cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

količina čaja

clock-img

27.06.2008, 11:08

clock-img

maktub

pencil-img

659

Svojemu sončku staremu skoraj 3 mesece poleg dojenja dodajam še čajka ali prekuhano vodo ( malček sladim ).Zdi se mi pametno dat malo tekočin saj ob taki vročini in tudi otroku po jedi tako kot nam paše malček osvežitve.Res da je mleko tekočina , vendar za njih je to obrok.
Čajček zelo rad pije ampak nevem koliko čaja lahko spije?
Ponavadi mi spije od 3-4 dcl na dan? je to preveč?
Koliko je priporočljivo ?...

clock-img

27.06.2008, 11:10

clock-img

Volga

pencil-img

9346

saj ob taki vročini in tudi otroku po jedi tako kot nam paše malček osvežitve.Res da je mleko tekočina , vendar za njih je to obrok.



Ja, zadnje je obrok, prednje pa osvežitev. Dojen otrok ne potrebuje dodatnih čajekov in sladkane vode.

clock-img

27.06.2008, 12:08

clock-img

Irena88

pencil-img

229

Cukrana voda pa čaj...res ni potrebe, če že misliš, da mora pit še kaj drugega kot mleko, potem je to voda po žlički, nikakor pa ne v dcl.

clock-img

27.06.2008, 14:38

clock-img

mojca83

pencil-img

75

maktub ti kar dajaj čajeka in vodo, če misliš da mu paše. Jaz moji user posted image  že od 2. meseca dalje dajem blagi čajek, zdaj ko je vroče pa samo vodico. Spije pa okrog 2-3 dcl na dan. Vidim da je žejna, zakaj ji nebi dala. Tudi P je rekla, da naj ji kar dam. Je pa res, da ji nič ne sladkam.
Vsaka po svoje ve kaj njenemu user posted image  paše.

clock-img

27.06.2008, 17:20

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

Naša dojenčica tudi dobi čajčka, blagega, je dojena in dodajam ji aptamil.  P pa nas je skoraj kregala, da ne sme spit veliko čaja, ker ga je en dan spila skoraj 1,5 dluser posted image Delaj po svoji vesti, ker vsak pove drugače

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

clock-img

27.06.2008, 18:33

clock-img

BUBICA17

pencil-img

289

Jaz mojemu dvomesečniku dodajam nesladkan čaj. Je samo dojen in v tej vročini se meni ne zdi dovolj tekočine , ki jo zaužije z mlekom. Dojiva se na dve tri ure.
Jaz osebno pijem na pol ure do ene ure. Zakaj bi moj otrok pil na tri ure? Zato ker so rekli..spet strokovnjaki...da dojenemu otroku ni potrebno piti. Včasih naredi tri požirke  pa tudi že 20 ml je spil v eni rundi. Saj ga ne siliš...ponudiš mu. Teorija ne predvideva vročinskih valov. Zdaj pa v knjigi piše, da dojenec ne potrebuje dodatne tekočine...pa najbolj, da je otrok žejen al kaj?

clock-img

27.06.2008, 20:26

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

V tej vročini je občasno mogoče res fajn mal tekočine dodat, čeprav je prvo mleko za odžejat. V nobenem primeru pa ti ne priporočam slajenja. Tega otrok res ne rabi. Se bo navadil na sladko in ti kasneje ne bo pil nič, kar ne bo sladko. Kot moja hčerka. Ko sva uvajali GH, sem ji začela dajat hipp instant čaj, ki je sladek in še zdaj pri 19m ne pije same vode ali nesladkanega čaja.

clock-img

28.06.2008, 00:05

clock-img

selma2

pencil-img

107

Jaz mojemu tud pripravim rahel čaj ponavadi pa kr vodo. Je polno dojen in prav vidim kdaj je žejen saj takrat sploh noče moje zizike, ko pa mu daj vodico pa z veseljem spije par požirkov. Spije pa tam med 20 in 40 ml na dan. Odvisno od vročine. No mogoče še to, tudi pediatrinja mi je v teh vročih mesecih tako svetovala je pa res, da ima moj že 5 mesecev.

clock-img

28.06.2008, 00:36

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Jaz sem v takšni vročini obema dajala tekočino(vodo ali čaj), kljub temu, da sem dojila. SE mi je zdelo, da bi bilo drugače premalo tekočine, saj sem ju dojila nekje na 3 ure. STa pa moja oba spila nekje med 2-5 dl tekočine na dan.(brez mleka, seveda)

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

28.06.2008, 08:37

clock-img

BibaMaJa

pencil-img

136

Ti kar lepo daj za pit med obroki. Poleti vsi potrebujemo več tekočine in ne vem zakaj bi bilo pri dojenčku drugače.
Tisti, ki pa poleg dojenja ne dobijo druge tekočine, se pa pogosteje dojijo za krajši čas, da se odžejajo.

clock-img

28.06.2008, 09:00

clock-img

misar

pencil-img

1892

moja skoraj 5mesečna hčerkica je samo dojena. jaz naredim tako: doma ji ponudim prsi tud včasih na uro, ker mleko začetno tud odžeja, pač po občutku. ko grem ven pa pripravim kak deci prekuhane vode in ji prav tako pogosto ponudim, da ravno za vsakim vogalom ne vlečem prsi na plan user posted image (pač nisem čist komot okoli tega), pa spije tam od 20-30ml na dan tudi vode. delaj po občutku, doma ji/mu pa le ponudi najprej svoje prsi, saj tvoje mleko je pa le tisto kar zares potrebuje, ne ga šparat, saj se novo sproti dela user posted image ..pa tko kot so predhodnice povedale, ne sladkat vode al pa čaja, saj res ne rabi sladkega. če bo žejna/žejen bo itak pil/a tud samo vodo, če ne pa pomeni, da ne potrebuje dodatne tekočine.



_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

clock-img

28.06.2008, 12:32

clock-img

massylou

pencil-img

539

Mi smo v hudi vročini lani malecki tudi dajali še dodatno vodo. Je bilo vse ok.  Je tudi P rekla, da ni nič narobe.

Mogoče se 4 dl veliko sliši, ampak kar je viška, bo šlo itak ven. Da se le doji lepo. Mogoče lahko probaš malo krekerjev ali kaj bolj slanega pojest, da boš imela v mleku več elektrolitov, ki jih mali izgublja s povečano izgubo tekočine v vročini.

< Sporočilo je popravil massylou -- 28.6.2008 12:34:34 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem