cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kava s kofeinom

clock-img

21.08.2007, 14:37

clock-img

pikica030407

pencil-img

157

mene samo zanima celahko v nosecnosti pijes pravo kavo, prej sem zelo rada pila kavo, zdaj pa ne vem ce jo lahko pijem ali kaj skoduje pri razvoju otroka?

hvala za odgovor

clock-img

21.08.2007, 14:49

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Če ti paše, ti jo želodec dobro prenese, jo pij. Pretiravanje pa valjda škodi, tudi, če ne bi bila nosečka.
Meni se je prvih par mesecev zagabla, kasneje pa sem jo pila kot prej 1 -2 dozi na dan. O turški kavi pišem seveda. Lahko pa si tiste razne kapučinote v vrečkah kupuješ, je manj močna.
Ti bo tvoje telo takoj dalo vedeti ali je ok. user posted image

clock-img

21.08.2007, 15:31

clock-img

Anonimen

Lahko, ampak tako kot z drugo pijačo in hrano - ne pretiravaj!!!
Jaz sem bila pred nosečnostjo prava kofetarka, ogromno na dan sem jih popila. V prvih 3 mesecih nosečnosti pa mi je full zasmrdela in nisem mogla narediti niti požirka. Zdaj pa spet diši! user posted image  Popijem eno (ali pa nobeno) na dan, tisto domačo - turško. Tiste kapučine al kar so že v vrečkah pa ne maram.

clock-img

22.08.2007, 06:28

clock-img

marelicaa

pencil-img

201

Tako kava kot alkohol škodujeta zdravju in se pri nosečnicah odsvetujeta.
Sem nekje prebrala, da če piješ kavo  v večjih količninah na dan,naj bi v nosečnosti in med dojenjem količino zmanjšal na 1 kavo na dan. Da bi takoj prenehal ni priporočljivo, saj bi bilo to šok za telo in posledično tudi za otroka. Po moje je pametno počasno zmanjševanje količine popite kave.

clock-img

22.08.2007, 13:42

clock-img

trdozimc

pencil-img

918

Ni dokaza, da bi 2-3 skodelice turške kave na dan kakorkoli škodovale dojenčku.
Tako da, kot so ti že predhodnice svetovale: če ti ne smrdi, ti kar!
LP!

clock-img

22.08.2007, 14:46

clock-img

Ninica

pencil-img

900

Tudi jaz spijem eno do dve kavici na dan.

LP, Ninica

clock-img

06.09.2007, 12:14

clock-img

setev

pencil-img

36

Do dve skodelici na dan ne skodi. V eni literaturi pa sem zasledila, da so lahko velike kolicine kave (torej pretiravanje) tudi eden od vzrokov za ss. Ne strasim, to je res v enormnih kolicinah, sploh na zacetku nosecnosti. Jaz kavo obozujemuser posted image user posted image user posted image in se vsako jutro tudi z njo zbujamuser posted image user posted image user posted image . Je pa potem preko dneva ne pijem vec. 

clock-img

07.09.2007, 10:54

clock-img

koala

pencil-img

5539

Kakšna skodelica ali dve ne škodita, ne bi pa bilo pametno spiti liter ali več kave, ker za moje pojme tu za vse tiste ki niso noseči ni zdravo.
Jaz si to in tam privoščim kkšno kavo, če pa ti gre samo za okus kave pa poiskusi mogoče z brezkofeinsko, se dobijo takšne ki so prav okusne, no vsaj meni.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem