cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

krščanski vrtec

clock-img

16.09.2011, 08:52

clock-img

tashq

pencil-img

739

živijo!

mene pa samo zanima, ali mora biti otrok krščen, če hoče biti sprejet v krščanski vrtec? malo hočem vpisati v baragov vrtec v kranju.

hvala:)

clock-img

16.09.2011, 11:02

clock-img

Claudi

pencil-img

202

a to je isto kot župnijski vrtec?Pr ns je sam župnik ravnatelj vrtca, naš mali je tam že kar nekaj časa, pa niso nič o krstu spraševali, ga namreč tudi nima...

clock-img

16.09.2011, 13:31

clock-img

Ploha

pencil-img

5961

pri nas niso nič spraševali, je tudi župnik ravnatelj vrtca, ampak živimo na vasi in se vsi med samo poznajo, tako da župnik točno ve, kdo je krščen in kdo ne...vsi ti otroci, ki jih poznam, so krščeni...

clock-img

17.09.2011, 18:49

clock-img

tashq

pencil-img

739

O.
hvala vama za odgovore.
jap, tukaj je tut župnik ravnatelj oz. vsaj to vem, da je treba njemu prijavnico odnest. ko sm to slišala, sm se mal ustrašla, da morajo biti potem otroci krščeni.sam zgleda pol, da ne, ker tudi na prijavnici nič kaj takega ne sprašujejo.

lp

clock-img

18.09.2011, 11:39

clock-img

benika

pencil-img

7793

A to jo vpisuješ za drugo leto? Jaz imam v tem vrtcu oba najmlajša, tudi tavečji ga je obiskoval do letošnjega septembra. Moji otroci so vsi krščeni, kar pa ni pogoj za vpis v vrtec. A drugače ste verni al kako?

clock-img

18.09.2011, 12:02

clock-img

ajsek

pencil-img

475

Ne vem, kako je s pogoji za vpis, vem pa, da v Baragovem vrtcu molijo pred kosilom in da občasno tudi obiščejo jutranjo mašo. Če te take stvari motijo, otroka raje vpiši kam drugam, da ne bo potem drame.

clock-img

18.09.2011, 13:42

clock-img

benika

pencil-img

7793

IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

Ne vem, kako je s pogoji za vpis, vem pa, da v Baragovem vrtcu molijo pred kosilom in da občasno tudi obiščejo jutranjo mašo. Če te take stvari motijo, otroka raje vpiši kam drugam, da ne bo potem drame.

Se strinjam. Če otroka vpisuješ le zaradi tega, da bi dobila prostor in z vero nimate nič skupnega, potem ti Baragov vrtec odsvetujem. Kot je rekla ajsek, otroci molijo pred obroki, občasno sodelujejo pri dopoldanski maši, na splošno je program vrtca bolj versko usmerjen.

clock-img

18.09.2011, 13:49

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Zadev v krščanskih vrtcih ne poznam preveč dobro,ker glede njih nimam posebnih izkušenj....mi je pa nekako logično, da če je vrtec krščanski, da so v njem otroci vernih, krščansko usmerjenih staršev, ki svoje otroke ponavadi  krstijo...Verjetno to nimajo napisano med pogoji, ker se to samo po sebi razume...po pravici povedano tudi ne vidim smisla zakaj bi potem, če nisi verna in posredno potem tvoj otrok ni krščen, otroka vpisala k njim...Ker sem imela pred tremi leti pomočnico, ki je nekaj časa delala pri njih, sem preko nje nekaj izvedela o teh zadevah.Sama ni bila zadovoljna tam, ker ni ravno veren človek in pravi, da so tam preveč verske vsebine, pa molitev in tako naprej... 

clock-img

20.09.2011, 08:28

clock-img

tashq

pencil-img

739

O.
hčerko sem mislila vpisati to leto, če imajo kaj prostora še, ker nam je zelo blizu, vrtec, ki smo ga pa že dobili je pa 15 min stran.
mene osebno ne moti, če so v vrtcu verske vsebine, ker sem bila sama vzgojena v krščanskem duhu-imam vse od krsta do birme. hčerka pa ni krščena zato, ker ji mislim pustiti možnost, da se bo sama odločila, katero vero bo izbrala, ko bo dost stara. malo pred začetkom verouka-ko bo stara 6 let, jo mislim vprašat, če hoče hodit na verouk in če se bo odločila, jo bomo pa takrat krstili.
še vprašanje: verjetno otrok v jaslih v krščanskem vrtcu  še ne morejo naučiti ne molit pa ne hodit k maši. saj še ne govorijo nekateri, pa tudi molitvice se bolj težko zapomnijo pa mislim, da so težko pri miru 1 uro pri maši.ali pač?

clock-img

20.09.2011, 08:51

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

20.09.2011, 13:15

clock-img

benika

pencil-img

7793

IZVIRNO SPOROČILO: tashq

O.
hčerko sem mislila vpisati to leto, če imajo kaj prostora še, ker nam je zelo blizu, vrtec, ki smo ga pa že dobili je pa 15 min stran.
mene osebno ne moti, če so v vrtcu verske vsebine, ker sem bila sama vzgojena v krščanskem duhu-imam vse od krsta do birme. hčerka pa ni krščena zato, ker ji mislim pustiti možnost, da se bo sama odločila, katero vero bo izbrala, ko bo dost stara. malo pred začetkom verouka-ko bo stara 6 let, jo mislim vprašat, če hoče hodit na verouk in če se bo odločila, jo bomo pa takrat krstili.
še vprašanje: verjetno otrok v jaslih v krščanskem vrtcu  še ne morejo naučiti ne molit pa ne hodit k maši. saj še ne govorijo nekateri, pa tudi molitvice se bolj težko zapomnijo pa mislim, da so težko pri miru 1 uro pri maši.ali pač?

Tule te moram razočarat, ker vrtec že tako ali tako poka po šivih. Jaz bi bila na tvojem mestu vesela, da imate dobljeni vrtec samo 15 min stran. Lani so nekatere punce iz Stražišča vrtec dobile na Golniku.
Glede obiskovanja maše....tudi enoletniki jo obiskujejo.

clock-img

21.09.2011, 09:59

clock-img

tashq

pencil-img

739

benika:
hvala za odgovor in info, da je vrtec že poln.malo sem tudi razmislila pa verjetno potem tako ali tako ne bi v baragov vrtec vpisovala, ker se je mala že fletno navadila in da bi jo zdaj iz rutine vlekla...:(
smo pa dobili mi vrtec v dupljah, ker smo prej v naklem živeli, tako da se golnik in duplje res minimalno razlikujeta.sem pa seveda res vesela, da smo sploh kje dobili mesto.:) bomo v kranju poskusili naslednje leto:)

clock-img

02.10.2011, 23:52

clock-img

Ploha

pencil-img

5961

pri nas v jaslih pred zajtrkom molijo Sveti angel, popoldne pa pojejo pesmi...nekateri pri miru, nekateri ne :D

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem