cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

krajšanje imen

clock-img

09.03.2010, 13:35

clock-img

chrystalday1

pencil-img

21

Všeč nam je ime Kristina, pa tudi Valentina. Ali kaj veste, če taka imena pogosto potem v praksi krajšajo v Tina? Ker potem mi je pa brezzveze dat tako ime, potem je pa boljše dat samo Tina.

clock-img

09.03.2010, 13:39

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Jp! Poznam Valentino in poznam Kristino, pa sta obe ze od malih nog Tine!

clock-img

09.03.2010, 13:39

clock-img

mala biba

pencil-img

284

Imamo v familiji obe imeni in jih kličemo Tina. Poznam jih tudi kar nekaj s tem imenom in od kar pomnim so vse Tine...

Imam jo,svojo pikico...no - zdej je že prava mala biba:)- mali škrat bodi zdrav ti želita mamica, ati in Nejc

clock-img

09.03.2010, 13:43

clock-img

Angel_Tian

pencil-img

1114

Poznam več punc, tako z imenom Kristina kot z imenom Valentina. Nobene od njih nihče ne kliče Tina, ker so že starši vztrajali na izgovarjanju celotnega imena, kasneje pa tudi punce same. Pač (če ne gre drugače) je potrebno dat jasno vedet, da naj se otroka kliče s "polnim" imenom in to je to.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

clock-img

09.03.2010, 13:56

clock-img

Petka09

pencil-img

1129

Ja, res je, če starši vztrajajo pri dolgi različici imena, bo tako tudi ostalo. Primer iz moje okolice:

tamali sosed: Aleksander. In to tudi je! Starši so vztrajali, čeprav, ko je bil še dojenček, je kdo prpelal kakšno alla: Aleks, Sandi... Pa so vztrajali, da je on Aleksander in ga vedno tako klicali in tko je še danes. Nihče mu ne reče drugače kot tako, v šoli tudi. Tudi sam se tako predstavlja. Star je 10 let.

In potem še od sestrične otroci: Valentina in Benjamin. Oba se kličeta po dolgem imenu, nihče jih ne krajša. Ljudje se potem navadijo, tut otroci se vedno tako predstavjo in tako se jih kliče.

Tudi jaz bi dala daljše ime, če bi mi bilo všeč in bi vsem pač rekla, da ni krajšav in da je ime takšno kot je. Če si ne dovoliš krajšav, jih tudi ni.

clock-img

09.03.2010, 15:56

clock-img

somic

pencil-img

1241

IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian

Poznam več punc, tako z imenom Kristina kot z imenom Valentina. Nobene od njih nihče ne kliče Tina, ker so že starši vztrajali na izgovarjanju celotnega imena, kasneje pa tudi punce same. Pač (če ne gre drugače) je potrebno dat jasno vedet, da naj se otroka kliče s "polnim" imenom in to je to.

točno to če boš vstrajala n atakšnem imenu, ga boš imela, če pa boš dovolila, da ga bodo drugi krajšali bo pa tako.

moja prijateljica ima tri punčke: angelino, veroniko in valentino. prvo kličejo ina, drugo nika in tretjo tina... samo pri njej je hec v tem, da je to želela...

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

clock-img

09.03.2010, 16:36

clock-img

witch

pencil-img

3540

Imamo v družini obe in ju kličemo Kristina in Valentina. Kristina je starejša in jo že vse življenje kličejo Kristina. Od Valentine starši pa niso in ne pustijo, da jo kdo kliče drugače.
Mislim, da je kar nekaj odvisno od staršev kako dovolijo da se otroka kliče. Ko pa starši kličejo Tina, jo bodo pa vsi tako klicali. Če pa nočeš, pa tistemu, ki otroka pokliče Tina, povej to je Kristina/Valentina in NE Tina.

clock-img

10.03.2010, 07:36

clock-img

PipiLangstrumpf

pencil-img

40

Js sem imela sošolko Kristino, pa smo jo vsi klicali (z njenim dovoljenjem seveda) Kristi. user posted image
Zdej imam pa kolegico Valentino, pa je res Tina, ampak to zato, ker se ona predstavlja tko.

Kako lepo je živeti... :)

clock-img

10.03.2010, 09:17

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Poznam deklico Kristino, ki jo vsi že od rojstva kličemo Kristina user posted image

clock-img

10.03.2010, 09:26

clock-img

Anonimen

poznam Valentino, ki jo kličejo Valči
in
Kristino, ki jo kličejo Kristi.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem