za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Ali katera kaj več ve o kromosomski napaki, ki jo nakazuje nepravilen vozel na popkovnici in se zaradi nje otrok rodi z odprto trebušno votlino?? Jaz sem malo brskala in našla samo nekaj takega kot "hiperehogeno črevo", ki naj bi naznanjalo cistično fibrozo, pa ne vem, če je to - to. Prosim, pomagajte mi!! LP :(:zmeden:
26.04.2005, 20:09
mehurčica
3735
Na žalost ti ne morem pomagat. Zgleda, da tudi noben drug ne-na tem forumu.:( Poznam pa punco(24let), ki se je rodila z odprto trebušno votlino. Vem samo to, da pač nima popka, ampak rahlo brazgotino.
28.04.2005, 09:38
Ajsha
459
Ena možnost je omfalokela - to je huda prirojena nepravilnost, ki zahteva kirurško zdravljenje. V 50% so pridružene ostale nepravilnosti. V področju popka je velik defekt trebušne stene, skozi katerega molijo trebušni organi, pokriti s tanko prozorno opno.
Druga zadeva pa bi lahko bila gastroshiza - popkovina izhaja na normalnem mestu, lateralno od nje pa molijo iz defekta trebušne stene organi, ki niso pokriti z opno.