IZVIRNO SPOROČILO: taja00
naja78 pozdravljena
Tudi ja sumim na AD.Kaj pa pediater oz. alergeolog pravi?
Te male pikice, ki jih omenjaš ima tudi naš fantič, največ po telesu. Pri nas je to potrjen AD. Pediatri pravijo, da je to značilno za alergijke. Če se pa spoti, pa nastanejo še pod pazduho, kolenčki,za ušeskoma in po ritki. Pikice tako kot pri vas pridejo in grejo, in pa zelo srbijo. Te pikice mažem z kremico, ki kmalu izginejo, in pa kopam ga v posebni oljni kopeli, da koža ni suha.Pa sirup proti srbenju mu dam, če je prehudo.
Naš malček ima alergijo na pšenico, KM,jajca in oreščke.
Temu se strogo izogibamo (najbolj pšenici), kajti če kaj poje dobi hudo ortikarijo, ki se kaže kot koprivnica (otekle bule po celem otroku, ki s časoma preidejo v rdečico), in nujna je medicinska pomoč.To traja dokler se telo ne očisti popolnoma živila, ki ga je pojedel,nekje 2-3dni.
ojla.
o ja vem kaj je urtikarija.jo je imel ta starejši čez vikend.obup,pa ni alergik-posledica okužbe s streptokokom-angina(svašta!!!)
pri nas zgleda da ga pikice ne srbijo.ker je popolnoma zadovoljen fantek.je in spi in se že igra.
ja izginejo in se spet pojavijo.
jaz mislim da je to res AD,niso nam še potrdili ampak sumim pa.in pa sama sem na strogi dieti,sedaj premišljujem še da bi ukinila pšenico??!!ker dojim.
sva bla 1x pri dežurnemu alergologu-nič ni rekel,...na dieto(to kar sem že bila,ampak za pšenico pa so mi rekli naj jo uživam)klinc,če pa ni nič boljš.
itak mi drugega ne preostane,sak kot berem so testi skoraj vedno neg.pri tako malih.
kako pa kaj kaka??
naš kakih 2-3x na dan,bolj tekoče,notri je sluz,ni je pa veliko.zvija ga zelo malo.smrdi pa.količinsko blata ni veliko.