cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

hipp 1 iz Mullerja

clock-img

26.02.2006, 17:55

clock-img

mujcek

pencil-img

931

Ali mogoče katera ve, če so mleko hipp 1 iz Mullerja v zadnjem času kaj spreminjali??!!

Naša user posted image  user posted image  sta sedaj stara 3 mesece in nekje dober mesec uporabljamo to mleko. Ko smo ga začeli uporabljati so krči postopoma izginjali in nekaj časa jih nista imela; sedaj pa imata že več kot teden dni zelo močne krče in imamo še vedno isto mleko!

Čudno se mi zdi, da so se pojavili krči spet pri obeh; pa sem razmišljala, če bi mogoče v mleku kaj spremenili ali pa to ni nič nenavadnega??

Sem mislila, da bodo do 3. meseca krči ponehali, ne pa da bodo še hujši in da se bodo ponovno pojavili? Ali ima katera podobno izkušnjo s krči????

clock-img

26.02.2006, 19:50

clock-img

Tiamo

pencil-img

3782

Boga revčka...

 
Jez sem zamenjala vsa mogoča mleka, edino po Hippu iz Muelerja so krči postopoma izginili. Pa se je vleklo tja do 3 meseca. Pa tudi v 3 mesecu in 4 se je pojavil še kakšen krč.
 
Zdaj sem jaz na Hippu 2, ti verjetno uporabljaš Hipp1, tako da ti ne morem nič reči..samo Hipp2 se ni nič spremenil.
 
A daješ AD3 kapljice? Kok pa? Jaz sem moji dajala po 3, ampak šele ko so krči izginili.  Lahko ti samo rečem, da krči izginejo, bodi močna!

clock-img

27.02.2006, 10:32

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

kakor jaz vem se ni nič spreminjal. Ali jima daješ kakšen čaj?
(moj je po bebe čaju dobil krče)

clock-img

27.02.2006, 15:21

clock-img

mujcek

pencil-img

931

Uporabljamo hipp 1, enkrat dnevno pa že hipp 2 (po hippu 2 kakata vsak dan, ko pa sta jedla samo hipp1 pa sta težko kakala in še to vsaka 2 dni). Danes sem poskusila 2x dati hipp2 pa po njem nista imela krčev. Prejšnje 3 dni pa smo poskusili dajati samo hipp1, ker smo mislili, da imata po dvojki krče. Pa sta tiste dni imela še hujše krče...
Čaja tudi nismo menjavali, pijeta komarčkov čaj in pa čaj iz janeža, kamilice in komarčka (to sta 2 hippova čaja). Ta dva čaja pijeta ves čas od rojstva tako da čaj ni kriv!!!!!!!

Saj se mi ne bi zdelo tako čudno, če bi se krči pojavili ponovno samo pri enem, tako pa sta jih dobila oba hkrati!
Tudi mi smo probali že celo vrsto mleka, pa je bil hipp iz mullerja najboljši, sedaj pa naenkrat tako user posted image

clock-img

27.02.2006, 15:23

clock-img

mujcek

pencil-img

931

aj pa še to: kapljic AD3 jima še ne dajem, ker nameravam počakati, da bodo krči minili  in sedaj čakamo in čakamo...

clock-img

27.02.2006, 20:57

clock-img

Reza

pencil-img

70

Poskusi NOVALAC

_____________________________

29. decembra se je rodila naša Ava.

clock-img

28.02.2006, 19:26

clock-img

Tiamo

pencil-img

3782

mujcek, zakaj pri 3 mesecih uporabljaš že Hipp2? Jaz sem ga začela šele v 5 mesecu. Hipp2 je namenjen, ko uvajaš že gosto hrano.

 
In normalno je da imata take krče, če menjaš mleko..prvo je bila reakcija na Hipp2 potem ko si pa spet dala 1 pa še na to.
 Moja je po Hippu lepo kakala. Po novolaku je pa kakla take velike bobke in zdraven kričala k zmešana. Ne menjaj mleka, to ti svetujem in ukini Hipp2 do 5 meseca oz. kadar se boš odločila dodajati. Lp

clock-img

28.02.2006, 19:33

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

Tia74,

Jaz sem svojemu ravno ta teden uvedla hipp2 s probiotiki (isto iz mullerja)-po nasvetu zdravnice, da prešaltam na 2.
pa kaka 2x na dan zelo tekoče. Najbrž je to normalno? sem slišala da je 2-jka lažje prebavljiva.
Gosto hrano mu bom začela dajati drug teden, pa bo takrat bolje. Kaj meniš?

clock-img

28.02.2006, 19:39

clock-img

Tiamo

pencil-img

3782

ja tudi jaz sem tako začela, počasi sem v enem tednu mešala Hipp1 in Hipp2, se pravi v ponedeljek je dobila Hipp2 za kosilo, v torek za zajtr in kosilo, v sredo zajtrk, dopoldanski obrok in kosilo,....potem ko sem uvedla vse obroke Hipp2 sem začela dodajat gosto hrano...to je pravilno, kot ti delaš faca. Ja kakanje se pa spremeni, isto je bilo pri nas...tako da je tekoč drekec, čist normalen.

 
Samo od mujceka sta stara šele 3 mesece in nevem zakaj Hipp2.


< Sporočilo je popravil Tia74 -- 28.2.2006 19:40:25 >

clock-img

01.03.2006, 11:33

clock-img

mujcek

pencil-img

931

Novalac smo imeli najprej-vse verzije(za krče, proti zaprtju, navadnega), pa sta bila po vseh zaprta. user posted image  Poskusili smo različna mleka in nobeno ni bilo v redu, le hipp 1 iz mullerja. Ampak potem so se pa naenkrat spet pojavili krči, vmes jih kakšnih 14 dni ni bilo, potem pa naenkrat hujši kot prej.

Hipp 2 sem poskusila dati, ker ju enka že slabo nasiti ampak ko je popijeta večje količine pa polivata. No in tako sem dala dvojko 1x na dan in takoj naslednji dan sta se brez problemov pokakala (prej sta bila po vsakem mleku zaprta, tudi po hippu 1 in sta kakala vsaka 2 dni in to tako trdo). Dala pa sem ga pozneje kot so se zopet začeli krči. Pa kljub temu, da se dvojka zelo peni se mi zdi, da po dvojki nimata tako močnih krčev...


Pa saj ne vem več kaj naj naredim s temi krči, včasih cele noči ne spimo, ko začnejo enega mučiti, potem se zbudi še drugi; čez dan sem sama z njima in potem ima eden krče drugi pa zraven joka in obeh ne morem imeti na rokah in se mi tako smilita...user posted image user posted image user posted image  

clock-img

01.03.2006, 18:02

clock-img

Tiamo

pencil-img

3782

Joj, vem kako ti je mujcek, pa ti imaš še dva. Jaz tudi cele noči nisem spala, jokala sem kot dež, nazadnje sem skor v depresijo padla. Potem mi je moja mami pomagala in je bilo vsaj za naju z možem malo bolje.

 
evo zdajle sem poklicala prijateljico, ki dela v porodnišnici in je vprašala pediatra o teh krčih. Povedal je takole: Vsak dojenček poliva, dajaj jima take mere kot je v navodilih in hrani ju izključno na 3 ure (15 min gor ali dol). Daj jima še malo čaja, veliko otrok je po adaptiranem mleku žejnih, pa tudi lažje bosta kakala. Uporabljaj samo hipp1, z dvojko počakaj vsaj mesec, ker vsebuje veliko takih stvari, ki so še pretežke za tvoja dva.
 Upam, da sem ti vsaj malo pomagala...

clock-img

01.03.2006, 20:28

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

V navodilih piše, da je Hipp 2 lahko le del raznovrstne prehrane. Mislim, da malo prehitevaš. Pri prehodu ne gre za to, da je 2 kaj bistveno bolj nasitna od 1 (kar primerjaj kalorično vrednost, 5 kCal na 100g prahu je razlike. Gre za drugačno SESTAVO, ki je prilagojena temu, da dojenček dobiva tudi druga hranila iz goste hrane. Tudi 3 ni kaj dosti nasitnejša od 2, ima pa drugo razmerje beljakovin in mineralov in OH, prilagojeno otroku po 8 mesecu.

clock-img

01.03.2006, 20:42

clock-img

spacey

pencil-img

2359

Jaz bi na vašem mestu namesto Hipp 2 dala Hipp Pre, ki je lažje prebavljiv in "proti" krčem, pa še mali je lepo kakav. Mi smo ga pili do 5 meseca, potem smo pa prešaltali kar na Hipp 2 (roza škatla, ki je probiotično - lažje prebavljivo), ker Hipp 1 ni hotel piti.

Mislim, da lahko poizkusite, saj ne bo škodilo. Raje kot dvojko, ki je res še malo prehitro.

Lp in srečno!


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

clock-img

02.03.2006, 07:00

clock-img

Tiamo

pencil-img

3782

mujcek, pa še nekaj, meni je fizioterapevtka rekla, da naj jo samo ponoči previjam široko, ker to tudi povzroča krče, ker je otrok preveč zategnjen. Pa kot so ti punce napisale nehaj z 2, preidi rajše na Hipp pre, kot ti je napisala spacey.

clock-img

03.03.2006, 11:46

clock-img

mujcek

pencil-img

931

Prejšnji dan smo poskusili s hipp 1 ha in ga nista hotela piti, ker ima res ogaben okus! Zato me skrbi, da tudi hipp pre ne bi hotela piti-če ima slučajno slabši okus kot enka! To, da dvojka nič bolj ne nasiti sem takoj ugotovila in sem ga dajala 1x dnevno le zato, da sta kakala!
Čez dan vedno spijeta najmanj 100 ml čaja. Široko ju ne povijam že dalj časa, ker jima je bilo vedno vroče, včeraj smo bili na uz kolkov in so tudi rekli, da ni več treba široko povijat!
Sedaj se že včasih sprašujem ali so to res krči. Ko začneta kričat slečem hlače in takoj prenehata-sedaj pa ne vem ali takrat od veselja pozabita, da imata krče ali kako????
V glavnem meni se zdi, da vedno manj vem, kaj jima manjka!

Na škatli hipp1 piše, da naj bi od 3-4 meseca pojedli 5 obrokov po 180ml, naša dva komaj popijeta 120ml pa še to včasih polivata, imata pa nekje 7 obrokov na dan! Meni se zdi, da za svojo težo in velikost ( Luka: 5600g in 60 cm Jaka: 6100g in 58cm) premalo popijeta pri obroku in zato se tudi ponoči bolj pogosto zbujata!

Pa še to: enemu se že kažejo zobki in pediatrinja pravi, da bodo vsak čas začeli rasti-a bi bilo mogoče, da ga to kaj muči in da niso krči?

clock-img

03.03.2006, 21:33

clock-img

spacey

pencil-img

2359

Naj ti povem, da je Hipp Pre veliko boljšega okusa, kot Hipp 1! Naš 1 sploh ni hotu pit, ker je res ogabnega okusa, smo kar iz Pre prešaltali na 2 in ni bilo problemov. user posted image

Če praviš, da oba kričita oz. planeta v jok, potem jima že nekaj ne paše in ju morda res kaj črviči po trebuščku. In ko so odviti in nageci so res boljše volje, ker lahko po mili volji brcajo in migajo kakor jim paše. To vedno pomaga. user posted image

Lahko sta pa tudi lačna, ne vem. Probaj s hipp pre, ki je res boljši, lažje prebavljiv in morda pa bosta tudi manj polivala.
Na vem koliko sta stara, ampak jaz bi jima v zadnjo flaško dala raje žličko rižolinota. Mi smo z njim začeli pri 3,5 mesecih starosti in ni bilo problemov, saj je dietna hrana in lahko prebavljiva. user posted image

Lahko so pa tudi zobki...naš se zdej ful zbuja v krčevitem joku. user posted image

Lp in čim manj težav v prihodnje...


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem