Mojamura ne vem kje ste vi rušili in zidali, ampak za Ljubljano je pač tako. Komunalni prispevek je 24 000€. Glede rušitve mi je povedal prijatelj-gradbenik, ker so malo pred tem rušili nekemu drugemu prijatelju in so jim sosedje poslali inšpekcijo in ker ni imel papirjev od vseh deponij, je dobil kazen 30 000€, katero je moral najprej plačati in se zdaj že 2 leti pravda na sodišču kaj je bilo upravičeno in kaj ne... nisem pa vedela da sploh kje obstaja občina, kjer ni potrebno plačat komunalnega prispevka...
V glavnem nam so povedali tako: če bi bila hiša zgrajena po letu 1968 bi zaračunali samo razliko glede na načrte in m2, ker pa je bila hiša zgrajena pred tem letom, se vse dela na novo.
Point mojega zgornjega posta je bil pa ravno to- da se ljudje v nekaj spustijo, potem so pa vsi presenečeni, kaj vse se jim je nabralo... mi smo delali hudiča in pol, ampak smo to pričakovali...pravzaprav ni ene zadeve, ki jo ne bi- ampak smo že pred nakupom na to staro hišo pripeljali 2 gradbenika in arhitektko (prijatelje) da so nama razložili kaj nas čaka, da ne govorim koliko ur sem previsela na internetu in zbirala vse informacije in predračune, potem smo se posvetovali z nekom, ki ureja vse papirje, koliko bi prišlo, če bi podrli in postavili na novo- pa se za naju pač ni izšlo- verjamem, da je od primera do primera drugače- so različne hiše, različne občine - svetujem pa, da se pač res dobro premisli- pri nas je ključno vlogo igral tudi čas... mi smo bili v 2 letih v hiši, če bi delali na novo, bi po 2 letih dobili šele gradbeno (tako kot naši sosedje), enostavno pogledaš, kaj ti več pomeni...in kaj vse bo potrebno ali je lahko potrebno...