cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kako zgleda .....alergija na....

clock-img

01.06.2010, 22:59

clock-img

naja78

pencil-img

2169

KML,jajce,pšenico pri vaših dojenčkih??(seveda če jo imate,oz.ste na dieti in naj bi zanjo šlo???)
ali so to mozoljčki,po obrazu,rokicah,nogicah,hrbtu,trebuščku,...ali je koža samo hrapava,jih kaj srbi,imajo krče,....ali te pikice zginevajo pa se zopet pokažejo.

namreč sem že preventivno več kot mesec in pol na dieti brez kml,jajc in mali ima še vedno pikice,mozoljčke,ki izginevajo,pa se spet pokažejo.najbolj bge so rokice,obraz.
sumim tudi pšenico???

nima pa flekov,suhe kože,samo ogromno malih mozoljčkov po celem telesu.spotil se ni!!!!

clock-img

01.06.2010, 23:00

clock-img

naja78

pencil-img

2169

aja,...sama sumim tudi na AD.ampak ali se lahko kaže samo z mozoljčki??? ali morajo biti nujno fleki,ekcem,....
bolj ko vse berem bolj sem zmešanauser posted image

clock-img

02.06.2010, 08:36

clock-img

Ajda A

pencil-img

117

Moja hčerka ima alergijo na jajca in AD. KAže se pa tako da dobi izpuščaje ki zelo srbijo. Pri dieti ji izginejo v roku enega tedna.

clock-img

02.06.2010, 11:39

clock-img

biga

pencil-img

838

Moja skoraj trimesečna hči ima diagnozo atopični dermatitis. Pri 2. mesecih je imela kožne in krvne teste na jajca in mleko negativne, a ima že od rojstva probleme s kožo. Najprej smo seveda mislili, da se čisti, a pikice kar niso izginil. Najprej so bile tiste po porodu, bolj po obrazu in prsnem košu, nato so se pojavile še po trebuščku in nogicah ter rokicah, nazadnje pri 2. mesecih pa je dobila rdeče fleke še po hrbtu, koža je bila zelo suha, hrapava in se je luščila. Videti ni bilo, da bi jo srbelo. Zdaj sem na dieti brez mlečnih in jajčnih izdelkov dobra 2 tedna in koža je postala lepa. Le še na ličku ima en ali dva lišaja, ki ne izgineta. Drugje ni več pikic, tako da predvidevam, da gre za alergijo na mleko ali jajca. Malo bom še počakala, da vidim, če bo koža čisto brez pikic, potem pa par dni poskusila samo mleko in par dni samo jajca, da vidim reakcijo.

clock-img

02.06.2010, 12:50

clock-img

Taddeja

pencil-img

1

Alergija na sredstvo proti bolham: Moja punčka je alergična na to sredstvo, s katerim našpricajo pse. Nekoč smo imeli na obisku psa, zvečer pa se začela praskati po prstih na rokah, ponoči pa se spraskala do krvi. Sedaj smo dobili zdravila in kremo, vseeno pa se predno poboža psa prepričamo, kdaj je bil nazadnje pošprican proti bolham, drugače nosi rokavice iz lateksa.

Lep pozdrav in čim manj alergij vam želim,
Taddeja

clock-img

03.06.2010, 06:48

clock-img

naja78

pencil-img

2169

dan.
jah kaj naj rečem.nekaj je sigurno.zanimivo je ker se tekom dneva te miljonske male pikice,izinejo in spet pojavijo.lis nima.za 1x.ga 3x dnevno namažem z pripravljeno kremo: aqua prons v 30% eucerolu.za 1x se mi zdi da kar pomaga.
tolk se mi smilijo ti boščki....user posted image

clock-img

03.06.2010, 11:38

clock-img

taja00

pencil-img

13

naja78 pozdravljena

Tudi ja sumim na AD.Kaj pa pediater oz. alergeolog pravi?

Te male pikice, ki jih omenjaš ima tudi naš fantič, največ po telesu. Pri nas je to potrjen AD. Pediatri pravijo, da je to značilno za alergijke. Če se pa spoti, pa nastanejo še pod pazduho, kolenčki,za ušeskoma in po ritki. Pikice tako kot pri vas pridejo in grejo, in pa zelo srbijo. Te pikice mažem z kremico, ki kmalu izginejo, in pa kopam ga v posebni oljni kopeli, da koža ni suha.Pa sirup proti srbenju mu dam, če je prehudo.

Naš malček ima alergijo na pšenico, KM,jajca in oreščke.
Temu se strogo izogibamo (najbolj pšenici), kajti če kaj poje dobi hudo ortikarijo, ki se kaže kot koprivnica (otekle bule po celem otroku, ki s časoma preidejo v rdečico), in nujna je medicinska pomoč.To traja dokler se telo ne očisti popolnoma živila, ki ga je pojedel,nekje 2-3dni.

clock-img

03.06.2010, 17:25

clock-img

naja78

pencil-img

2169

IZVIRNO SPOROČILO: taja00

naja78 pozdravljena

Tudi ja sumim na AD.Kaj pa pediater oz. alergeolog pravi?

Te male pikice, ki jih omenjaš ima tudi naš fantič, največ po telesu. Pri nas je to potrjen AD. Pediatri pravijo, da je to značilno za alergijke. Če se pa spoti, pa nastanejo še pod pazduho, kolenčki,za ušeskoma in po ritki. Pikice tako kot pri vas pridejo in grejo, in pa zelo srbijo. Te pikice mažem z kremico, ki kmalu izginejo, in pa kopam ga v posebni oljni kopeli, da koža ni suha.Pa sirup proti srbenju mu dam, če je prehudo.

Naš malček ima alergijo na pšenico, KM,jajca in oreščke.
Temu se strogo izogibamo (najbolj pšenici), kajti če kaj poje dobi hudo ortikarijo, ki se kaže kot koprivnica (otekle bule po celem otroku, ki s časoma preidejo v rdečico), in nujna je medicinska pomoč.To traja dokler se telo ne očisti popolnoma živila, ki ga je pojedel,nekje 2-3dni.

ojla.

o ja vem kaj je urtikarija.jo je imel ta starejši čez vikend.obup,pa ni alergik-posledica okužbe s streptokokom-angina(svašta!!!)user posted image

pri nas zgleda da ga pikice ne srbijo.ker je popolnoma zadovoljen fantek.je in spi in se že igra.user posted image
ja izginejo in se spet pojavijo.
jaz mislim da je to res AD,niso nam še potrdili ampak sumim pa.in pa sama sem na strogi dieti,sedaj premišljujem še da bi ukinila pšenico??!!ker dojim.user posted image

sva bla 1x pri dežurnemu alergologu-nič ni rekel,...na dieto(to kar sem že bila,ampak za pšenico pa so mi rekli naj jo uživam)klinc,če pa ni nič boljš.

itak mi drugega ne preostane,sak kot berem so testi skoraj vedno neg.pri tako malih.

kako pa kaj kaka??

naš kakih 2-3x na dan,bolj tekoče,notri je sluz,ni je pa veliko.zvija ga zelo malo.smrdi pa.količinsko blata ni veliko.

clock-img

03.06.2010, 22:50

clock-img

taja00

pencil-img

13

ojla

O hudo a tut to obstaja (streptokokom-angina).Te je kar groza, ko se kaj takega zgodi ja.

Ja, pri  majhnih otrocih ponavadi kožni testi ne pokažejo nič, našemu pri 3m ni nič. Ko sva imela pa drugič teste, mu je pa vse kar so mu nakapali na rokico pokazalo alergijo, star je bil 8m

Koliko sta pa stara?

Ne naš lepo kaka, sva že toliko stara, da jeva gosto hrano,imel je sicer malce težav z zaprtostjo, ampak kuhane suhe slive vse popravijo. user posted image

Malce sumljiva mi je tale sluz v blatu- brez panike.
Midva se spovnim sva mela samo tekoče blato brez sluzi je pa smrdelo, pa je pediatrinja takrat spraševala, če je kaj sluzi v njem, sva ga vseeno nesla na preiskavo, pa ni bilo nič sumljivega. Ja, je bil pa tudi več ali manj skozi pokakan, ni pa bila tekoča driska, nekaj blata je ostalo na plenički.Je rekla, da je pač neka viroza, naj mu dam valiko pit nesladkanega čaja.

Mislem, da bi blo pametno, da ga pelješ pokazat k pediatru.

Pa še nekaj, ali morda namesto KM piješ sojino mleko? Večkrat se zgodi da če je otrok preobčutljiv na KM, je potem tudi na sojo. Sicer pa kaj ti to razlagam, saj najbrš sama veš.

Lp

clock-img

04.06.2010, 15:57

clock-img

naja78

pencil-img

2169

ojla taja!
stari smo 2 meseca,gremo v 3-ga.user posted image drugi fantek,prvi nikoli ni imel težav,razen te obupne urtikarije pr angini.obup,kaj tagega še ne.user posted image no je zdej ok.user posted image

sojinega ne pijem,vse kar vsebuje lecitin ne kupujem,jem.pijem triktno samo riževo,ovseno,mleko.in to riževo je čist zakon.vsaj to.

mislim,da bojo pri nas tudi neg.testi,jaz pa bom mogla ostat na dieti.ampak za mojega sončka vse.
od jutri ne pečemo več kruha,bom probala bit kakih 14 dni čist brez glutena,pa da vidimo.kolegica pravi da je imela tamal podobno,le da je ful ful kakala,in bruhala.no sedaj je stara 4 leta in ni ne duha ne sluha o kaki alergiji.je vse.
tako da upam da nam bo šlo na boljše.

clock-img

07.06.2010, 19:08

clock-img

ellie

pencil-img

1403

Jaz sem že dobre 3 mesece na dieti. Sem pa šla na dieto, ker je imel kri v blatu. Sem pa že 3x probala dieto prekinit, ampak je takoj poslabšanje. Kožo ima na srečo ful lepo...kaka pa kri, ima drisko in kaka ful pogosto. Tako da se je zadnji mesec zredil samo slabih 300g. Prej pa vsak mesec 1 dober kg. Tako da sem spet na dieti. Mi je babica za rojstni da spekla torto...kao brez mleka (ker edino to je pri nas problem). In sem za vikend veselo pojedla en košček. Potem pa mi pove, da je pa v kremi vseeno malo margarine Rama, ki vsebuje sirotko v prahu. In zdaj mali že 2 dni kaka kriuser posted image  tako, da se moram res striktno držat..

clock-img

08.06.2010, 23:11

clock-img

naja78

pencil-img

2169

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Jaz sem že dobre 3 mesece na dieti. Sem pa šla na dieto, ker je imel kri v blatu. Sem pa že 3x probala dieto prekinit, ampak je takoj poslabšanje. Kožo ima na srečo ful lepo...kaka pa kri, ima drisko in kaka ful pogosto. Tako da se je zadnji mesec zredil samo slabih 300g. Prej pa vsak mesec 1 dober kg. Tako da sem spet na dieti. Mi je babica za rojstni da spekla torto...kao brez mleka (ker edino to je pri nas problem). In sem za vikend veselo pojedla en košček. Potem pa mi pove, da je pa v kremi vseeno malo margarine Rama, ki vsebuje sirotko v prahu. In zdaj mali že 2 dni kaka kriuser posted image  tako, da se moram res striktno držat..

ojejj!!!
ja hudo je to.pr meni je že suša.matr tako pogrešam ostalo hrano.pa čevapčiče,pa pršut,pa kos sirove štručke,pa mlekoooooooooooooooo,sir,....

saj gre ampak ,.........................ja boščki so.

jaz sem še za čigumije pogruntala-orbit da jih ne smem,ker je sojin lecitin not.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem