cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

hrapavi, rdeči, pikasti lišaji....

clock-img

05.01.2005, 13:25

clock-img

barbara17

pencil-img

19

....vse to se pojavlja pri naši 22-mesečnici. Najprej je imela pod učkom na ličku en bolj rumeno-rdečkast izbočen krogec, ki je bil hrapav na otip in se je v enem mesecu kar povečal. Zato sva odšli h pediatrinji, ki nama je predpisala eno kremico, ki jo zmešajo v lekarni s katero sem lišajček mazala tri dni (več se ne sme, ker baje tanjša kožo). Stanje se je izboljšalo. Poleg tega je predpisala dijeto in sicer nič alergenih živil (arašidi, čokolada, umetne skutke in jogurti,... kar že itak ni jedla, ter nič mandarin, pomaranč, kivijev, kar je oboževala, pa smo vse to izločili iz prehrane). Do tu vse lepo in prav, če se ji ne bi potem začeli pojavljati razni flekci in lišaji po trebuhu, rokicah in rokicah (kljub dijeti). Res ima bolj suho kožo ampak jo redno mažem kar z bepanthen mazilom (po priporočilu pediatrinje). Ima tudi močen prhlaj oz. temenca na lasišču. A moram biti pozorna še na kaj. Čudno se mi namreč zdi, da se ji je to začelo tako na veliko pojavljati ravno, ko smo uvedli dieto. Je možno, da je to samo posledica suhe oz. izsušene kože? Na testiranjih za alergijo na pršice, jajca, mleko, dlako,... je že bila pri 6-ih mesecih pa je bilo vse negativno. Hvala in lp.

clock-img

05.01.2005, 13:46

clock-img

Anonimen

A pa imajo te lišaji ostro začrtane robove?

clock-img

05.01.2005, 14:05

clock-img

barbara17

pencil-img

19

Tisti na ličku je bil čisto "lepo" okrogel oz. ovalen z ostro začrtanim robom, tole po trebuhu, rokicah in nogicah pa je čisto različno. Ponekod so različne oblike, ovalni, okrogli, majhni veliki, tam kjer so pa pleničke je pa kar ena debela, neenakomerna, hrapava "črta" razdrobljenih rdečih pikic. Saj niti ne znam dobro opisat.

clock-img

05.01.2005, 14:07

clock-img

Anonimen

A pa se kaj luščijo?

clock-img

05.01.2005, 14:19

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Živijo!
Mislim,da bi bilo dobro da gresta do zdravnice in te pošlje k kakšnemu specialistu alergolog ali dermatolog.Zgodnja testiranja namreč niso zanesljiva,če otrok res ni hudo alergičen.Srečno,Darja!

clock-img

05.01.2005, 14:27

clock-img

Anonimen

Joj, saj res grdo zaslišujem. Se opravičujem.

clock-img

13.01.2005, 21:28

clock-img

Anja167

pencil-img

1017

Hoj! Tako hrapavo črto razdorbljenih malih rdečih pikic smo imeli mi v gubici v dimljah. Nekaj časa smo mazali z Otroškim mazilom (ne hladilnim, prav Otroško mazilo mu je ime) iz Lekarne Dravlje in je izginilo. Z njim smo odpravili tudi en rdeč flekec (samo dvignjen, ne hrapav) pod pazduho. Na ličku imamo pa tak flekec, kot ga opisuješ, in je šlo od včeraj z uporabo navadnega hladilnega mazila že malo na bolje.

clock-img

21.01.2005, 09:47

clock-img

barbara17

pencil-img

19

Pri nas se je trenutno stanje malce izboljšalo, kljub temu, da ni na dieti. Sem bila ponovno pri pediatrinji, ki mi je dala napotnico za alergologa (ponovno testiranje na jajca, mleko, prah, pršice, dlako,...), drugače pa je rekla, da so to tipični znaki atopičnega dermatitisa (pač neke vrste alergija, lahko na marsikaj, samo ugotoviti je treba in izredno občutljiva koža). Jaz sem sedaj zamenjala prašek, spet nehala uporabljati mehčalec in dvakrat izpiram perilo, ker ti to na dermatološki najprej svetujejo, če testi nič ne pokažejo. Tudi pazim, da ni preveč oblečena, ker se mi vse bolj dozdeva da do tega prihaja, ko ji je vroče (npr. če prideva s sprehoda notri, pa ji ne slečem takoj žabic ipd.). Bom pa poročala, kako bo s testi.,

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem