cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kromosomska napaka

clock-img

23.04.2005, 10:08

clock-img

nogometas

pencil-img

252

Ali katera kaj več ve o kromosomski napaki, ki jo nakazuje nepravilen vozel na popkovnici in se zaradi nje otrok rodi z odprto trebušno votlino?? Jaz sem malo brskala in našla samo nekaj takega kot "hiperehogeno črevo", ki naj bi naznanjalo cistično fibrozo, pa ne vem, če je to - to. Prosim, pomagajte mi!!
LP
:(:zmeden:

clock-img

26.04.2005, 20:09

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

Na žalost ti ne morem pomagat. Zgleda, da tudi noben drug ne-na tem forumu.:( Poznam pa punco(24let), ki se je rodila z odprto trebušno votlino. Vem samo to, da pač nima popka, ampak rahlo brazgotino.

clock-img

28.04.2005, 09:38

clock-img

Ajsha

pencil-img

459

Ena možnost je omfalokela - to je huda prirojena nepravilnost, ki zahteva kirurško zdravljenje. V 50% so pridružene ostale nepravilnosti. V področju popka je velik defekt trebušne stene, skozi katerega molijo trebušni organi, pokriti s tanko prozorno opno.

Druga zadeva pa bi lahko bila gastroshiza - popkovina izhaja na normalnem mestu, lateralno od nje pa molijo iz defekta trebušne stene organi, ki niso pokriti z opno.

Javi, če je to to.

LP!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem