cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

ločitev in nekajmesečni dojenček

clock-img

02.08.2011, 12:17

clock-img

Pinkyca

pencil-img

493

prosim, če mi lahko poveste ali katera pozna primer, ko se partnerja ločita in je otrok star šele nekaj mesecev, se ne doji več - koliko je primeren dogovor o tem za koliko časa gre k očetu,  (prosim zato, ker bi rada pomagala prijateljici), koliko sodišče odredi v teh primerih

clock-img

02.08.2011, 13:40

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Če ni ravno kakšnega nasilja (psihičnega ali fizičnega) v družini, naj bi tak otrok v primeru, da je skrbništvo dodeljeno mami, preživel kar precej kvalitetnega časa s svojim očetom. Po mojem mnenju je deljeno skrbništvo edini pravi odgovor. Ker v končni fazi sta šla starša narazen zato ker sta ugotovila, da bo precej bolje, če ne bosta več živela skupaj. In mene vedno presenetijo debate (po forumih, na pijačah, ma kjerkoli), koliko katera mamica dobi preživnine in kako se trudi, da bi bil otrok čimmanj pri očetu. Verjamem, da je mamici težje se za par dni ločit od dojenčka, starega 6,7,8 mesecev, kot pa očetu, ampak tudi oče ima vso pravico do otroka, je njegov, in tudi on mu bo veliko v življenju dal. Je res, da so naša sodišča skoraj standarizirana, da otrok avtomatsko (marsikdaj mogoče celo neuporavičeno user posted image ) pripada mami, in očetu se milostno naloži, da lahko otroka vidi 1x na 14dni v zameno za tistih 200,300€ (ali več, ali manj) preživnine. Če pogledam na svojega in otroke svojih bližnjih (prijateljic, sorodnikov) v veliki večini tako uživajo z očeti, da srčno dvomim, da si ne bi (v primeru, da bi bila ločena) želela, da otrok preživi tudi del tedenskega prostega časa s svojim očkom.

clock-img

02.08.2011, 13:41

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Aha, malo sem zabluzila user posted image V glavnem v primeru dojenčka, recimo 3x na teden po 4,5h? Pa na vsake 14dni naj prespi pri očku vsaj en dan. Ko bo pa otrok večji pa 50-50%. Moje mnenje.

clock-img

02.08.2011, 13:51

clock-img

pety78

pencil-img

6109

Kaj pa vem, sama mora vedeti, koliko je do sedaj sodeloval pri vzgoji in koliko se je pripravljen sam ukvarjati z otrokom.
Dokler bi bila jaz na porodniški, bi ga pustila recimo enkrat na teden za celo popoldne, na željo očeta še kak dan, dva za urco ali dve.
Kasneje pa seveda več.

clock-img

03.08.2011, 12:53

clock-img

Pinkyca

pencil-img

493

hvala za pomoč, zelo koristne info in nasveti, sem jih posredovala prijateljici, ki je zelo hvaležna in bo sedaj v tem smislu tudi uredila urnik

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem