cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kontracepcijska injekcija

clock-img

08.06.2006, 21:43

clock-img

eya

pencil-img

4615

Še enkrat ponavljam vprašanje pod drugo temo, ker sem sigurna, da vas je nekaj, ki ste imele to kontracepcijo, samo mogoče ne veste, kako se ji reče (ne znam pa popravit samo naslova temeuser posted image ).
Torej:
Zanimajo me izkušnje doječih mamic, ki so uporabljale to hormonsko injekcijo kot kontracepcijo... Vpliva kaj na dojenje-ali res hormoni ne prehajajo v mleko? So se pokazali kakšni stranski učinki pri vas? Ste bile potem brez menstruacije?
Hvala!

clock-img

08.06.2006, 21:51

clock-img

Anonimen

Jaz sem mojega g. povprašala o tej vrsti kontracepcije. Pa mi je povedal, da je svojim pacientkam ne daje niti ne priporoča, ker ima stranski učinek ta, da pri večini žensk povzroči krvavitve skozi cel mesec brez vzroka. Zato se jim on izogiba. Daje pa jih samo puncam v zavodih (torej problematičnim in tistim s posebnimi potrebami), da jih zaščitijo, ker nimajo odgovornosti, da bi jemale KT ali kaj takega. In da pri njih stranski učinki niso važni. Evo, to je to, kar jaz vem o tem.user posted image

clock-img

08.06.2006, 22:01

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Mislim, da ti, dokler dojiš , G ne bo dal nobene hormonske kontracepcije.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

08.06.2006, 22:05

clock-img

katjandraž

pencil-img

1238

Jaz sem jo dobila pred slabima 2 mesecema. Po 14 dneh sem začela krvaveti in sem jo totalno preklela. Krvavela sem dokaj močno, kot ena normalna M, 14 dni! Potem je bil 14 dni mir in spet zelo rahla krvavitev, vendar samo 1 dan. Pri G so mi povedali, da so krvavitve možne, vendar le v prvih 3 mesecih, pri daljši uporabi te zaščite, jih ni več. Tako da mislim, da se bom čez dober mesec zopet odločila za to. Imenuje se pa Depo Provera, se mi zdi. Imajo jo sigurno v Leonišču, pa dr. Strahova v Domžalah jo tudi daje, za drugje pa ne vem.
Dobiš jo tudi, če polno dojiš.

< Sporočilo je popravil katjandraž -- 8.6.2006 22:06:22 >

clock-img

08.06.2006, 22:07

clock-img

dix

pencil-img

897

Jaz sem o tem razmišljala po drugem porodu pa mi jo je ginekolog odsvetoval, rekel je samo da to ni za mene in da sem premlada za to. In sva končala z debato.

clock-img

09.06.2006, 10:01

clock-img

eya

pencil-img

4615

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Mislim, da ti, dokler dojiš , G ne bo dal nobene hormonske kontracepcije.
[/quote]

Ja, jaz sem tudi mislila, da je tako, samo ta injekcija naj ne bi vplivala na dojenje, ker vsebuje samo progesteron.

clock-img

14.06.2006, 10:48

clock-img

marjanaR

pencil-img

358

Tudi jaz sem dobila to kontracepcijo po porodu. Imenuje se depo provera. Sem pa jo po drugi dozi opustila, ker sem ves čas malo krvavela.
Skupno - odsvetujem.

clock-img

16.06.2006, 22:37

clock-img

bini

pencil-img

1623

jaz sem jo tud dobila 2 meseca po porodu... ginekologinja mi jo je svetovala prav za čas dojenja, ker na to ne vpliva... in jaz glede tega nimam res nobenih težav!!
nimam pa čist nobenih zgoraj omenjenih težav, samo kilaža se je ustavla in noče dol - ampak tukaj je verjetno žretje še večji vzrok kot ta injekcija user posted image ..
jaz sem zadovoljna, samo včasih me mal stisne ker mi ni treba nič nardit za kontracepcijo in sploh nimam pravega občutka da je dost zihr - čeprav po statistiki pač je!! upam da bom znotraj te statistike, ker nekaj časa sigurno ne bi bla spet noseča user posted image

torej - jest bi jo svetovala user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

clock-img

21.06.2006, 09:47

clock-img

lojska

pencil-img

92

Evo jaz sem dobila to inekcijo in sem 3 mesece krvavela. Zredila sem se, dojke so se mi napihnile, noge imam kosmate kot jeti najhuje pa je to, da sem prejšni teden obiskala svojega G., ki mi je povedal, da bom najbrš krvavela še vsaj 3 mesece, kljub temu, da sem zamenjala kontracepcijo in nebom več dobila inekcije. Rekel je, da ta inekcija deluje na vsako drugače, da nekatere so srečnice in zgubijo menstruacijo druge pa imajo stranske učinke.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem