ENAK PROBLEM!
Naša starejša (2 leti, 3 mesci) vedno izkoristi priložnost in udari mlajšo (9 mescev). Uboga mala pa kar trpi. Pa sem ji lepo razložila, da je ne sme tepsti , potem pa jo porine, ko ubožica sedi, tako da se prevrne in z glavo butne ob tla, ko sem ji tudi to prepovedala se je pa znašla in jo ugriznila v palec na nogi. Rečemi ji, da ne sme Lane petsti, jo porivati, gristi.. a zmeraj najde kak nov način maltretiranja . Pa jo okregam, pa ji lepo rečem, pa ji razložim, pa se derem, pa... zadnjič mi je celo prekipelo pa je eno po riti dobila; veljalo je kakega pol dneva potem pa spet; ji stopi na prste, skoči na njo. Tako da ju moram vedno imeti na očeh, ali pa ločeno.
Potem pa presenečenje: brišem prah na polici in z enim očesom opazujem dogajanje na tleh... in glej presenečenje, sem že mislila, da bo spet najo skočila, a ne, lepo jo je pobožala in ji dala puso, nato pa priteče k meni in mi reče: "Sem prijazna, Lani sem dala puso."
In kaj naj rečem?! Pravim si, da je to najbrž normalno, da jo "maltretira", medsesterska ljubosumnost in rivalstvo, ne vem. In potem mala izkoristi priliko in jo zgrabi za lase in cuka, cuka. Ja pa ji rečem; da jo cuka za to, ker jo je ona prej udarila, ali kaj že... Potem pa rečem mali, da se to ne sme, da Anelo boli in, da jo mora imeti rada in enako rečem večji, ko udari malo Pa nekako guramo.
Lepo razložiti,če pa ne zaleže pa kazen! Ampak kaka? Tudi jaz prosim, za nasvet.
papa pa lubčka vašim bebicam