vse, jih bo pa zihr."
Pa še nekaj je: take teme se vedno izrodijo v vojno med nasprotniki in zagovorniki fizične kazni. Potem je tu še Gina, ki je proti fizični kazni ampak se ji zdi neprestano razvajanje veliko hujši problem kot ena po riti (kar je seveda res, ampak gre za primerjanje jabolk in hrušk, kot sem že napisal) in pa seveda jaz, ki dolgovezim in nakladam in kaj vem kaj še vse, med drugim tudi zato, da se take teme čimprej zaklenejo, ker za kaj drugega itak niso.
d.