No ja, jasno je, da če ne tuliš v isti rog z množico, da bi te najraje poteptali. A moram 1000x napisat ali kaj:
JAZ SVOJIH OTROK NE TEPEM IN SEM PROTI TEPEŽU.
Mislim, da obračate moje besede namenoma, ker ste pač zaslepljeni v neki skrajnosti. Ampak bog vam pomagaj, enkrat vas bo že odslepilo.
pri vsej zavesti trdim, da je razvajanje MNOGO bolj škodljivo, kot ena po riti in ima dolgoročno mnogo hujše posledice, tako da draga Radha, imaš prav, to je nemogoče primerjat. Sploh ker se večina staršev tega ne zaveda, kaj počno. Celo napišejo, da sta to dve različni stvari, kako naj se potem zavedajo škodljivosti le tega?
Če pa ena reče, da je naredila oslarijo, veliko oslarijo in da ne želi več tega delat, da si želi stvari popravit, da bi rada nasvet, potem pa hop, po njej in linčat.
Po drugi strani bo pa ena napisala, da jo njen otrok noče ubogat, pa da si vse dovoli, boste pa napisali, boga reva, saj bo boljše, to je obdobje, ki mine. Ne boste je linčali, ker otroka vzgaja s hudimi posledicami za širšo skupnost. Neverjetno. Celo pisali boste, da ni to nič hudega. No, ne vsi, seveda, ampak marsikdo pa.
Jaz vedno menim, da se človek lahko spremeni samo takrat, če on to hoče. In zgoraj anonimna pravi, da hoče. Če hoče, ima dobre šanse, da ji uspe. Ste napisale, da če nekaj narediš, da je to neizbirsno, seveda je. Ampak vse, kar je bilo, je vendarle preteklost. Lahko jo sprejmemo, da je pač taka, da smo bili nepopolni in naredili neumnost. In prav je, da si oprostimo. Kdo pa smo mi, bogovi, da bomo razsojali, koliko je en kriv??? Če odpustiš komurkoli karkoli, lažje živiš. In če odpustiš sebi, si na najboljši poti, da boš toliko umirjen, da naslednjič ne boš reagiral totalno neprimerno. Kaj ti pomaga, da se počutiš krivega leta in leta? A boš zato kaj boljši? Boš zato lahko normalno živel? Ne, to ni rešitev. Najprej moraš odpustiti sebi, da lahko sploh normalno živiš, potem pa si sposoben narediti tako, kot je prav.
Zato svetujem vsem, ne visite na vsem in ne bodite sodniki vedno, najmanj pa linčarji, ker v končni fazi to škoduje samo vam.