A si se pozanimala, če je učiteljica še kaj drugega naredila, ko je dala ta karton? Jaz vedno stvari rešim sproti in sama zahtevam, da se otroci med seboj opravičijo. Kar se dogaja v šoli, sem jaz odgovorna, da rešim. In kot ste že napisale, je ta tabela namenjana otrokom in učiteljici. Prepričana sem, da je ob kartonu tudi sama učiteljica že kako ukrepala. Prav je, da se pogovorite, ukrepati za nazaj pa ne vem, če ima smisel. Edino v zvezi s tem, da vam otrok pove, kdaj dobi kakšen karton. Jaz sama imam sicer podobno tabelo pri sebi, ni na steni. Pa dobivajo zvezdice, kdor si je pa ne zasluži, pa nič in tekmujemo, kdo bo imel več zvezdic. Ob napačnem ravnanju otroka se pa sproti pogovarjamo in razščičujemo. Načeloma staršev v to ne vtikam, je pa otrokova dolžnost, da povedo doma, če je bilo kaj hudega narobe. In takrat tudi rečem, da bom preverila, pa mi do sedaj še ni bilo potrebno, so vedno povedali. Pa podpisov jim ne dajem. Če je kajnarobe, morajo sami zapisati v zvezek, česa se ne dela ali kako se ravna v določeni situaciji. So pa stvari, mimo katerih na morem, da ne bis taršem povedala, ampak to sos tvari glede načina obnašanja, niso stvar trenutka in se navadno na govolnih o tem pogovorim s starši.
Ti se pogovori z otrokom o ravnanju, pa o tem, da ti mora stvari doma povedat, za nazaj pa mislim, da se ni potrebno opravičevati, jaz mislim, da mu je že učiteljica rekla, da naj se.
Luka (13. 6. 2014)