Ne vem več ali je to normalna faza v odraščanu otrok ali je to stvar, ki potrebuje resno pozornost.
Imam 15 mesečnega fantka, ki je izredno aktiven. Ne zna biti niti minute na miru, vedno se mu mora kaj dogajat, če mu je dolgčas sili v naročju in ko pride v naročje začne mahat papa, kar pomeni, da moramo nekam it, ali ven, ali notr, odvisno kje se nahajamo tisti trenutek.
Moj problem pa je to...vedno ko mu kaj prepovem, npr da tolče po klubski mizici s težko igračo, ali pa da mu vzamem iz rok kako stvar, ki jo ne bi smel imeti v rokah, potem z ihto to isto stvar zabriše po tleh (parket je že ves poškodovan), če mu pa le-to uspem preprečiti, pa potem hitro teče do igrač, ki jih ima na svoji mizici in vse razmeče na tla s tako ihto. Je res izredno trmast in se hitro zjoka, ko kaj ni po njegovo. Njegovo obnašanje me ful preseneča, ker baje noben od naju z možem ni bil tak kot otrok, niti z možem takega obnašanja ne dopuščava in ga ponavadi vedno okregava ali če je le mogoče odmakneva iz kraja zločina. Včasih me ima, da bi mu pospravila vse igrače in da ima le en avtomobilček in mogoče kake kocke s katerimi bi se igral.
kaj naj naredim? Kako naj preprečim tako vedenje?
Naj povem tudi to, da je moj otrok tako trmast, da se ponavadi po "razmetavanju" vrže (bolj previdno) na tla. Je tudi ležal že na pločniku na tleh, ker se je strmal, ker sem hotela, da mi da ob hoji ob cesti da rokico. Pa je ležal tam par minut in vstal in ker sem hotela spet rokico, spet ležal.
Sem kar malo obupana, sploh zato, ker se sama popolno nasprotje tega in ker sem si vedno mislila, da moj otrok tega ne bo počel, evo ga na, iz zarečenega kruha se največ pove.
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 6.6.2007 8:13:01 >
(T. Pavček)