Jaz te bom pa potolažila
IZVIRNO SPOROČILO: klara2009
Saj jo imam rada, skrbim za njo, se imava super in vse je fino, ampak s emi zdi da nimam tistih pravih čustev ki jih imajo mame do svojih otrok.
Kakšna pa so prava čustva mame do svojih otrok? Od kod imaš informacijo o tem, kakšna materinska čustva so
res ta prava? Z RR-ja mogoče? Nehaj ga prebirati in boš takoj čisto ok mama
Ne vem, ali nisem taka mama, ki bi kar naprej pestva, lubčkala in nosila svoje otroka okrog in jim na veliko izkazovala ljubezen ali je z menoj nekaj narobe.
S teboj ni nič narobe. Ljudje smo si različni in ena od razlik med nami se kaže tudi v tem, da na različne načine izkazujemo svojo ljubezen. To, da ne nosiš cele dneve otroka po rokah in ga neprestano ljubčkaš, ni noben pokazatelj, da si slaba mama. Jaz sem tudi taka in še veliko nas je takih, verjemi. In imamo svoje otroke čisto rade, neskončno rade, življenje bi dale za njih.
Ne zapadi pod vpliv raznih histeričnih novopečenih mamic, ki v svoji silni materinski ljubezni (beri posesivnosti) še lastni materi ne dajo otroka v roke. Ker to ni nobena prava materinska ljubezen, če mene vprašaš, ampak povsem nezdrav posesiven odnos do otroka.
In na zapadi pod vpliv pisarij na tem forumu, kako so vse srečne in oh in sploh navdušene nad svojimi sončeki in srčeki in knofeki in krofeki, ker to še zdaleč ni noben pokazatelj tega, da imajo svoje otroke bolj rade kot ti tvojega "samo" otroka.
So me tako zgojili starši (ker tudi do svoje mame ne čutim ne vem kaj, pač mama kot mama), je to povezano?
Mama kot mama. Kaj pa je s tem narobe Saj mama je vendarle mama. Kaj pa bi, po tvojem mnenju, ti mogla čutiti do svoje mame? Jaz tudi do svoje mame nisem gojila nobenih specialnih čustev (ker v bistvu sploh ne vem, kakšna čustva naj bi to bila), sem jo pa imela zelo zelo rada. Kot mamo pač. In jo blazno pogrešam.
Še nekrat ti polagam na srce - ali ne beri več tega foruma ali pa vsaj polovico jemlji z rezervo. Konec koncev si šele leto dni po porodu, kar je še vedno obdobje, ko te lahko kakšna poporodna depresija ujame. In je še vedno obdobje,, ko se tvoje življenje vrti zgolj in samo okoli otroka. ko bo hčerka malo zrasla, ko boš ti nekako prišla na stare tire, boš tudi svojo ljubezen in odnos do hčerke doživljala čisto drugače. In kakorkoli boš čutila, bo čisto ok. Verjemi
< Sporočilo je popravil nejcko -- 13.1.2010 0:12:35 >