writing-img

levkodistrofija

clock-img

26.10.2006, 20:31

clock-img

doroteja23

pencil-img

887

Mene pa zanima če ima katera izkušnje s to boleznijo in kaj to sploh je! Kakšne se posledice oz. kakšni so znaki?

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

clock-img

26.10.2006, 20:35

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

clock-img

28.10.2006, 19:45

clock-img

petra2

pencil-img

60

Doroteja,

jaz poznam enega otroka z eno izmed oblik leukodistrofije. Jih je namreč več vrst. Običajno so vzroki dedni.
Je resno obolenje z kupico težav, saj določne sposobnosti začno propadati. Možnosti je več, če se hitro ugotovi. Fant, ki ga  poznam se  je zdravil v tujini (imel je transplantacijo kostnega mozga).
nekaj tudi na:
http://en.wikipedia.org/wiki/Leukodystrophy
lp, petra

clock-img

29.10.2006, 15:14

clock-img

doroteja23

pencil-img

887

Petra2 in je blo pol fantu kaj bolje, po transpalataciji kostnega mozga? Mi sicer še nimamo postavljene točne diagnoze, je še pod vprašanjem?

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

clock-img

29.10.2006, 16:29

clock-img

petra2

pencil-img

60

Doroteja,
v bistvu imata oba fanta v družini levkodistofijo. Poznam le starejšega, mlajšege pa le po pripovedovanju mame. Oba imata progresivno obliko levkodistofije -adenolevkodistrofijo. Ta starejši je imel transplantacijo v starosti 10. let, mlajši pa mislim, da v starosti 4 let. Mama mi je povedala, da bi brez transplantacije starejši tudi oglušel (je pa sicer oslepel), mlajši pa je čisto ok in bolezen po transplantaciji nič ne napreduje.
Če potrebuješ še kaj, mi lahko pošlješ tudi ZS.
lp, petra

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem