cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kolesarjenje in nosečnost

clock-img

17.05.2007, 14:09

clock-img

taja83

pencil-img

245

Živjo?

Mene pa zanima kako je s kolesarjenjem v nosečnosti. Trenutno sem v 20t in bi rada ob sončnem vremenu malce sedla na kolo, ampak ne vem kako je s tem. verjetno ravno v hrib ni priporočljivo, ker bi se naprezala, ampak po ravnem verjetno ni problem. kaj pravite ve???

clock-img

17.05.2007, 17:37

clock-img

nicolina

pencil-img

1791

Po moje je največji problem pri kolesarjenju nepričakovan padec. Jaz sem pred nosečnostjo tudi veliko kolesarila, pa sem ga zdaj opustila.

Ni za riskirat. Kaj če bi si omislila sobno kolo ali kaj podobnega?
LP

clock-img

18.05.2007, 11:25

clock-img

bunka

pencil-img

14


Jaz ti lahko samo povem, da sem kolesarila celo nosečnost še dva dni pred rokom sem se vsedla na kolo in naredila 10km. Vsi ki so me videvali so rekli, da bom najbrž rodila kar na kolesu user posted image . Sem pa resda kolesarila vsak drugi ali tretji dan po približno 10km in to po ravnici.
Vse je odvisno od tvojega počutja in kondicije (pa ne pretiravat). Meni ginekologinja ni nikoli odsvetovala kolesarjenja.

lep dan

clock-img

24.05.2007, 13:31

clock-img

N _ B

pencil-img

2844

IZVIRNO SPOROČILO: nicolina

Po moje je največji problem pri kolesarjenju nepričakovan padec. Jaz sem pred nosečnostjo tudi veliko kolesarila, pa sem ga zdaj opustila.

Ni za riskirat. Kaj če bi si omislila sobno kolo ali kaj podobnega?
LP




Pri večini športnih aktivnosti v nosečnosti gre predvsem za tveganje poškodb. Tudi smučanje npr. ni naprezanje. Problem so padci in eventuelne poškodbe. Saj ti lahko še tako paziš, ampak nikoli nikjer nisi sama. Z rentgenom in ostalimi posegi v nosečnosti veš kako je. Sicer pa, vsak ve zase. Saj greš po stopnicah v hiši tudi lahko peš in padeš. Sama osebno sem se oz. se še izogibam podobnim aktivnostim.

clock-img

24.05.2007, 23:31

clock-img

ronja

pencil-img

15289

teja, za hrib ti bo trebušček sam povedal, da ne smeš, ker začne otrdevat in bolet - pač lažni popadki, tega ne delat, oz. pojdi počasi, j* ga, nosečke pač nismo lih za na tekme, heheuser posted image
Padec reskiraš, to je res, ampak moja mami je padla na trebuh, v katerem je bila sestra, v 8. mesecu, v bani, ko se je tuširala... Tako da jaz še veselo kolesarim dalje, sem pa v 36. tednu... Me sicer povsod gledajo kot enega marsovčka, pa mi je baš malo mar. Saj vozim previdno (sploh glede na to, kako sem prejuser posted image )

Aja, pa prav po luknjah baje tudi ni dobro skakat, gorsko torej odpadeuser posted image , ne resno, bolj na izi zapeljavaj iz robnikov, če se da pa rajši ustavi prej...

clock-img

09.05.2008, 21:02

clock-img

melonca

pencil-img

1

Ojla, tudi jaz nisem vedela, kako je s kolesom namrec je moje prvovrstno prevozno sredstvo za v sluzbo in bi se mu res tezko odpovedala. Tako da sem kar v akciji, med 10 in 15 km prekolesarim na dan in mi zelo pase (sem v 21. tednu). Sem vprasala tudi fizioterapevtko in ne skoduje, res je le nevarnost poskodb toliko vecja.
Po ravnem torej noben problem, jaz sem le toliko bolj previdna, da se lahko v vsaki situaciji ustavim, ne norim in drvim (vec).user posted image

clock-img

26.05.2008, 15:53

clock-img

danana

pencil-img

44

Sem v 29 tednu in ves čas svoje nosečnosti kolesarim (tudi pozimi sem). Seveda na kratke razdalje, do službe in nazaj, pa do mesta, itd.  Delam namreč v centru Lj in kolo je moj nenadomestljivi "mercedes". Ampak vozi pocasi in s pametjo. Nekateri ljudje so namreč res "norci" (pešci, kolesarji in vozniki) zato imej oci na pecljih in bodi 2x bolj previdna, kot ponavadi.

clock-img

16.06.2008, 14:29

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

18.06.2008, 09:43

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Evo, zdaj lahko povem za nazaj: kolesarila sem še 6 dni po svojem PDPju, to je en dan predno je gospodična blagovolila zlesti ven (no, mal sem ji morala pomagat;) na srečo samo jaz;)

Če se voziš po sorazmerno varnih poteh, potem je vse ok. Po dolenjki se verjetno tudi jaz ne bi šla vozit... Ali pa na Brezovico, recimo, pač tam, kjer je gost promet in vsi divjajo... Ampak po kolesarskih poteh, pa po raznih neprometnih uličicah, kjer ljudje počasi vozijo, pa po moje ni problem. Pa učke imej na vseh straneh!

Res se vsi bojijo poškodb, ampak se splača upoštevat še drugo plat medalje: če se maksimalno paziš in ne delaš nič, kar bi lahko v neugodnih okoliščinah škodovalo tebi ali plodu, potem v bistvu samo doma sediš ali ležiš, se zrediš in nimaš nobene kondicije za porod... Ki pa je naporen in kondicija precej prav pride... Ti rečem, da sem 100%, da jaz svojega poroda nikoli ne bi mogla speljat naravno do konca, če ne bi imela take kondicije...
Tak da lahko otroku škoduješ tudi s tem, ko zaradi pomanjkanja kondicije ne moreš več nič in morajo uporabit vakuum ali kaj podobnega. Moji popadki so trajali 5 dni in so bili lepo na 5 min., kar pomeni, da se kaj prav dosti naspala medtem nisem. In ko je prišel grand finale, bi sigurno ne mogla več nič, če ne bi bila trenirana... To so rekle tudi babice...
Pa še po porodu je fino bit v kondiciji, ker te mali rabi..,.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem