cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

izgovorjava crke L

clock-img

16.01.2013, 20:22

clock-img

m_o_i

pencil-img

3646

saj ne dramatiziram, samo me res zanima, kdaj naj bi otrok lepo izgovarjal crko L oz. besede, ki jo vsebujejo!?
Elias bo maja star tri leta, pa je ne rece.
niti je ne "spremeni" v J ali kaj drugega-enostavno jo "pozre", kot da je ni...

Elias je kr Eias, lacen je acen, Alen je Aen...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

clock-img

16.01.2013, 21:25

clock-img

HHH

pencil-img

1221

ma ne vem kdaj točno, ampak pri tej starosti definitivno ni še nobene panike. Saj veš, eni prej, drugi kasneje.

clock-img

16.01.2013, 21:35

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Meni se tudi zdi, da pri teh letih ni panike. Sicer, če iamjo deca logopeda pri 5-tih leti, bi sklepala, da bi pač takrat naj lepo izgovarjal vse črke. Ok, ta R jih še malo zeza.
Če bi deca že pri 3 znala vse, bi kar pri treh dali logopeda user posted image

clock-img

16.01.2013, 23:09

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Moja hčerka je l začela govoriti okoli 4. leta....prej je bil j......grem jujat.....jubenica.......

r je pa začela izgovarjati okrog 5. leta......pri logopedinji še ni govorila pravega r, vendar je logopedinja dejala, da ga bo v nekaj tednih oz. mescu ali dveh govorila....in ga je res....

in kot pravi lulu......ni zastonj logoped pri 5 letih......

clock-img

17.01.2013, 22:59

clock-img

dayya

pencil-img

203

napotek za vse tiste ki mislijo da otročki ne izgovarjajo pravilno ali lepo določenih črk .....
moj hodi k logopedu že leto dni, smo imeli velike težave, ki smo jih odpravili, sedaj streniramo samo če črko R pa bo super :)
V glavnem, prva in najbol osnovna vaja je da dobro migamo z jezikom po ustih ker od tega je vse odvisno, in na prvo vajo se večinoma vse veže ...
SVOJE OTROČKE SPODBUJAJTE K KONIČKANJU, NAJ ČIM VEČKRAT IN TEMBOLJ MOČNO OPONAŠAJO KAKO DELA KONJIČEK tako da jezik skrijemo zadaj za zgornje zobe in trknemo (tresknemo) to je podlaga za R in tudi za L

Č, Š in Ž se pri izgovorjavi našobimo
C, S in Z pa jezik počiva za spodnjimi zobmi

vaj je sicer še ogromno, ampak te so najosnovnejše

clock-img

26.01.2013, 17:50

clock-img

nikon

pencil-img

15

Naša bo imela marca tri leta, pa sta "R" in "L" še vedno "J".
Zaenkrat se še ne sekiram :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem