To je od včeraj naprej opis mojega skoraj dvoletnega sina...
Sej vem da je najbrž spet samo faza, ampak bi rada čimbolj "vzgojno" prešla to, da ne bi bilo kasneje problemov.
Vglavnem zadeva je taka, da te iz čiste zabave vgrizne, uščipne, udari in se pri tem reži in ko ga želiš ujet, in mu na miren način razložit, da to ni ok, pa da je mami žalostna, ker jo boli, pa da jaz tud njega ne grizem, češ zakaj potem on mene - on pa beži od mene in je to še dodatna zabava zanj. Odignorirat ga ne morem, ker želim, da ve, da to kar počne dela narobe. Kazen pri nas - edina ki vže - je stanje v kotu, ampak se zdaj po novem kar sam notr postavi in te gleda, ter se ti reži. Vem da preizkuša meje, ampak grizt in tepst mu pa res ne pustim, in bolj ko mu dopovedujem, da bo mami vedno jezna, če bo to delal, bolj on grize. Danes me je ugriznil tud v joško, čist mimogrede, ko sem se branila pred njegovimi usti on zadane slučajne joško, sem vse zvezde nad bajto preštela.
Naj povem, da je drugače Anej zelo živahen, nasmejan fantiček, se zna pocrklati, v vrtcu ni problemov ne s trmo, ne s pretepi.
Tiste, ki ste imele podobne težave, kako ste se spopadle s tem???
(T. Pavček)