cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kako spremeniti?

clock-img

02.03.2006, 10:00

clock-img

Anonimen

Spremeniti bi morala datoteko iz pdf (acrobate reader) v wordov ali excellov format..

torej, pomoč prosim.

clock-img

02.03.2006, 10:03

clock-img

petra a

pencil-img

2070

ja, tudi jaz prosim za isto pomoč...pdf-je z ozadjem sprintat je naravnost katastrofa user posted image

clock-img

02.03.2006, 10:19

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

Tale zna bit pa komplicirana. Format PDF je zasnovan ravno zaradi tega da se ga ne da spreminjati. Domnevam da sta že probale z orodjem tekst označit in kopirat v Word, pa ni šlo.

Da bi PDF odprle rabite Acrobat, ne samo Acrobat Readerja, pa še takrat ni sigurno.

Jaz sem enkrat uporabil sledeči trik:
Tekst ali del teksta sem na ekranu maksimalno povečal.
Nato sem pritisnil tipko "Print screen" (PrtSc).
Odprl sem en program za obdelavo slik, naredil novo sliko in prilepil sliko ekrana (paste), ter odrezal vse razen okna s tekstom.
Sliko sem shranil.
Nato sem odprl program ki prepozna tekst v poskeniranih slikah (OCR program, npr ABBYY) ter izvedel prepoznavo na shranjeni sliki.

To je to. sliši se zamudno in komplicirano, niti ni komplicirano, je pa zamudno, če imaš tega teksta veliko.

Lahko probata z Adobe Acrobatom (ne samo Readerjem). Dobi se ga v trgovinah, na e-mule in podobno. morda ga ima kateri vajin prijatelj. Jaz ga imam tukaj v službi, kjer bom do ene 13h sigurno, lahko meni pošljeta na email: niko.fabiani@gmail.com Bom probal kaj se da naredit.

LP

clock-img

02.03.2006, 10:32

clock-img

Anonimen

Sem ti poslala na mail. jaz sploh nimam več idej kaj narediti..user posted image

clock-img

02.03.2006, 11:52

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

Bom pogledal. Čakam, da bo en tip v službi, ki ima en program, frej.

clock-img

02.03.2006, 12:17

clock-img

min@

pencil-img

33

Če imaš adobe Acrobat profesional, potem daš SAVE AS in izbereš microsoftovo word datoteko (.doc).
Medtem, ko je Adobe Reader pa je namenjen le pogledu pdf datotek, je sicer ena opcija, da shraniš v text datoteko (.txt) pod File..., probaj, meni je ratalo, samo tekst je malo razmetalo.user posted image

clock-img

02.03.2006, 13:33

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

Biba: Na žalost ni šlo. Sem mislil da se gre za tiskan tekst, katerega se brez težav prepozna. Na žalost pa gre večino za na roke napisano razpredelnico, poskenirano ter shranjeno v pdf. Sem poskusil Save as v Acrobatu pa ni šlo, pravtako ni šlo s prepoznavo teksta v Omni Page. Oziroma je šlo, vendar bi dodatna obdelava vzela vsaj toliko časa kot če bi morala stvar na roko napisat, če ne več. Je bilo preveč napak (zadel je recimo 5-10% teksta). 

clock-img

02.03.2006, 16:35

clock-img

GATA

pencil-img

550

Biba, kot je nixxon rekel da gre za na roke napisan tekst ne razumem zakaj hočeš potem to spraviti v word ali exel ?!?
Pdf fajli so si med seboj različni po tem, kako jih izdelovale naredi. Nekateri zablokirajo popolno kopiranje ..... spet v drugih pdf-jih lahko mirne duše
skopiraš ven...

Če vam printanje dela težave .... npr. hočeš sprintati preko gumba printerček pa ti ne pusti probaj še s File....

No ker ne vem kakšne težave vas najbolj tarejo... toliko pač.

lep dan še naprej :)

clock-img

03.03.2006, 18:03

clock-img

petra a

pencil-img

2070

jaz imam problem s printanjem-mrežnim, ker imam v ozadju neko oh in sploh podlago, in to ne sprinta in ne sprinta 100 let, in ker imam veliko število pdf-jev nikamor ne pridem (tudi če jih dam več na eno stran)

sem pa danes dobila od informatika odgovor, da je ravno v tem bistvo pdf-ja, da so namenjeni samo za read-only, tako da...user posted image

clock-img

03.03.2006, 19:05

clock-img

GATA

pencil-img

550

petra a .... to mi nikakor ni jasno kar praviš ! Podlago? Več na eno stran?

To da printa počasi je lahko možnost da printer sam nima pač dovolj spomina in
mora vseskozi dobivati podatke da zadevo sprinta... Lahko ima tudi kaj poleg kakšna
mreža ali še kaj drugega. Dejavnikov ni niti tako malo. Lahko imaš tudi bolj počasno
mašino in bolj slab printer pa imaš user posted image .

Ker mi pač zadeva ni najbolj jasna govorim zgolj samo kot možnosti....

lp

clock-img

06.03.2006, 11:11

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

Najbrž misli podlago ko ozadje.

clock-img

06.03.2006, 17:43

clock-img

petra a

pencil-img

2070

ja, kot ozadje v dokumentu...saj sem napisala da gre za mrežno printanje, računalnik nimam tako slab, tiskalnik je pa zelo dober

kaj pa vem!?

clock-img

07.03.2006, 10:02

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

Naj ti nekdo proba odpret dokument v Acrobatu (ne Readerju) in izbriše ozadje ali potegne ven tekst, če se da, seveda.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem