cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kuhan pršut med nosečnostjo

clock-img

06.09.2014, 16:36

clock-img

meeja

pencil-img

10

Pozdravljene :)

Zanima me, ali se v nosečnosti lahko je kuhan pršut? Sem namreč v 8 tednu nosečnosti in še nisem bila testirana za toxoplazmozo, zato ne vem koliko je sploh varno, da kuhan pršut jem. user posted image

Hvala za nasvet in lp :)

clock-img

06.09.2014, 17:29

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

Ja, lahko.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

06.09.2014, 19:40

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

če kuhaš itak vse pobiješ?

clock-img

11.09.2014, 13:19

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

14.09.2014, 14:00

clock-img

meeja

pencil-img

10

IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN

JS VSE JEM, nevem pa kaj ma veze toxa z kuhanim pršutom?

Sem nova na forumu in v začetku nosečnosti in zato toliko stvari ne vem, in zato ker ne vem, vprašam. Zato pa je forum, kajne? Tako da prosim ne z vprašanji kaj ima toxa veze s kuhanim pršutom, sem samo vprašala če ga lahko jem ker je pač meso . Če bi vedela a ima veze ali ne s toxo, nebi tega spraševala na forumu.

clock-img

14.09.2014, 14:07

clock-img

RH82

pencil-img

281

Odsvetuje se surovo meso in suhe mesnine, predvsem zaradi večjih količin soli in možnosti okužbe z listerio. Kuhan pršut je pa kuhan, zato je čisto primeren. Jaz si suhe mesnine občasno privoščim na pici, drugače jih pa že tako bolj malo jem, čeprav mi meso vedno diši. Sem pa nekajkrat jedla šunko v kupljenem sendviču, ker ni bilo druge izbire za hitro malico na poti.
Toksoplazmozo se lahko dobi preko slabo umitega sadja in zelenjave, zato je na prvem mestu, da se sadje in zelenjava dobro opere.
Pri hrani je predvsem važno, da ješ čimbolj zdravo (izogibanje velikim količinam sladkorja) in zmerno. Veliko informacij se najde na spletu, predvsem pa je važno, da se ne je surovega in da se določene stvari dobro skuha (npr. jajca).

clock-img

15.09.2014, 12:11

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

18.09.2014, 15:09

clock-img

meeja

pencil-img

10

Hvala vsem za odgovore :-)
Christin, ni panike :-)

Kaj ko te testirajo za toxo, in bi jo že probolela, kaj potem lahko jem? Meni namreč zmanjkuje odej kaj naj jem, sploh ker sem vedno veliko taksnih in drugačnih salam jedla user posted image :-)

clock-img

18.09.2014, 15:14

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

IZVIRNO SPOROČILO: meeja
Meni namreč zmanjkuje odej kaj naj jem, sploh ker sem vedno veliko taksnih in drugačnih salam jedla user posted image :-)

jej vse... nosečnost ni bolezen in niso potrebne diete
Edino v nekaterih primerih, kar pa izveš pri ginekologinji ali se ena od teh
(npr. sladkorni bolniki, nosečniška sladkorna, ipd.)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem