cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

grize

clock-img

26.10.2006, 11:05

clock-img

muška

pencil-img

3223

Kaj naj naredim? Moj starejši (kmalu bo star 3 leta) je začel grist manjšega.
Kadar mu manjši vzame kakšno igračo, večji ponori in ga vgrizne in to precej.Včeraj , ko sem malega rihtala za spat, sem videla da ima prav plavo rokico na najmanj 3 mestih od vgriza user posted image

Kako naj ga odvadim tega? In kako naj ga navadim, da bratcu pusti kakšno igračo in da mu ne spuli vse iz rok in ga zraven tega vdari ali po novem vgrizne?

clock-img

26.10.2006, 12:10

clock-img

lenika

pencil-img

6143

Jaz bi ga opazovala in ko bi videla, da grize, bi mua lepo razložila, da grist se ne sme, da to ni lepo, da boli, da njega bi tudi bolelo, mu povedala, da sem žalostna, če se tako grdo obnaša...
Če pogovor ne bi pomagal, bi za vsak ugriz sledila kazen. Odstranitev iz igralnice in prepoved nečesa kar mu veliko pomeni.

clock-img

26.10.2006, 12:56

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

Če pogovor ne bi pomagal, bi za vsak ugriz sledila kazen. Odstranitev iz igralnice in prepoved nečesa kar mu veliko pomeni.

Ja mislim da je to prava odločitev, če bo seveda zalegla.

clock-img

26.10.2006, 13:20

clock-img

muška

pencil-img

3223

ja, nobene kazni še nisem poskusila, tako da upam, da bo delovalo user posted image  . Je pa res, da takrat ko ga ugrizne imam občutek, da je v taki ihti, da se sploh ne more / noče obvladat user posted image user posted image

clock-img

29.10.2006, 21:10

clock-img

Tanya

pencil-img

17

ENAK PROBLEM!
user posted image

Naša starejša (2 leti, 3 mesci) vedno izkoristi priložnost in udari mlajšo (9 mescev). Uboga mala pa kar trpi. Pa sem ji lepo razložila, da je ne sme tepsti user posted image , potem pa jo porine, ko ubožica sedi, tako da se prevrne in z glavo butne ob tla, user posted image ko sem ji tudi to prepovedala se je pa znašla in jo ugriznila v palec na nogi. Rečemi ji, da ne sme Lane petsti, jo porivati, gristi.. a zmeraj najde kak nov način maltretiranja user posted image . Pa jo okregam, pa ji lepo rečem, pa ji razložim, pa se derem, pa... zadnjič mi je celo prekipelo pa je eno po riti dobila; veljalo je kakega pol dneva potem pa spet; ji stopi na prste, skoči na njo. Tako da ju moram vedno imeti na očeh, ali pa ločeno.
Potem pa presenečenje: brišem prah na polici in z enim očesom opazujem dogajanje na tleh... in glej presenečenje, sem že mislila, da bo spet najo skočila, a ne, lepo jo je pobožala in ji dala puso, nato pa priteče k meni in mi reče: "Sem prijazna, Lani sem dala puso."
In kaj naj rečem?! Pravim si, da je to najbrž normalno, da jo "maltretira", medsesterska ljubosumnost in rivalstvo, ne vem. In potem mala izkoristi priliko in jo zgrabi za lase in cuka, cuka. Ja pa ji rečem; da jo cuka za to, ker jo je ona prej udarila, ali kaj že... Potem pa rečem mali, da se to ne sme, da Anelo boli in, da jo mora imeti rada in enako rečem večji, ko udari malo user posted image Pa nekako guramo.
Lepo razložiti,če pa ne zaleže pa kazen! Ampak kaka? Tudi jaz prosim, za nasvet. user posted image
papa pa lubčka vašim bebicam

clock-img

29.10.2006, 21:15

clock-img

Anonimen

za kazen osamitev z razlago, da če se ne znaš med drugimi ljudmi obnašat bodi pa sam. da se ne grize ne tepe ne poriva in ne zganja kakršnega koli nailja ne nad sorojencem ne nad komerkoli drugim. ko se bo odločil, da ne bo več grizel,...lahko pride nazaj iz sobe. ob ponovnem griženju,...se kazen ponovi, lahko tudi doda kako ljubo zadevo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem