Meni je pa na pregledu 1 dan pred 4m pediatrinja rekla naj kar začnem z GH. "Mali" ima 7,560kg. Ja, lahko bi ga samo še dojila, ampak pošteno povedano se mi ga ne da podnevi in ponoči na 2 uri. Kaj čem, javno priznam, da rada tudi par ur v kosu spim! Čeprav sem na porodniški zaradi otroka.
No, sadja in zelenjave mu še nisem dala (bil je namreč "cepljen" proti rota virusi, ki ima kot stranski učinek motnje v prebavi - in se mi ni zdelo smiselno, da štartam z GH, če potem ne bom vedela, ali ga zvija od GH ali od cepiva). Sem mu pa par dni pred pregledom že dala riževo kašico in mali jo je zmlatil. Nisem ga sploh dohajala, slinček sva imela 3 dni isti! Meni se zdi, da je pripravljen.
Tudi sicer je s svojimi kg na ravni 6m otroka. Zdaj ali so smernice pisane za 6m po kilah, velikosti, spretnostih, zanimanju za hrano, sposobnosti pogoltnit hrano po žlički, zmožnosti otroka da sedi,.... ne vem, ampak ko sem dala sinu žličko kašice, sem vedela da je to-to.
Raziskave pa itak vsako leto prinesejo kaj novega in se smernice menjajo - enkrat v korist proizvajalcem AMja, drugič v korist tistim, ki delajo otroške kašice. Jaz kot mama pa imam rada smernice, ki so pisane na kožo mojemu otroku.
Še to - moj prvi otrok je bil dojen z dodatkom, redil se je po mesecih identično kot drugi (ki je samo dojen) s tem da sem pri prvem non stop poslušala, da se preveč redi in se zaradi tega ne malo presekirala. Tokrat, ker je izključno dojen, podobnih komentarjev ni, pa tudi če bi bili, bi mi bilo švedskojedno vseeno! Če otrok rabi, naj je. A je treba, da 4 mesečni otrok joče od lakote, ker ni "po tabelah"? Tako da punce, poslušajte nasvete, ampak porabite samo tiste, ki se vam zdijo pravi.
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 23.9.2010 14:23:35 >