cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kdaj godujeta?

clock-img

25.10.2013, 18:27

clock-img

biga

pencil-img

838

Ali mi lahko kdo pove, kdaj imata god moj sin Aleksej (rojen 25. 5. 2007) in hči Mila (rojena 9. 3. 2010)? Hvala.

clock-img

25.10.2013, 18:54

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

God (in zavetnika) se običaijo izbere pri krstu. Sploh pri imenih, ki se na koledarju večkrat pojavijo ali na takšnih, ki se ne pojavijo. Če otroka nista krščena, nimata godu (ali jih imata več, kakor se vzame), če pa sta krščena, mislim da je to zapisano v krstnem listu ali pa ima morda župnik kakšno evidenco.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

25.10.2013, 19:59

clock-img

biga

pencil-img

838

Oba sta bila krščena, a mi ni noben povedal, kdaj godujeta, niti ni nikjer zapisano.

clock-img

25.10.2013, 20:08

clock-img

urška

pencil-img

3136

aleksej izvira iz aleksander in lahko goduje 12. februarja ali 17. julija, mila pa najverjetneje iz Bogomila (10. junij) ali Ljudmila (16. september)

clock-img

26.10.2013, 08:58

clock-img

petea

pencil-img

5336

IZVIRNO SPOROČILO: biga

Oba sta bila krščena, a mi ni noben povedal, kdaj godujeta, niti ni nikjer zapisano.

Ne verjamem.

Če gre za rimo-katoliški krst ste se o izbiri svetnika in posledično izboru datuma goda zagotovo pogovarjali med pripravami na krst, prav tako pa je podatek zapisan v knjigi krstov in v knjižici, ki ste jo dobili po končanem krstu.

V tej krstni knjižici med drugim piše otrokovo ime, datum in kraj rojstva, ime očeta, matere, botra, kraj in datum krsta, ime nebeškega zavetnika in datum goda.

clock-img

26.10.2013, 15:05

clock-img

mamica deklicam

pencil-img

2385

najbolje je, da greš do župnika, ki ju je krstil in ti poišče v krstni knjigi. Drugače ima pa patea prav, se dogovorite glede goda na pripravah na krst.

< Sporočilo je popravil mamica deklicam -- 26.10.2013 15:06:26 >

clock-img

27.10.2013, 00:02

clock-img

Alex01

pencil-img

2289

Mi imamo Alexa in goduje 12.2.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem