cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

iskreno mnenje

clock-img

10.08.2012, 17:28

clock-img

kati82

pencil-img

18

Sem že spraševala o imenih, zdaj sta v ožjem izboru Stina in Stella (ker se z Ronjo in Ruby mož ne strinja). Me je pa sorodnica opozorila, da stina ljudi asociira na steno. Pa me zanima, ali je to le njeno razmišljanje ali res daje tako asociacijo tudi vam? Sprašujem zato, ker ne bi rada otroka zaznamovala s preveč neobičajnim imenom in me zanima, ali je po vašem mnenju primerno tudi za slovensko okolje.

clock-img

10.08.2012, 19:01

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

hmm, asociacije..

Stela-strela? stela je v bistvu tudi antična nagrobna plošča ali steber iz kamna z napisom ali reliefom na sprednji strani.

zakaj samo stena, imamo tudi asociacijo na strina: žena očetovega brata (srbsko), dodan še leksem strina v pomenu »starejša ženska, soseda«, pa si pečena. user posted image

polno enih asociacij je na svetu. Jaka-kaka, Manca-balanca, Tina-skomina, Peter-veter, klasika Ana-Banana, Anka-pijanka in Žak-spak.. user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 10.8.2012 19:02:03 >

clock-img

10.08.2012, 20:13

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Meni je bolj všeč ime Stina. Me pa najprej spomne na Dragojevičev komad Stine. user posted image  Ki je zelo lep.

clock-img

10.08.2012, 20:43

clock-img

MioBambino

pencil-img

410

Tvoj tretji post v zadnjih nekaj dnevih, v katerem sprašuješ o istih imenih. Smo ti že povedali mnenja, zdaj se moraš pa sama odločiti.

user posted image

clock-img

10.08.2012, 22:53

clock-img

kati82

pencil-img

18

Ja, saj vem da se bom na koncu morala sama odločiti. Moj mi ni pri dokončni izbiri v nobeno pomoč. Samo res me je zbegalo pri imenu stina to, da pri ljudeh povzroča asociacije. Pa ne v smislu, da bi kdo hotel zafrkavati, ampak da nehote dobijo asociacijo. Mi je tudi moj rekel, da je na začetku dobil asociacijo na stena, da pa ga preveč ne moti. Zato me je zdaj v bistvu bolj kot samo ime zanimalo to, ali tudi ve ob tem imenu dobite kakšno asociacijo, če bi ga slišale. Imam pa v rezervi še ime Stella.

clock-img

10.08.2012, 23:05

clock-img

cilla

pencil-img

763

A ni pravzaprav vseeno, kaj si vsak Vesoljni Janez misli? Glavno, da je ime všeč vama dvema, vsebino pa bo papirnatemu imenu takointako vdihnil vajin otrok, ki bo ime nosil. user posted image

clock-img

10.08.2012, 23:47

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

se mi zdi da redkejše kot je ime, več asociacij na "stvari" folk dobi. kakor recimo Maša - ker je pogosto, te res ne spomne da je to tudi cerkveni obred.

clock-img

11.08.2012, 08:24

clock-img

HelenaLena

pencil-img

220

Meni je Stella lepo ime. Samo bi me mogoče malo motilo dva L-ja, zato se nebi odločila. Stina pa prvič slišim, samo me ni na nič asociiralo user posted image .

clock-img

11.08.2012, 08:42

clock-img

Medea10

pencil-img

1021

Meni se ne dopade. Jaz mislim, da če si v dvomih glede imena pol izberi drugo ime. Da ti kasneje ne bo žal.

clock-img

11.08.2012, 09:29

clock-img

Anonimen

Mene Stina asociira samo na Kristino in na nič drugega. Mi pa ni všeč to ime. Raje Kristina.
Navijam za Stello. user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem