cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

fižol

clock-img

29.10.2010, 18:37

clock-img

livia

pencil-img

2395

Tamala je iz vrtca prinesla 4 fižolčke in pravi, da naj jih posadimo. Zraven je dobila še lonček v katerem je sedaj spodaj toalet papir.

Jaz kot pravi kmet nimam pojma kako se temu streže. Tamala mi nekaj razlaga o tem, da moremo dat malo vode in počakat, da pride ven trava, potem pa gat to v zemljo.

Pomagajte, please.

clock-img

29.10.2010, 18:48

clock-img

Volga

pencil-img

9346

ma jaz bi kar malo zemlje vrgla v tale lonček, pa naj raste fižol.

clock-img

29.10.2010, 18:54

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.10.2010, 18:57

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Eni kar na mokrem servetku pustijo rast fižol, da se vidi, kako vzklije, pa da požene koreninice in kalček (trava v hčerinem pri besednjaku). Se pravi servetek mora biti moker - najboljše ga je pršit s šprico (recimo od likalnika, če nimaš druge). Samo ne vem zakaj so vam dali potem lonček, ker to se dela kar na plitvem krožniku. MOgoče da ga pokriješ za kak dan, ker nisem prepričana, da kali na svetlobi.

Je pa druga varianta, da vidiš, kako razvije koreninice in kalček, da ga daš rast v prozoren plastičen lonček z zemljo.
Po moje to delajo zaradi tega, da vidijo, kako iz semena zraste nova rastlinica, pa morda gledajo še dele rastline, pa morda celo to, za kaj rabi rastlina kakšen del, ne vem - v 1. razredu je temu že tako.

clock-img

29.10.2010, 20:23

clock-img

silvy

pencil-img

174

Tipičen šolski primer!
Ti zmoči servetko in položi fižol nanjo. Čez nekaj se bo kalitev začela.

Lahko pa istočasno posadiš še en fižol v zemljo in opazujete kateri bo prej vzklil in zakaj.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem