cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kako s kamere na rač. in nato na dvd?

clock-img

07.01.2006, 22:45

clock-img

ori

pencil-img

31

Imamo kamero JVC GR_D53e in že kar nekaj kasetk posnetih zdaj pa bi te posnetke radi spravili na cd ali dvd pa ne vemo kako. Saj vem čisto začetniško vprašanje ampak res ne vemo! Zraven je bil program Image Mixer pa z njim ne znava delat. Uspelo mi je posneti na ta program potem pa ko sem spravila v računalnik se mi odpre vedno ves program ali pa sploh ne na media play ne morava npr. gledati posnetkov niti jih presneti na dvd. Kaj storiti ali se dobi kakšen drug program? Poskusila sem tudi z VideImpression pa mi ne zazna kamere. Ali moram kaj nastaviti? Za vsak nasvet bom hvaležna!!!!!!

clock-img

08.01.2006, 01:49

clock-img

Peter167

pencil-img

67

Na tole bo pa težko odgovoriti...
Praviš, da si že spravila film na računalnik, pa ga ne moreš nikjer pogledati? Čudno...user posted image
Te kamere ne poznam, vendar predvidevam, da je DV kamera, ki snema na kaseto?

Mi imamo podobno, le da je od SONY-ja. Za vlečenje filma s take kamere imaš dve možnosti:
- vlečeš direktno DV format (avi); slabost = ogrooomni fileti
- že ob snemanju s kamere pretvarjaš v mpeg format ; slabost = potrebuješ dovolj močno računalo, da ti pretvarja DV v mpeg brez izgube framov

Pri tem početju je zelo važno, da si domača z vsemi nastavitvami, ki so potrebne za to. Nastavitve so sicer odvisne od tega kaj hočeš, vendar ponavadi nočemo preveč poslabšati filma. Torej hočemo isto kvaliteto, kot kadar predvajamo film direktno iz kamere. Pa ko iz mpeg-a delaš DVD moraš uporabiti ISTE nastavitve....
Moje največkrat uporabljene so:
PAL (25 fps)
MPEG files
24 Bits, 720 x 576, 25 fps
Lower Field First
(DVD-PAL),  4:3
Video data rate: Variable (Max.  8000 kbps) manj kot daš tu vrednost, manjši bo file. Pa slika slabša seveda...
Audio data rate: 224 kbps
MPEG audio layer 2, 48 KHz, Stereo

Najbolje je, da sama malo testiraš, pa malo po internetu se tudi splača pogledat. Si postavila preveč splošno vprašanje, da bi ti znal odgovoriti. Pa premalo podatkov imam. Kar še kaj vprašaj in bom poskusil pomagati. Morda se pa najde še kdo, ki je bolje podkovan v takih "hitrih inštrukcijah" ali pa celo pozna tvojo kamero...
Aja, tvojega "VideImpression" ne poznam. Sam uporabljam Ulead Video Studio 9. Super je, vsaj za "domače mojstre". Pa tudi Pinacla hvalijo.
 Toliko za zdaj. Grem v mižale user posted image .

clock-img

08.01.2006, 12:00

clock-img

Anonimen

Na intenetu si dol zlaudaj Nero6. Midva vse pečeva s tem programom. Je zelo enostaven. Še zameuser posted image   MIslim, da ti v tem primeru sploh ni treba dati najprej na računalnik ampak spečeš direkt na dvd.

clock-img

18.01.2006, 12:15

clock-img

k1

pencil-img

1649

midva vlačiva posnetke dol s kamere z Ulead Video studio 9 (si ga zastonj zloudaš dol z neta). imaš ogromno možnosti obdelave posnetka, krajšanje, dodajanje texta, muzike itd. itd. - no pa saj imajo verjetno to skoraj vsi ostali programi za obdelavo.

s "Power dvd" programom pa izdelujema dvd-je - se ga da tudi dol potegnit.

upam da sem kaj pomagala.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem