writing-img

ime za punčko Josepina

clock-img

10.09.2010, 14:21

clock-img

resnavesna07

pencil-img

72

Kakšno se vam zdi ime JOSEPINA? Mene spominja na meni zelo ljubo osebo, ki je imela drugo različico tega imena. Zato razmišljam, da če bo naš otroček punčka, da bi dala to ime. Po drugi strani pa ne vem, kako drugi gledajo na to ime. Ali poznate kakšno s tem imenom in ali vam je všeč? Hvala za vaša iskrena mnenja.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 11.9.2010 15:39:39 >

clock-img

10.09.2010, 14:24

clock-img

pety78

pencil-img

6109

Đozefina? Ali se tako izgovori?
Si prepričana, da bi jo tako klicali, da ne bi na koncu ostala Joži, recimo?

Je lepo ime, samo ne za naš jezik.

clock-img

10.09.2010, 14:27

clock-img

enkratna

pencil-img

821

Mogoče rahlo neobičajno ime za marsikoga, a ne pozabimo, da smo imeli slovensko umetnico (pisateljico, skladateljico...) z zelo podobnim imenom: Josipino Urbančič Turnograjsko.

Meni je ime zelo všeč!

clock-img

10.09.2010, 14:34

clock-img

ajataja

pencil-img

1672

user posted image

clock-img

10.09.2010, 14:48

clock-img

diana 28

pencil-img

681

Mene ime asocira na eno starejšo gospo.....Pri nas na primorskem bi ji rekli Jožefina .... Malo hecno se mi zdi in ne vem glih če bi dala svoji hčerki takšno ime. Mogoče bi dala kakšno podobno,...... Že Josipina se mi zdi lepše.....Jasmi, Jasmina, Josephin,...

Če te ime spominja na ljubo osebo je sigurno zate nekaj posebnega in zato  tudi lepo.. Izberi tako kot je tebi všeč jaz sem podala samo moje mnenje...

Mene je pač spomnilo na naše Jožefine   user posted image .....

clock-img

10.09.2010, 14:54

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

kako bi ga pa napisala.....v različici josepina mi sploh ne sede... in kako bi jo klicala đosefin, đosefina, .. ??!!!

ma kaj pa jaz vem... vsi bi jo klicali pina, joži... a ni bolje da že sama skrajšaš in jo poimenuješ jožica, joži???

ali pa raje izberi kakšno drugo ime...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

clock-img

10.09.2010, 15:43

clock-img

Nenya

pencil-img

887

meni ni všeč, je predolgo, ima več možnih izgovorjav in še velike možnosti so, da ga bodo vsi krajšali. Čisto preveč me spominja na Josip, ki mi ni všeč pa še stalno bo morala popravljati ljudi, ki ji bodo narobe brali in/ali izgovarjali.

clock-img

10.09.2010, 16:29

clock-img

tecnobica

pencil-img

1418

Meni pa ni napačno.

Kdo pa pravi, da jo moramo klicat Đozefin? Pač se jo kliče "pišikaoštrogovoriš".

clock-img

10.09.2010, 16:47

clock-img

hmm...

pencil-img

2867

IZVIRNO SPOROČILO: Nenya

meni ni všeč, je predolgo, ima več možnih izgovorjav in še velike možnosti so, da ga bodo vsi krajšali. Čisto preveč me spominja na Josip, ki mi ni všeč pa še stalno bo morala popravljati ljudi, ki ji bodo narobe brali in/ali izgovarjali.

Podpis.

Mi je pa fuuuuuuuuuul všeč ime Isabela.

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

clock-img

10.09.2010, 16:58

clock-img

babyloverka

pencil-img

1013

IZVIRNO SPOROČILO: resnavesna07

Kakšno se vam zdi ime JOSEPINA? Mene spominja na meni zelo ljubo osebo, ki je imela drugo različico tega imena. Zato razmišljam, da če bo naš otroček punčka, da bi dala to ime. Po drugi strani pa ne vem, kako drugi gledajo na to ime. Ali poznate kakšno s tem imenom in ali vam je všeč? Hvala za vaša iskrena mnenja.

iskreno mnenje? sem pred meseci sama tukaj tudi spraševala za mnenje, večinoma so bila negativna.
ti polagam na srce da poslušaš le sebe, nikar se ne zmeni za druge. to je tvoj otrok, ti si njegova mati. glavno da je všeč mamici in očku. in ko boš videla otroka boš nekako čutila če mu to ime pristoji.
jaz sem svojemu sinu dala ime Bastian in ne bi zamenjala za nič na svetu. je nekaj posebnega kot je zame poseben moj otrok. prva dva tedna so ga bližnji malo narobe naglasili zdaj pa so se že vsi navadili, tudi prababici tako da res ni problema.

resnično poslušaj le sebe, svoj občutek upoštevaj. tu se najde tudi kakšen zloben jezik ki bo zanalašč rekel da ime ni lepo, samo da te bo spravil v dvom, dilemo,...

in lep preostanek nosečnosti ti želim user posted image

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

clock-img

10.09.2010, 17:04

clock-img

Anonimen

Kakšno mi je ime? Smešno user posted image .
Znanci imajo deklico s tem imenom (ali je podobno, ne vem točno, kako se napiše), ki je prava grajska Đozefina user posted image , scrkljana po dolgem in počez, sicer lušna, ampak gre vsem pomalo na živce, ker je tako scrkljana. No, in ko se je rodila hčerka in ko se je sorodnikom sporočilo, da se je rodila punčka, je bilo logično vprašanje, kako ji je ime. Đozefina user posted image user posted image . Od šoka so odložili telefon user posted image . No, saj potem so poklicali nazaj, se jim je zdelo, da je štos.

Jaz ga punčki ne bi dala, ker bi me vedno spominjal na tole grajsko gospodično nemično.

clock-img

10.09.2010, 17:27

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

Josipina se mi zdi lepše

meni tudi..

clock-img

10.09.2010, 17:30

clock-img

jakaracman

pencil-img

2011

Ni mi všeč.

clock-img

10.09.2010, 19:07

clock-img

janapan

pencil-img

823

Če vama je všeč ne poslušajta drugih, ker tudi če bi spraševala za eno navadno ime bi bila mnenja deljena. meni ime izgovorjeno je sicer všečno ampak glede na to, da ni značilno za naše kraje bo punčka verjetno imela težave v šoli glede izgovorjave...na koncu jo bodo klicali josepina 8dobesedno ipd....preverjeno mi imamo patricka in gla kličejo patrick in ne patrik

clock-img

11.09.2010, 12:54

clock-img

krtek 1

pencil-img

672

Lepo ime in če imaš še pogum,da ga daš v naših krajih nimaš kaj razmišljat.

clock-img

11.09.2010, 13:02

clock-img

ema tiara

pencil-img

736

poznam eno s tem imenom,pa jo kličejo ina,inica...meni je lepo...

...točka moči je v sedanjem trenutku...

clock-img

11.09.2010, 13:17

clock-img

čudnočudo

pencil-img

57

Če ti/vama je všeč, se ne oziraj na druge, ker ne greš v neke skrajnosti... kaj se zdijo meni skrajnosti, zdaj ne bom opisovala, o tem bi spet lahko debatirali.
Všeč mi je, da ni zelo pogosto. Ravno zato pa lahko pričakuješ veliko kritike, ker ljudje počasi sprejmejo nova imena. Nekdo, ki mu je danes to ime grozno, mu bo morda čez čas lepo, ko se bo nanj navadil.
Si predstavljam simpatično deklico. Josipina Turnograjska pa je bila frajerka za tiste čase, tako da tudi če ljudje pomislijo nanjo, to ni ovira. V Sloveniji rabiš pogum, da izbereš nevsakdanje ime. user posted image

clock-img

11.09.2010, 13:19

clock-img

čudnočudo

pencil-img

57

IZVIRNO SPOROČILO: janapan

Če vama je všeč ne poslušajta drugih, ker tudi če bi spraševala za eno navadno ime bi bila mnenja deljena. meni ime izgovorjeno je sicer všečno ampak glede na to, da ni značilno za naše kraje bo punčka verjetno imela težave v šoli glede izgovorjave...na koncu jo bodo klicali josepina 8dobesedno ipd....preverjeno mi imamo patricka in gla kličejo patrick in ne patrik

Pa saj se izgovarja /josepina/, ne? Če ne, pa tudi meni ni najboljša izbira...

< Sporočilo je popravil čudnočudo -- 11.9.2010 13:20:08 >

clock-img

11.09.2010, 13:48

clock-img

Anonimen

Meni pa je ime lepo. Če se J izgovori kot J. Je prav elegantno ime! Lahkotno.

In načeloma mi je tudi ime Jožica lepo. Ne vem, kaj imate takšne predsodke. Dajte, otresite se malo svoje finosti.

clock-img

11.09.2010, 13:50

clock-img

Anonimen

Na življenje glejte srčno!user posted image

clock-img

11.09.2010, 17:24

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Svojemu otroku ga ne bi dala.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

11.09.2010, 22:01

clock-img

josephine27

pencil-img

2570

mislim da moj komentar ni potreben user posted image user posted image user posted image

sicer pa se mi zdi kar malo neumno da tle gor sprašujete kakšno ime je komu všeč. ne vem no jaz sem za svoje izbrala tisto ki je meni in mojemu dragemu najlepše in ne tisto k bobi največ plusov na ocenjevanju.

clock-img

12.09.2010, 08:56

clock-img

nina42

pencil-img

371

IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1

Lepo ime in če imaš še pogum,da ga daš v naših krajih nimaš kaj razmišljat.

Meni je všeč, je sicer nenavadno za Slovenijo, ampak imaš še 100 drugih nenavadnih imen, pa se folk navadi... Če pa kdo ne zna tega izgovorit je pa res...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem