cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

genetika

clock-img

28.11.2009, 22:15

clock-img

RMRM

pencil-img

3412

A mi lahko katera pove, v čem je razlika pregleda na genetiki na pediatrični kliniki oz. v porodnišnici?

Otrok je kakor zvon. Kakor boste peli vanj, tako bo odmevalo. (Magajna)

clock-img

28.11.2009, 22:37

clock-img

Anonimen

Mislim da odvisno od bolezni in stanja.

clock-img

29.11.2009, 00:24

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Po moje ni nobene bistvene razlike, ker morajo v vsakem primeru otroku vzeti kri za gensko (kromosomsko) analizo, to pomeni, da določijo otrokov kariotip. Kolikor vem, imata samo UKC Ljubljana in MB oddelek za genetiko v okviru ginekološke klinike, torej je otrokova kri v vsakem primeru poslana na ta oddelek. Edino če nima pediatrična klinika kakšne pogodbe s kakšno zasebno genetsko kliniko, v kar sicer močno dvomim, v vsakem primeru, če pri nas ne najdejo vzroka za otrokove težave, zadeve predajo tujim genskim laboratorijem. 

clock-img

13.01.2010, 21:50

clock-img

Lana_s

pencil-img

1092

V porodnišnici naredijo samo osnovne preiskave, da določijo kromosome. Podrobnejše preiskave pa delajo na genetiki.

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem