cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kastrirati?

clock-img

28.01.2008, 22:42

clock-img

TIA22

pencil-img

1114

Pri mojih starših VEDNO nekdo nastavi kakšno muco. In ker imamo radi živali, imata zdaj starša 4 muce in enega psa-vsi  posvojeni. Nekaj mesecev nazaj, grem zvečer na dvorišče in vidim zelo malo muco. Bila je prestrašena in se mi je skrila. Ampak sem jo le uspela prepričati da se je mi približala in smo jo kar za svojo vzeli. Je najlepša muca, kar sem ji videla, Zdaj ko pa je zrastla pa smo ugotovili, da je res ženskega spola. Sranje!!!!!!!!! Je pa problem v tem, da če bo breja, nebomo imeli kam muc oddati! Pri hiši pa imamo še 3 mačake, ki jo bodo ziher nauser posted image .  Zdaj pa me zanima, kdaj jo naj damo kastrirati? ker bi jo pa res radi obdržali! Aja, pa če kdo ve za kakšnega veterinarja, ker ta  v slov.bistrici ni kaj prida.

clock-img

29.01.2008, 09:00

clock-img

Tanik

pencil-img

1705

sterilizirati (samičke), ne kastrirati (samčki). daš jo pa pred prvo gonitvijo oz. nekje pri 6 mesecih, lahko tudi prej. 

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

clock-img

29.01.2008, 09:00

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Valda jo moraš dat sterilizirat, mačke pa kastrirat.
Škoda da je nisi dala takoj, ko si jo našla.
Ne vem kako je v Bistrici, ampak v LJ ti to za najdene mačke celo zastonj naredijo ( so naredili, morda je sedaj drugače ).

Muca ( in ostale živali ) je verjetno lušna, ampak zavedaj se, da si s tem, ko si jo posvojila, prevzela odgovornost zanjo. To pomeni celotno skrb zanjo in za nezaželen zarod...

clock-img

29.01.2008, 09:03

clock-img

Anonimen

Če je že pol leta stara jo že lahko daš.

Je to edino odgovorno dejanje.

Pa veliko veselja z novo članico družineuser posted image .

clock-img

29.01.2008, 17:43

clock-img

Nota

pencil-img

137

IZVIRNO SPOROČILO: TIA22

Pri mojih starših VEDNO nekdo nastavi kakšno muco. In ker imamo radi živali, imata zdaj starša 4 muce in enega psa-vsi  posvojeni. Nekaj mesecev nazaj, grem zvečer na dvorišče in vidim zelo malo muco. Bila je prestrašena in se mi je skrila. Ampak sem jo le uspela prepričati da se je mi približala in smo jo kar za svojo vzeli. Je najlepša muca, kar sem ji videla, Zdaj ko pa je zrastla pa smo ugotovili, da je res ženskega spola. Sranje!!!!!!!!! Je pa problem v tem, da če bo breja, nebomo imeli kam muc oddati! Pri hiši pa imamo še 3 mačake, ki jo bodo ziher nauser posted image .  Zdaj pa me zanima, kdaj jo naj damo kastrirati? ker bi jo pa res radi obdržali! Aja, pa če kdo ve za kakšnega veterinarja, ker ta  v slov.bistrici ni kaj prida.

Z mojimi mački hodim na tole kliniko, kadar sem v  Mariboru,  k dr. Valentinčiču, dr. Čudnu:

Klinika za male živali Maribor
Osojnikova 10, 2000 Maribor
Tel: (02) 480 12 19
Delovni čas: pon. – pet.: 8-19, sob.: 8-13
E-mail:
klinika.maribor@siol.net
[
www.klinika-malezivali-mb.si]

Dobre izkušnje, zadovoljna.
Se mi zdi, da bodo imeli sedaj v februarju popust za sterilizacije/kastracije. Velja povprašat.

Simona
SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats
Felinološko društvo Ljubljana

clock-img

29.01.2008, 18:09

clock-img

Anonimen

A lahk neki vprašam?

Zakaj noben ne pove, ko neseš muca razmačkonit da se od tega lahko pogine?

Od kolegice muc je poginil par dni nazaj zarad kastracije in to že tretji. Pa je od same operacije minilo ulalala let. Ampak baje da mačkoni, ki so razmačkonjeni majo velike probleme s sečili zarad tega. Pa da dostkrat morajo po parih letih zarad tega naredit iz muca mucico.

Jst sem to prvič slišala k so tej mucki poginili. Nikoli ni nihče tega povedal. Vsi samo delajo reklamo kako je to fajn. Pol pa k muc pogine ti pa rečejo zato ker je 'brez lulčka'.

clock-img

29.01.2008, 18:16

clock-img

Anonimen

Ja sečila so bolj na udaru pol ja. Zato se pa dobi hrana prou za kastrate. Da ne zbolijo. Pa tud če niso kastriran lahko za tem zbolijo, je pa res da je pri kastriranih bolj pogosto.

clock-img

29.01.2008, 18:25

clock-img

Anonimen

Ma ja na dijeti morajo bit. Sam tega noben ne pove.

clock-img

29.01.2008, 19:10

clock-img

4nothing

pencil-img

10

Mi smo pred kratkim peljali našega mačkona kastrirati,ker je večkrat prišel domov ves pretepen, kot Rambo.
Upajmo da bo zdaj več doma. Vsako uspavanje pri operacijah je nevarno.Našemu mucu je bilo samo tisti dan slabo, nekajkrat je bruhal (zaradi anestezije), potem je bil pa takoj dober.Ni rabil nobene diete ali kaj posebnega.
Važno pa je da imaš dobrega veterinarja, ki dobro in nežno poskrbi za živalice.

Zmote kot slama lebdijo nad gladino;kdor rad iskal bi bisere,potopiti mora se v globino.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem