cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: stepla sem svojega malčka

clock-img

19.07.2006, 15:35

clock-img

Anonimen

Hvala Gina! Ti si zadela situacijo v nulo.  Tudi jaz ponavadi tako odreagiram, da se umaknem še dovolj zgodaj in se grem ohladit. Včeraj sem imela slab dan, ki se je še slabše končal.

clock-img

19.07.2006, 15:42

clock-img

dory

pencil-img

8852

U jej...ta je pa kar huda...jst mam tud zlo navihanga dveletnika in mi tud skace po zivcih da je kar hudo...a da bi ga stepla..ne to pa ne...ce sem ful jezna, se oddaljim, mal zadiham in je bols...svojih frustracij ne bi mogla tkole stresat...kaksno na rit ze dobi..ampak da bi ga stepla..to je pa ze ornk prevec.

Svetujem ti,da se v prvi vrsti razbremenis...da si vzames cas zase...in da kaj takega ne ponovis...raje se mal kontroliraj...

clock-img

19.07.2006, 15:57

clock-img

david

pencil-img

209

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Hvala Gina! Ti si zadela situacijo v nulo.

Ja, čestitam Gina. Lep izgovor si ji dala, ki bo dovolj še za naslednjih nekajkrat, če bo treba. Po drugi strani pa...

To se mi je zgodilo že ene tretjič, da sem izgubila živce a tako kot danes še ne.

... se zadeve mogoče stopnjujejo. In mogoče bi bilo vseeno pametno narediti še kaj drugega kot...

Kakorkoli.... mislim, da je bilo to zadnjič, o jezi, ki izbruhne v meni pa bom morala še veliko razmišljati.

d.

clock-img

19.07.2006, 16:53

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.07.2006, 17:23

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Napisale ste celo kolobocijo o vzgoji. Nihče se več ne upira na bolanega otroka, ki je pretepen tako močno, kolikor mamica lahko tepe. Jaz sem se takoj spomnila na prizore pri zdravniku, ko starši pojma nimajo o zaraslih zlomih in modricah. Ker se nimajo pod kontrolo.

Pa nasvet, da naj se malo zamisli. Ja, mamici je žal in ve, da ni ravnala pravilno. Ampak pride trenutek, ko se ne more kontrolirati. In če se ne more kontrolirati, ji nič ne pomaga kesanje in razmišljanje. Ne more se kontrolirati. Lahko se ponovi. Pa ne bo mogla nič proti temu, ker se ne more kontrolirati.

Zato naj poišče pomoč, da izbriše tisti trenutek nekontrole, da se bo imela 24 ur v oblasti in bo sama nadzirala svoja dejanja.

Pa še to: Draga anonimka, po vsej verjetnosti si res odlična mamica svojemu sinčku, dobra žena in gospodinja. Verjamem ti. Le poskrbi zato, da boš znala objeti otročka, ko bo najbolj nemogoč. Da se boš imela pod kontrolo in da bo otroček dobil kako kazen, ko boš to želela, ne pa, ko se ti bo zameglilo in ti bo vse odšlo izpod nadzora.

Srečno.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

19.07.2006, 17:35

clock-img

Gina

pencil-img

12402

No ja, jasno je, da če ne tuliš v isti rog z množico, da bi te najraje poteptali. A moram 1000x napisat ali kaj:
JAZ SVOJIH OTROK NE TEPEM IN SEM PROTI TEPEŽU.

Mislim, da obračate moje besede namenoma, ker ste pač zaslepljeni v neki skrajnosti. Ampak bog vam pomagaj, enkrat vas bo že odslepilo.

pri vsej zavesti trdim, da je razvajanje MNOGO bolj škodljivo, kot ena po riti in ima dolgoročno mnogo hujše posledice, tako da draga Radha, imaš prav, to je nemogoče primerjat. Sploh ker se večina staršev tega ne zaveda, kaj počno. Celo napišejo, da sta to dve različni stvari, kako naj se potem zavedajo škodljivosti le tega?

Če pa ena reče, da je naredila oslarijo, veliko oslarijo in da ne želi več tega delat, da si želi stvari popravit, da bi rada nasvet, potem pa hop, po njej in linčat.
Po drugi strani bo pa ena napisala, da jo njen otrok noče ubogat, pa da si vse dovoli, boste pa napisali, boga reva, saj bo boljše, to je obdobje, ki mine. Ne boste je linčali, ker otroka vzgaja s hudimi posledicami za širšo skupnost. Neverjetno. Celo pisali boste, da ni to nič hudega. No, ne vsi, seveda, ampak marsikdo pa.

Jaz vedno menim, da se človek lahko spremeni samo takrat, če on to hoče. In zgoraj anonimna pravi, da hoče. Če hoče, ima dobre šanse, da ji uspe. Ste napisale, da če nekaj narediš, da je to neizbirsno, seveda je. Ampak vse, kar je bilo, je vendarle preteklost. Lahko jo sprejmemo, da je pač taka, da smo bili nepopolni in naredili neumnost. In prav je, da si oprostimo. Kdo pa smo mi, bogovi, da bomo razsojali, koliko je en kriv??? Če odpustiš komurkoli karkoli, lažje živiš. In če odpustiš sebi, si na najboljši poti, da boš toliko umirjen, da naslednjič ne boš reagiral totalno neprimerno. Kaj ti pomaga, da se počutiš krivega leta in leta? A boš zato kaj boljši? Boš zato lahko normalno živel? Ne, to ni rešitev. Najprej moraš odpustiti sebi, da lahko sploh normalno živiš, potem pa si sposoben narediti tako, kot je prav.

Zato svetujem vsem, ne visite na vsem in ne bodite sodniki vedno, najmanj pa linčarji, ker v končni fazi to škoduje samo vam.

clock-img

19.07.2006, 17:45

clock-img

Anonimen

Pomoč? Sem preveč v tem fohu, da ne bi vedela kako "strokovna " pomoč je na tem področju pri nas. Nafilajo te s tabletami in to je to.

Nikoli me niso nafilali in ZELO so mi pomagali. Spremenili so mi življenje na boljše.

clock-img

19.07.2006, 17:47

clock-img

Anonimen

Pretepati otroka je bolano, pa kar koli boste rekle. Še bolj bolano je pa, da si iščete izgovore zakaj ste ga preteple user posted image .

Mene srce boli in sem se skoraj zjokala, ko sem prebrala kako si ga pretepla. Ubogi otrok. NA forumu Imena pišete kako so si otroci ubogi, če jim dajo starši nevsakdanja imena, tu pa neuser posted image . Halooooooouser posted image . Včasih se sprašujem, če sem jaz normalna ali pa tisti, ki da vzgojno po ritiuser posted image .

JAz ti bom takole rekla kot Seven v prvem postu: poišči si pomoč!!!!!!!

Sprašujem se kako bi pisale nekatere, če bi napisala, da jo je mož pretepel, da je izgubil živce in da je kar tolkel. A bi tudi moža zagovarjale, da je dobila vzgojnouser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

19.07.2006, 18:11

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

19.07.2006, 18:21

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Pa vendarle v današnjih časih velja tepež za daleč najhujši prekršek, razvajanje je pa pozitivna vrednota.

Eno in drugo hodita z roko v roki.  Najprej otroka pretepemo, potem pa ga do onemoglosti razvajamo, da bi dokazali, da nismo slabi, da smo dobri, in ne samo dobri, ampak najboljši.

Zdravi starši ne potrebujejo ne enega ne drugega; zdrava pamet jim ponavadi zadošča, da vzgojijo tudi zdravega otroka.

clock-img

19.07.2006, 19:01

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Saj pravim...nič ne rečem, da imaš včasih filing da bi koga ob zid tresnil...ampak tega ne narediš!!! Ti si pa svojega otroka, bolanega pretepla. In to ni bilo prvič!!!

Ne zagovarjam otroka, ker vem da te znajo spravit na palmo, ampak da ga zapreš v sobo in natepeš pa je bolano!!!

In ja ksenijak, ne tepem otroka. Sem ga že po roki ampak da bi ga dobesedno zaprla nekam in ga narezala pa mi niti na kraj pameti ne pade. In ne, ni opravičila! Niti prvič, niti tretjič. Ker se bo to zgodilo še petič in stotič. In ja danes si v redu in jutri na tleh kot praviš...zato pa vsi lahko ob slabih dneh stepemo svoje otroke na žive in mrtve ali kako?!

Še enkrat ponovim; kakšna vzgojna najbrž ne bo pustila prehudih posledic. Pretepanje pa je zame nesprejemljivo, sploh pod pogojem da je otrok bolan.
Kadar ti je hudo lahko:

• pobašeš malega v avto  
  • greš  na sprehod
  • pokliči sosedo
  • spij 0,3
  • lopni raje sebe
  • umij se z po obrazu z ledeno vodo in se vzemi v roke ženska božja!

clock-img

19.07.2006, 19:39

clock-img

Anonimen

Če pa ena reče, da je naredila oslarijo, veliko oslarijo in da ne želi več tega delat, da si želi stvari popravit, da bi rada nasvet, potem pa hop, po njej in linčat.

Gina, vsak lahko reče da hoče in da bo bolje, a ko pride to tega trenutka, ko se mora nekaj spremeniti, pa nič od nič.

Še najbolje se strinjam s cmokcom: In če se ne more kontrolirati, ji nič ne pomaga kesanje in razmišljanje. Ne more se kontrolirati. Lahko se ponovi. Pa ne bo mogla nič proti temu, ker se ne more kontrolirati.

Ne obsojam anonimne ker je pretepla svojega otroka, vem kako je to, sama sem jih večkrat dobila in to na vso moč, tudi od svoje mame in vem, da se je težko obvladovati, še posebej če je za teboj trpinčeno otroštvo.

Sama sem večkrat psa pretepla, ker mi je izpil živce, sedaj se kontroliram in v zadnjem letu (moram potrkat na les) sem se naučila obvladovati. Sem tudi resno razmišljala o psihoterapevtu, a ker mi je partner uspešno pomagal, mi ni bilo potrebno iskati pomoči drugje.

clock-img

19.07.2006, 20:23

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

19.07.2006, 20:40

clock-img

david

pencil-img

209

pri vsej zavesti trdim, da je razvajanje MNOGO bolj škodljivo, kot ena po riti in ima dolgoročno mnogo hujše posledice, tako da draga Radha, imaš prav, to je nemogoče primerjat.

Gina. Oglasi se oseba, ki je v navalu besa namlatila svojega bolanega otroka. Pove tudi, da to ni bilo prvič, da pa je bilo tokrat najhuje. Tu torej ni govora o eni po riti, ti pa se kljub temu potrudiš in poveš, da je ena po riti veliko manj škodljiva kot razvajanje. Oprosti, ampak TI si tista, ki gre v skrajnosti. Vsako tvoje sporočilo v takih temah zveni kot da je tepež nekaj čisto normalnega, razvajanje pa izvirni greh človeštva. Preberi kaj si napisala: primerjaš razvajanje in eno po riti. Če že hočeš biti poštena potem vsaj napiši da ena po riti ni nič bolj škodljiva kot OBČASNO razvajanje. Neprestano razvajanje pa lahko primerjaš kvečjemu z neprestanim pretepanjem, to je prava primerjava. In posledice obojega so podobno neprijetne.

Ne gre za noben linč, nekaterim ljudem pač vse skupaj ne gre najbolj v glavo in odreagirajo morda malo bolj čustveno kot ne. Boljše da ne pomislim, kako bi odreagiral sam, če bi svojo ženo zalotil pri čem takem! Pa bognedaj da mi na koncu servira še kaj takega kot "sem pač imela slab dan!". user posted image

Anonimna je naredila najprej velik korak naprej, ko se je začela zavedati, da nekaj ni v redu in je to "javno" priznala. Potem pa se je počasi začela umikati in iskati izgovore (kot je npr. tisti o dobrih psihiatrih v ameriških filmih, pa imela je slab dan, ....). V njeno dobro in dobro njenega otroka upam, da namen njenega sporočila ni bil samo to, da jo nekdo potreplja po ramenu češ "saj ni tako hudo", "to se pa ja lahko vsakemu zgodi", "si pač imela slab dan", ... NI potrebno naredit samomora. Ampak JE pa hudo! In treba je narediti VSE, da se to NE BO VEČ PONOVILO. In nekaj dobrih nasvetov je dobila. Pa ji nekako ne dišijo najbolj. Tudi to nekaj pove.

d.

clock-img

19.07.2006, 20:54

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

19.07.2006, 21:04

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

IZVIRNO SPOROČILO: david

Boljše da ne pomislim, kako bi odreagiral sam, če bi svojo ženo zalotil pri čem takem! Pa bognedaj da mi na koncu servira še kaj takega kot "sem pač imela slab dan!". user posted image

David  s tvojim pisanjem se strinjam ampak tale stavekuser posted image Veš vsi bi bili radi popolni in bi radi da nikoli nebi imeli podobnih težav kot jih ima anonimna ali kakršnih koli drugih težav. A skoraj vsak ima kakšno težavo ali kiks (mogoče ne tako velikega kot je tale) s katerim se spopada v življenju. In takrat naprimer tvoji ženi tak stavek nebi popolnoma nič pomagal. Rabila bi tvojo pomoč in tebe kot nekoga ki bi jo spodbujal v boljše ne pa hladnokrvnega sodnika ki prav tako neve kako bi odreagiral nad njo (mogoče tudi z udarcem). user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

clock-img

19.07.2006, 21:19

clock-img

david

pencil-img

209

IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA
Rabila bi tvojo pomoč in tebe kot nekoga ki bi jo spodbujal v boljše ne pa hladnokrvnega sodnika ki prav tako neve kako bi odreagiral nad njo (mogoče tudi z udarcem). user posted image

Joj, bognedaj, ni bilo tako mišljeno. Če bi odreagiral tako kot si zgleda ti razumela da bi, potem bi bil sam še bolj potreben pomoči kot žena. Si predstavljaš: mama namlati otroka, oče namlati mamo, policisti namlatijo očeta. Bi bilo morda celo smešno, če ne bi bila največja žrtev otrok, ki ni ničesar kriv. user posted image

d.

clock-img

19.07.2006, 21:29

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

Uf, to bi bila šele tragedija. Se mi je zdelo da sem le narobe razumelauser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

clock-img

19.07.2006, 21:35

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

19.07.2006, 22:42

clock-img

Gina

pencil-img

12402

David, mogoče je res, kar je napisala radha, da me enostavno ne razumeš, ko kaj napišem. Enkrat sva že takole diskutirala in diskutirala in na koncu ugotovila, da sva v bistvu razmišljala popolnoma enako, samo da si ti prebral in si pod nečim predstavljal eno, jaz pa drugo. In enako je bilo z mojim pisanjem. Napisala sem eno, prebral si pa drugo.
Zdaj mi je že jasno, da imaš najbrž kar se vzgoje tiče podobne poglede na svet kot jaz (in radha vem, da tudi), tako da o tem se nimamo menit kaj, ker vsi menimo, da otroku red pomaga. Vsi se strinjamo, da je razvajanje skrajnost. Tudi o pretepanju se vsi strinjamo, da je to skrajnost. Vendar je najbrž razlika v tem, kaj si ti prebral pod "stepla sem ga" ali pa kaj si jaz predstavljam pod istim izrazom. Najbrž si ga ti predstavljaš plavega, jaz pa si ga nikakor ne. Najbrž si ti predstavljaš, da je tolkla pol ure, jaz si predstavljam, da ga je udarila nekajkrat in konec. Ti si mogoče predstavljaš ful silo, jaz si je po pravici povedano sploh ne morem. V resnici ne veva, kateri ima prav.  IN anonimna je prosila za pomoč in napisala sem ji, kaj ji svetujem. Prvi del, o tem, da je razvajanje zelo pogosto, pa ga ljudje ne obsojajo, sem napisala kot absurd na to, kako zelo napadejo človeka, ki je v resnici naredil neumnost in le to obžaluje - pa ga vendarle napadejo popolnoma brez vsake milosti. Vsi smo krvavi pod kožo, vsak naredi kdaj v življenju kaj zelo zelo narobe. Daleč najbolj pohvalno pa je, če se kdo odloči stvar analizirat, si pripravit strategijo za naprej - edino to lahko pomaga v prihodnosti drugače ravnat v enaki situaciji.
Prav zanimiv mi je pa še to, kako ljudje zdaj sklepajo, da če je človek enkrat nasilen, da bo za zmeraj. To sploh ni nujno. Vse je odvisno zgolj in samo od tega, kaj se človek odloči. Ma ni mi to ok, da ste tako nestrpni, res ne.

clock-img

19.07.2006, 23:21

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

20.07.2006, 00:14

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

...ali pa svojega dedca domauser posted image

clock-img

20.07.2006, 08:24

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

enkrat ni nobenkrat pravjo. mogoče imajo prav, čeprav "stepsti otroka" kot je bilo to opisano v originalnem postu, da je na vso moč in brez kontrole padalo, kier je moglo jaz ne bom nikolli razumela. ampak to ni bilo prvič, najbrž od tod pomislek, da se bi situacija ponovila. pa tokrat naj bi bilo najhuje in najbrž zato pomislek, da se stvar stopnjuje in anonimna vendarle nima sebe v oblasti, kot se imamo nekateri. (pa mimogrede, jaz je niti obsojala nisem in sem ji tudi lepo, mirno in prijateljsko svetovala.) - v glavnem jaz sem tako prebrala in natančno tako razumela originalen post. če kdo notri vidi, da je mali dobil eno čez rituser posted image

eko, čeprav zaznam ogromno nestrpnosti povsod okrog mene, je tokrat tukaj in zdaj nisem zaznala. anonimna je prosila za nasvete in lepo ji je bilo povedano, da naj si poskusi pomagati ali si pišče pomoč, takšno ali drugačno. (OK, mogoče je bila katera malo netaktna in nediplomatska, ampak včasih je to še najboljše - da zadaneš človeka direktno v srčiko problema, ki se ga niti ni zaveda in se šele potem zamisli) to za moje pojme ni nestrpnost. in tudi ni pretiravanje. a se sploh zavedate koliko je ljudi med nami, ki imajo dejansko resne probleme in se jih niti ne zavedajo. ali res mislite, da so vsi tako trdni kot ste sami (v slednje ste najbrž prepričani)?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

20.07.2006, 09:28

clock-img

ksenjak

pencil-img

1919

Frutka., to sploh ni bilo tako mišljeno. Jaz svojega malčka še niti po roki nisem udarila (pa verjemite, da je pravi mali vragec pa izkoriščati tudi zna še preveč dobro pa nagajati tudi že zna). Sem ga narahlo po plenički sredi igre, tako da mislim, da itak ne bi razumel, če bi ga pa kdaj zares. In vsekakor kot sem že napisala ne podpiram tepeža, pravim le, da ni treba človeka takoj k psihiatru ali ne vem kaj pošiljat. Samo to.
Je pa res, da mi zdaj nekaj ni več jasno. Nekdo je napisal, da se to pri anonimni ni zgodilo prvič. V tem primeru pa res ne vem, kaj bi sploh lahko komentirala.

Lp Ksenja

clock-img

20.07.2006, 10:48

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem