cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

grizenje nohtov

clock-img

03.12.2007, 19:55

clock-img

Peteršilj

pencil-img

442

Jaz pa bi vas prosila, če ima kdo problem, ko si hčerka grize nohte. Ne vem, kako jo odvaditi. Stara je 9 let. Prosim vas za nasvet.

clock-img

03.12.2007, 20:24

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Poskusi s tistim lakom proti grizenju. Je pa to na psihični podlagi.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

03.12.2007, 20:41

clock-img

Peteršilj

pencil-img

442

kje pa se dobi ta lak? Nimamo nobenih psihičnih težav s hčerko, je zdrav otrok.

clock-img

03.12.2007, 20:52

clock-img

muha1

pencil-img

666

Jaz sem sinu mazala nohte s tem lakom: Mavala stop. Dobi se v Dm-u, je brezbarven in pomaga user posted image . Ima pa zelo grenak okus, da ti gre na bruhanje (vsaj meni je, ko sem si ga dala za probo). Ti ji le kupi, boš videla, da bo pomagalo!

clock-img

03.12.2007, 21:13

clock-img

BaByGiRl

pencil-img

430

Jaz sem grizla nohte, pa so probali vse mogoče, pa ni pomagalo. Sploh ni pogojeno, da ima kakšne probleme otrok. Jaz sem imela srečno otroštvo.
Nehala pa sem, ko sem hotela biti lepa user posted image  si pa še danes z veseljem privoščim, če se mi noht zalomi user posted image
Probaj, mogoče ti uspe.
Zame je bilo to nekako sproščanje,...sploh pri učenju. Hja,..100 ljudi 100 čudi

clock-img

03.12.2007, 21:44

clock-img

Anonimen

Ko še z možem nisva imela otrok je rekel moji priajteljici; Ali veš, kako boš najine otroke spoznala? Vpraša ga, kako? Pa ji odgovori; Ja nohte bodo grizli. Valjda, jaz jih vseskozi že grizem in na žalost tudi obe hčeri. Kupila lak za nohte (proti grizenju nohtov), nič. Mogoče tebi uspe ali bo pa kasneje, ko bo želela imeti lepe nohte to navado opustila, kot sem to že velikokrat slišala. Je pa res, da je možno, da je lahko tudi ene vrste stiska. Lp

clock-img

03.12.2007, 22:20

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Ko boste našli rešitev povejte. Pri nas ne pomaga nič.

Naša ta velika mora nekaj "grickat", kadar ji je dolgčas, ali kadar je pri miru (gleda tv). In če ni česa drugega (roka od kakšne punčke, svinčnik, ...) potem grize noghte.user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

03.12.2007, 23:36

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

[qNimamo nobenih psihičnih težav s hčerko, je zdrav otrok.

Saj ni nujno, da je velika stvar, lahko je čisto nekaj brezveznega - ker npr. v vrtcu ali šoli ne sedi s svojo najljubšo prijateljico, če jo le ta ignorira ali kaj podobnega - nisem pa mislila s tem psihičnega nasilja ali psihičnih bolezni.
Lahko pa tudi grize kakšna prijateljica, pa začne tudi ona (mogoče že zato, ker to vidi, ali pa ji je kul)

uote]Naša ta velika mora nekaj "grickat", kadar ji je dolgčas, ali kadar je pri miru (gleda tv). In če ni česa drugega (roka od kakšne punčke, svinčnik, ...) potem grize noghte.
[/quote]

Nastavi ji bobi palčke pred TV.

Sicer pa bodite srečne - ni treba nohtov rezat. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

04.12.2007, 08:21

clock-img

Pajaca

pencil-img

2154

Pri nas je pa grizenje nohtov čist dedno. Moja mama jih ima pogrižene v živo, jaz sem se nekako v 4 letniku odvadla, tamala ima pa tud čist u živo pogrižene. Kot jaz vem pri meni ni šlo za nobeno psihično težavo, običajno mi je bilo med gledanjem tv mal dolgčas in sem grizla. Pol sem to reševala s tem, da sem začela peglat pred tv ali štrikat. V šoli me je pa sošolka po rokah tepla. Zdaj zgrizem le noht ki se mi zalomi... s takim užitkom.

Tko da ne vem kako bomo mi smrklo odvadl grizt, a nekoč nam bo že uspelo.

clock-img

05.12.2007, 20:44

clock-img

Peteršilj

pencil-img

442

kupila bom ta lak in upam, da bo pomagal. Mogoče bo pa res nehala, ko bo hotela biti lepa. Hvala vsem.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , povabim vas na kavo, če bo pomagalo kaj.
Lelaval, imaš pa rojstni dan na isti datum, kot moj sin,

clock-img

08.12.2007, 13:35

clock-img

picola1

pencil-img

2009

Jst sem si tut zelo dolgo časa grizla nohte...Jst pa mislim da je na psihični podlagi (zame bi tut vsi rekli, da sem popolnoma zdrav otrok...no, sej glede na to kolk smo vsi povprečno psihično zdravi, potem sem res bila). Psiha ne dela samo takrat, ko se otroka pretepa al pa ko se ga zanemarja al pa če je spolno zlorabljen...ipd...(se pravi tiste 'tavelike' stvari) Srečno otroštvo nima veze s tem...Zelo redkokdo ima tolk srečno otroštvo, da nima nobenih težav sam s sabo. Na splošno lahko rečemo sicer, da smo imeli srečno otroštvo, samo ko se pa enkrat zelo poglobiš sam vase in v svoje otroštvo pa ugotoviš, da veliko stvari ni štimalo in da si bil večkrat nesrečen ali pa karkoli drugega...No in te stvari, ki so v naši podzavesti (ki se jih velikokrat sploh ne spomnimo, dokler jih zavestno ne začnmo klicat v spomin) so tista psiha, ki je kriva tudi za grizenje nohtov...
Če ne verjamete, da je psihičnega izvora, probejte nehat...Kako se počutite zraven? Živčne (zelo mila beseda). Pa greste potem raje jest al pa kej drugega počet, da se lahko zamotite (če ti sploh uspe preusmerit pozornost). Pa roke uidejo k ustom še tisočkrat in je treba si kr fizično jih odstranit, da si ne pogrizeš v živo...Jst sem imela kr eno krizo, ko sem se odvajala...Ko en junkie...Kakšnega vzroka bi potem še lahko bilo, če ne psihičnega?
No, ko sem nehala grist nohte, je pa nekje drugje vn usekal, sem pa že nekaj drugega počela oziroma se je ojačalo neko moje vedenje, ki prej ni bilo tolk očitno...Ker pač nisem rešila svojih problem(čk)ov.
Zato mislim, da je ta lak (ki sicer res najbrž velikokrat pomaga) kratkotrajna rešitev.

Lahko pa da se tudi motim...user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem