cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

hrana po porodu-doječe mame?

clock-img

22.02.2009, 15:44

clock-img

glen

pencil-img

1870

Pozdravljene.
Sem presrečna mamica 11 dni starega fantka.Doma imamo že 4,5 letno punčko, ampak ker je že toliko časa minilo od njenega rojstva se dobro ne spomnim, kaj vse sem jedla,čisto na začetku po porodu.
No prosila bi vas,če mi napišete kaj vse jeste.
Lp

clock-img

22.02.2009, 16:04

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

moji dve sta sedaj stari skoraj tri in skoraj 5 in se še kar spomnim teh jedilnikov pri dojenju. pri ta prvi, ki sem jo rodila aprila, sem na začetku malo pazila, nisem jedla npr. zelja, sveže solate bolj malo, fižola sem se tudi izogibala, močno začinjenih jedi nisem jedla že prej. tako da sem v bistvu jedla tisto, kot prej. junija je prišla sezona jagod, ki jih jaz obožujem. prvi dan sem pojedla 2-3, drugi dan malo več, da sem videla, če bo ta mala dobila kakšne pikice. pikic ni bilo in jaz sem jedla jagode do onemoglosti, celo skledo. dojila sem jo do 18 meseca. aja, pa dosti mleka sem popila in tekočine.  pri ta drugi je bilo v bistvu enako.

clock-img

22.02.2009, 17:12

clock-img

Doll

pencil-img

1726

Jedla sem vse.Vsak dan po 500 g fižola,ker se mi je mešalo kako je bil ober,od solate itd

clock-img

22.02.2009, 21:13

clock-img

dejzi

pencil-img

392

uff...jaz sem se malo bolj pazila (sem že prej imela "dieto" zaradi težav z želodcem).
Nisem jedla svinjskega mesa, govejega redko, majoneze (jo obožujem), začinjenih stvari, sokov in gaziranih pijač...tud kave ne, čeprav sem bila pred nosečnostjo prava kafetarica!

Jedla sem: mlečne izdelke vseh vrst: namaze, skuto, jogurte, najmanj 1l mleka vsak dan, mlečni riž, žgance, gris, 1 dan star kruh, juhe, kurje in zajčje meso, čokolešnik, piškote, kosmiče, jabolka, testenine, krompir, čaje, čaje, čaje....

Če te zanima še kaj, z besedo na dan.user posted image


_____________________________

Rea * 02.08.2008
Nia * 19.08.2011

clock-img

23.02.2009, 12:34

clock-img

andrejkam

pencil-img

192

Jaz sem od začetka tudi popila precej mleka, ker so nam ga še v P vsak dan prinesli, potem pa je bil mali pikast in so mi predlagali, da naj zmanjšam mleko in mlečne izdelke.
Izogibala sem se vsega, kar napenja. Jedla sem precej kruha, testenin, polente, juhe, kuhane zelenjave, ogromno tekočine, potem pa počasi vse kot prej.

clock-img

23.02.2009, 16:20

clock-img

glen

pencil-img

1870

Punce hvalauser posted image

clock-img

23.02.2009, 22:13

clock-img

DanijelaNeli

pencil-img

1471

Jaz sem rodila 2 leti nazaj.Morem rečt,da sem zelo pazila kaj jem in pijem... Od mesa sem jedla samo telečje,piščančje,puranje..skratka svinjskega nisem... Jedla sem kuhano zelenjavo.Sadje samo v kompotu.Predvsem veliko juhe sem jedla.Nič čokolade.Mleka pa obvezno v velikih količinah,pa s polento al kosmiči.

clock-img

24.02.2009, 15:03

clock-img

diamantina

pencil-img

1091

Jaz jem več al manj vse, edino danes nisem kosila, ker je tašča naredila svinjsko prekajeno meso in kislo zelje, kar že mene neznansko napihuje in mali bi ziher utrpel grozne krče po takem. Drugače pa tako kot prej, tudi čokolade ogromno, mi ful paše sladko, pa tekočine  pijem kar precej, največ čaje, pa mleko (čeprav mislim, da ga mlečni izdelki rahlo napenjajo), sokove, navadno vodo ... ne izogibam se načrtno, razen res tistemu, kar tudi mene napenja - zelje, repa, brokoli, cvetača, fižol, paradižnik.  

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem