writing-img

kako naj ga odvadim plezanja

clock-img

25.01.2007, 16:51

clock-img

yvon

pencil-img

29

Pozdravljene,

moj 19-mesečni sin namreč vse prepleza in na vse spleza kar vidi. Na mizo, stol, po policah, na pralni stroj, v banjo ( iz nje ne zna in je jok). Vedno, ko ga vidim, da začne plezati na kako stvar ga vzamem dol, mu povem da je nevarno..parkrat je tudi že padel, kakor danes v vrtcu in si skoraj prebil arkado, pa ne zaleže nič, čez minuto jo zopet maha proti svojemu cilju.
Rada bi ga odvadila plezanja prevdsem zaradi varnosti in ker enostavno ne moremo skozi odmikati pohištva kamor pridemo.

pa še to glede njegovega spanja: že več kot eno leto spi v svoji sobi in nikoli ni bilo kakih večjih problemov, zbujanja, jokanja, težav pri uspavanju. pri slednjem tudi sedaj ne, saj se odpravi spat kar sam in to je okoli 20 ure, problem je zjutraj, sedaj kake 14 dni se zbuja ob 6-ih in to v joku.Ali ga je mogoče strah?Naspan ni, ker ko pridem k njemu in ga vzamem v naročje takoj zaspi, čim ga položim v posteljico zopet jok.

dolga sem bila,
vsakega vašega odgovora bom veselauser posted image

hvala

clock-img

25.01.2007, 17:21

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Zdaj ko bo kmalu pomlad poskusite izkoristiti plezalna igrala ali pa kakšen majhen zid in ga učite pleznja pod nadzorom. Plezanje je zdrava dejavnost, ki je odlična za razvoj mišic in ravnotežja ter je osnova za vse ostale športe. Pa učite ga pravilnega sestopanja z višin, to je z nogami naprej.

clock-img

25.01.2007, 19:13

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

26.01.2007, 07:31

clock-img

honey

pencil-img

2567

Naš tudi pleza na vse možno in nemožno user posted image . Mogoče bi bilo dobro, če imate možnost, da greste v kakšno telovadnico, kjer so tisti "rip stoli" ali kako se že reče tistim "lojtram" ob strani telovadnice. Mi smo bili ravno v nedeljo in ne moreš verjet, kako je to z veseljem plezal. Edino navadit ga je treba, kako prav sestopi, ne da se kar vrže na tla. Drugače pa spomladi obvezno na plezalna igrala.

clock-img

26.01.2007, 10:08

clock-img

yvon

pencil-img

29

Hvala,
ni problem, da ne zna sestopiti ali, da ni previden, problem je v vrtcu, kjer nad njegovim početjem niso ravno navdušeni, češ, da bo padel, navadil druge..
Včeraj se je zibal na stolu in se prevrnil, ter se udaril v arkado in potem je iz tega nastal cel problem, vzgojiteljica mi je rekla naj ga poskusim odvaditi, ker ga ona ne more imeti ves čas na očeh.

lp 

clock-img

26.01.2007, 10:15

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Meni je vzgojiteljica povedala, da otroci plezajo, ker hocejo stvari videti iz nase perspektive, oz. bit blizje nam. Malo pa je tudi firbca..

Gospa sem.

clock-img

26.01.2007, 21:02

clock-img

nana 27

pencil-img

2670

Yvon, tudi mi smo bili "okregani", ker naš 15mesečnik pleza in to v vrtcu. Saj doma tudi pleza in razen, da mu prigovarjam in ga iz res nevarnih ciljev odstranim. Od kar je shodil smo ga na predlog fizioterapevtke učili, kako naj pravilno gre dol z višjega predmeta in to zna. Je pa huje, ko doma zleze na kuhinjsko mizo. Takrat ga zmeraj sama dam dol.

clock-img

26.01.2007, 21:26

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Naši plezalci so končali v plezalni šoli, vsaj starejša, ki je tudi od nekdaj plezala vsepovsod. Pri 3,5 letih je že plezala nižje smeri v plezališčih. Od enega leta pa sta znala sestopati z nogami navzdol. Od nekje 20 mesecev Žan prakticira kaskaderske skoke z radiatorja ali komode na posteljo.

clock-img

27.01.2007, 11:43

clock-img

yvon

pencil-img

29

Mi imamo tudi doma plezalno steno in Ruben že počasi ( seveda vedno ob naši prisotnosti) "trenira" plezanje. Pravo veselje. Tudi sami smo plezalci, tako, da bo naš malček tudi brez dvoma. Danes je imel podvig na knjižno polico, brez težav je prišel dol.user posted image

clock-img

27.01.2007, 11:49

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Hmm.. Moja Ema sili samo v visave in sem na cajte kar malo obupana. Ko ti 17 mesecni dojencek maha iz okenske police in si odpira okno, ze malo verjames v narobe svet. user posted image user posted image user posted image

Gospa sem.

clock-img

27.01.2007, 12:04

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Plezalna stena? Ali jo imate v hiši ali v stanovanju?

Pa ne razumem čisto zakaj sploh sprašujete v začetnem vprašanju zakaj malček pleza, če sami plezate.

Bodo že potrpeli v vrtcu, kdaj tudi dajejo nasvete v tej smeri da je njim enostaveje skrbeti za otroke pa odgovornosti jih je strah.

< Sporočilo je popravil primoza -- 27.1.2007 12:07:19 >

clock-img

27.01.2007, 16:58

clock-img

Dadi

pencil-img

2007

Ja pri nas mamo tudi enega takega plezavčka...pa še mali gre kar dobro po njenih stopinjah.user posted image Jaz jih sploh ne odvajam ampak jima pustim, opozarjam ju skozi: Pazi da ne boš padla, pejdi dol itd...ampak nič ne zaleže. Ko se pač butne ali pade je jok, pol pa spet veselo naprej....

honey -tistim ripstolom se pa po novem reče letveniki user posted image

< Sporočilo je popravil Dadi -- 27.1.2007 17:00:20 >

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

clock-img

27.01.2007, 16:59

clock-img

yvon

pencil-img

29

v stanovanju jo imamo, saj mene ne skrbi toliko, sam mi v vrtcu "najedajo" 100 na uro, nisem jih pa seznanila s trm, da smo sami plezalci, ker mi skozi vzgojiteljica govori o nevarnostih, nesrečah in moji neodgovornosti, ker mu pač to dopuščam.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem