cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

ljubkovalno ime

clock-img

01.09.2006, 12:07

clock-img

Anonimen

Zanima me kaj menite na to, da se deklico, ki ji je ime Sara ljubkovalno kliče Sarica? Ali se vam to zdi kul ali ne? Ali je bolje le Sari?

clock-img

01.09.2006, 12:14

clock-img

srki

pencil-img

9222

Ljubše se mi sliši Sari.

clock-img

01.09.2006, 12:16

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

ali pa sarči

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

01.09.2006, 13:59

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Itak da se bo otroka ljubkovalno klicalo, naš ima sto takih 'doktorskih nazivov'. Mož ga je sicer hotel zmeraj pravilno klicati, ampak je tudi on podlegel user posted image .

clock-img

01.09.2006, 14:02

clock-img

Anonimen

Zdaj če jo boš potem tako klicala, kot bomo tule napisale, jo lahko tudi Saronči. Ali pa Sarikičica.
Otroka se ljubkovalno pokliče iz srca, ne pa kot ti nekdo reče, da je v redu.

clock-img

01.09.2006, 14:32

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Zakaj pa ne date otroku kar ljubkovalno ime v rojstni list zapisat, če se je ne misli klicati tako, kot ji je ime?

Moj sin je Bor in pika. Ni Borči ali kaj podobnega. Ljubkovalno ga pokličem raje ljubček, fantek moj...ipd. Ta drugi je Brin, pa ga kličem Bini, Bini-Binson-izpeljanka iz enega pogovora, da se bo sam sebe klical BIN, ker ne bo znal črke R. Ni pa Brinek, Brinček...

Ne vem no, meni so pomanjševalnice imen pač bedaste, raje kaj drugega, ime naj ostane...

clock-img

01.09.2006, 14:47

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

Zakaj pa ne kar Sara?
Jaz tudi nisem pristaš pomanjševalnic, sem takega mnenja kot Marogica. Jaz (tudi mož in ostali) svoja otroka kličem po imenu, zelo redko uporabim pomanjševalnico.
Velikokrat so potem Sare, do konca življenja Sarice. Saj nič slabega, ampak včasih otroku potem to več ne paše in je težko vsem kar naenkrat ga začeti klicat po pravem imenu, ko so vsi navajeni na pomanjševalnico.
Če pa že izbiram med Sarica in Sari, sem pa za Sari.

clock-img

02.09.2006, 22:09

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Ne vem zakaj je treba prav iskat kakšne bedaste pomajševalnice... A Sara ni lepo ime?

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

02.09.2006, 22:16

clock-img

Jacqueline

pencil-img

532

Sara naj bo Sara!!!

Lp,
Jackie

clock-img

02.09.2006, 22:22

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Meni so pa ljubkovalnice lepe - točno iz tega razloga, kot je splišni napisala. Jaz bi svojo, če bi bila Sara, zihr Sarči klicala. Saj Lano tudi Lanči, pa Lanča kličem, pa še en kup izrazov mi na pamet pride, ne bi vseh pisala, ki jih uporabljam. Še v šoli se mi kdaj "zalomi", pa koga ljubkovalno pokličem - tako, iz srca. Če je kak starš jezen, je pa to njegov problem. Otrok se še noben ni nikoli pritožil. V življenju je pač tako, da je 100 ljudi, 100 čudi. Če nekdo ne misli slabo, mu ni za zamerit. 

clock-img

03.09.2006, 11:16

clock-img

Fani.M

pencil-img

34

Otroka se ljubkovalno pokliče iz srca, ne pa kot ti nekdo reče, da je v redu.

Sara - Srči, Sarči, Srčece.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem