cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

kaj delam narobe

clock-img

10.10.2009, 10:32

clock-img

piškotka

pencil-img

149

da mi nobena roža v stanovanju ne uspeva, kot bi bilo treba? Ko jih kupim, jih presadim, a že po nekaj tednih začenjajo dobivati rumene liste. A jih zalivam preveč aloi premalo, jih nimam na ustreznem mestu, al kaj hudiča!!!
Saj niso tako poceni, da kupim vsake tri tedne novo!

clock-img

10.10.2009, 11:26

clock-img

Anonimen

Zakaj jih pa presadiš takoj nove?

clock-img

10.10.2009, 13:21

clock-img

*alja*

pencil-img

1889

Ne presajaj jih takoj, naj se roža najprej privadi na novo okolje, šele potem jo presadi (po pol leta)

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

clock-img

10.10.2009, 18:45

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Katere rože pa imaš? Na kakšno lego jih pa postaviš? Koliko jih pa zalivaš? IMajo tvoje rožice morda zajedalca, ki gre iz ene na drugo (recimo pršica dela vedno bolj rumene liste, pa se iz rastline na rastlino prenaša, če le te precej skupaj stojijo)? Mnogo možnosti je, zakaj se to dogaja.

clock-img

10.10.2009, 22:27

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.10.2009, 22:34

clock-img

alička

pencil-img

2082

IZVIRNO SPOROČILO: piškotka

Ko jih kupim, jih presadim

Zakaj jih presajaš takoj ko jih kupiš? user posted image To prvič slišim, da bi bilo potrebno.
Jaz rože presajam, po potrebi, ko vidim, da ji lonček "postaja premajhen", postane zemlja zbita itd. Zalijem jih raje manjkrat ko prevečkrat. Pa mi vse noro dobro raste in cevti. Orhideje so celo leto v cvetu, pa jih še nikoli nisem pognojila. Sem včeraj, ko sem jih končno uspela presaditi!

clock-img

11.10.2009, 15:02

clock-img

Katrin

pencil-img

4173

IZVIRNO SPOROČILO: Altane

Zakaj jih pa presadiš takoj nove?

Se pridružujem mnenju večine. Zakaj presajati nove rože?

lp

Be the Peace and Harmony you desire...

clock-img

13.10.2009, 23:13

clock-img

takotako

pencil-img

608

Zato ker vsi mislijo da so lončki premajhni ko se kupijo rože v trgovini. To ni res. Naj se roža navadi na nov okolje-je že to dovolj velik šok. Pa jaz kar neki časa ne presajam rož...

clock-img

28.10.2009, 08:23

clock-img

witch

pencil-img

3540

Rože ful redko presajam oziroma jih ko vidim da v lončku nima prostora (pa če je to po petih letih prej tega ne delam), pa bolj slabo jih zalivam. Vsako soboto dobijo minimalno vode, tiste, ki je rabijo več pa dam malo več. Aja pa čez poletje obvezno skoraj vse rože dam na balkon. In so zdaj jeseni prekrasne. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem