predvsem ne bit žalostna! jaz bi rekla, da ti s tem hoče povedat, da je v stresnem obdobju (nov vrtec in to) in prav NAD TABO, ki si ji zagotovo najbližje, SE NAJBOLJ ZNESE. Pri atiju je pridna, ker on ji (pa da se ne bo to sedaj narobe slišalo) malo manj pomeni in ni takega čustvenega izbruha pri njem (morda tudi ve, da pri njemu pač ne bo nič dosegla s takšnim obnašanjem).
No, tako je tudi pri nas kdaj. Jaz ga imam sicer (16 mesecev star) pri noni, a večkrat (še posebej na začetku tedna), ko ga pridem iskat, noče k meni, se joče ali se drži none kot klop, če ga pa pride iskat partner, je pa vse ok.... Mislim, da mi s tem sporoča, da sem ga pač po njegovem JAZ pustila tam in da mi bo po svoje POKAZAL..namreč pri atiju ne pali kakšno jokanje.
nasploh pa: ne DOPUSTI, DA BI OTROK IMEL OBČUTEK, DA TE S TEM PRIZADENE, KAJTI TO BO ŠE POČELA!!! oNA TO TAKOJ ZAČUTI!! Saj veš, da je otrok pri 22 mesecih že toliko zmožen, vse razume, zna izsiljevati.
Kadar je moj začel jokat, sem ga kar vzela noni iz naročja in rekla, "kaj sedaj to, nič jokat, pridi k mamici, takoj! In se nisem dala, sem mu pač probala preusmeriti pozornost, pa je bilo. TI SI NJENA MAMA, NJENA ALFA IN OMEGA, ZAPOMNI SI TO! Nima se kaj zmišljevat ali te zavračat (KAR TE PA ITAK NE, verjemi, da drži, da je tudi slamnata mama najboljša mama za otroka)
Torej, vbij si v glavo, da te ne zavrača, da pač kaže, da ji nekaj ni prav in to tebi, kjer ve, da pade na plodna tla!
Jooj, kaj nam enim srčnih muk povzročijo ti mali vražički!! no, ja pa res, da si jih veliko kar samo "prigovarjamo"!
želim ti veliko moči pri vzgoji!