cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

eliptik,(sobno)kolo...

clock-img

13.01.2009, 10:45

clock-img

annya

pencil-img

216

Pozdravljene!
Mene pa zanima če katera uporablja eliptik,sobno kolo in podobne naprave???Jaz sem v nedeljo začela z eliptikom, za začetek 30 min, ampak sem opazila, da imam več kondicije kot sem je imela pred nosečnostjo, tako da bi vse skupaj malo podaljšala,ampak ne vem...mislite da lahko na kakršni koli način to škoduje otroku-če bi bila predolgo gor?Saj vem,mal noro vprašanje sam, če tek odsvetujejo,rolanje tudi...nekak morem telovadit,da se mal prepotim...

clock-img

13.01.2009, 10:51

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Rolanje in tek (na prostem) se odsvetujeta zaradi možnosti poškodb.
Doma lahko telovadiš, vendar v mejah normale. Kolikor se jaz spomnim, so nam na telovadbi za nosečnice razložili, naj pulz ne bi narastel nad 140 udarcev na minuto. Moraš paziti na to, da maternica še vedno dobi dovolj kisika. Ob naporu se namreč v telesu vse pomembno avtomatsko dovaja v srce in možgane, maternica pa ni na proritetni listi - zato moraš toliko paziti, da se ne naprezaš preveč, ker s tem ogrožaš otroka - pa ni važno s kakšnim športom.

clock-img

14.01.2009, 13:01

clock-img

petruscha

pencil-img

565

Jaz sem uporabljala orbitreck v času nosečnosti. Pred nosečnostjo sem se dosti ukvarjala s športom, največ s tekom, kolesarjenjem,.. Ko sem izvedala da sem noseča cca v 8 tednu, sem prenehala z vadbo po nasvetu moje ginekologinje (maternica ni bila čisto zaceljena, možne so bile še krvavitve), vendar pa samo do konca tretjega meseca. Nato sem bila na orbitrecku 30 min dnevno, zraven pa še vaje za nosečnice in nekatere lažje vaje, ki ne obremenjujeo preveč trebušnih mišic. Pa tudi plavala sem veliko.  Telovadila sem do predzadnjega dneva nosečnosti- so se kar čudili, kako se spravim na orbitreck s tako velikim trebuhom (sem se zelo zredila- 22 kg) in da nisem nič zadihana, pa še nosečniške skleceuser posted image user posted image user posted image . Rezultat po porodu: nič poporodne utrujenosti, ampak še vedno imam polno energije. Zdaj je že 3 tedne od poroda in čez en teden začnem z vadbo na orbitrecku, nato pa spet v naravo in tek.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem