cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dvojna imena

clock-img

07.11.2009, 18:20

clock-img

neanja duo

pencil-img

465

Oj

Kakšna se vam zdijo dvojna imena?Npr. Martin Luka za fantka?

lp

clock-img

07.11.2009, 19:15

clock-img

Isabellabina

pencil-img

1624

Meni osebno ni všečno.

clock-img

07.11.2009, 19:21

clock-img

Anonimen

tudi meni je lepše, če je ime samo eno. in en priimek.
ti pa se odloči tako, da bo všeč tebi.user posted image

clock-img

07.11.2009, 19:23

clock-img

Hanuši

pencil-img

1350

meni dvojna imena ne potegnejo. Saj se ni tako težko uskladit

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

clock-img

07.11.2009, 19:25

clock-img

ledenka

pencil-img

11848

meni so všeč, naš ima dve imeni. user posted image

je pa res stvar okusa

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

clock-img

07.11.2009, 19:30

clock-img

urška

pencil-img

3136

dvojna imena mi niso ravno pri srcu, ampak tale kombinacija je pa zelo zanimiva.

clock-img

07.11.2009, 19:32

clock-img

alička

pencil-img

2082

Nisem pristaš dvojnih imen.

clock-img

07.11.2009, 19:48

clock-img

hubi

pencil-img

1346

Preveč za pisati.

clock-img

07.11.2009, 20:05

clock-img

miapia

pencil-img

1748

Malo pred porodom sem razmišljala o dveh imenih za hčerko, odločila pa sem se potem za eno ime.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

clock-img

07.11.2009, 20:23

clock-img

tajtaja

pencil-img

2089

Štirje imajo enojno, ena pa dvojnouser posted image .
Maša Marušauser posted image user posted image

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

clock-img

07.11.2009, 21:17

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

08.11.2009, 08:15

clock-img

valentinčica30

pencil-img

986

Pri nas imajo obe dvojno in tut za tretjega sva se tako odločila.  hčerkama vsa zadeva ne dela težav, pa tudi v šoli uporabljajo obe imeni. Sicer je pa vse stvar okusa in pa tega da se je težko dogovorit za ime in je to najboljši kompromisuser posted image user posted image user posted image user posted image .

clock-img

08.11.2009, 08:17

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

23.11.2009, 17:09

clock-img

tinč407

pencil-img

666

IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Štirje imajo enojno, ena pa dvojnouser posted image .
Maša Marušauser posted image user posted image

Tudi mi se odločamo za dvojno ime. Zanima pa me, če potem otroke dejansko vedno kličete po obeh imenih ali pretežno kličete po prvem imenu?  Tajtaja ali kličeš svojo punčko Maša Maruša ali samo Maša?
Nekje sem tudi zasledila ime Zara Julija. Je zelo lepo ime, me pa zanima ali bi jo klicali po celem njenem imenu. Se mi zdi, da potem pride vse tako dolgo ven user posted image

< Sporočilo je popravil tinč407 -- 23.11.2009 17:14:58 >

sijaj, sijaj sončece...
in sonce je posijalo z vso močjo!

clock-img

27.12.2009, 20:00

clock-img

dajdi

pencil-img

2

Vedno me je zanimal namen staršev, ki dajo dve imeni? Ker dejstvo je, da se potem večinoma uporablja le eno, drugo je pa kot tak (nebodigatreba) privesek. Že nekaj let sem učiteljica. V vseh teh letih smo imeli le eno učenko, ki ji je bilo po godu, da jo kličemo z obemi imeni. Vsi ostali se tega sramujejo. Res. No meni ni všeč. Zdi se mi da to kaže le na neodločnost staršev.

clock-img

02.01.2010, 20:57

clock-img

Di_Di

pencil-img

284

Meni je všeč Stin Mai... tako sva mi2 hotela dat najinemu user posted image ime.. sam pol ko smo se mal menli.. smo ugotovili, da je vsak ta drugi Maj al pa Mai... samo Stin pa mi ni všeč, tko da iščeva drugo ime...

clock-img

02.01.2010, 21:01

clock-img

ključek

pencil-img

9047

IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

IZVIRNO SPOROČILO: ledenka
meni so všeč

Meni tudi.

meni prav tako.

clock-img

02.01.2010, 21:09

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: dajdi

Vedno me je zanimal namen staršev, ki dajo dve imeni? Ker dejstvo je, da se potem večinoma uporablja le eno, drugo je pa kot tak (nebodigatreba) privesek. Že nekaj let sem učiteljica. V vseh teh letih smo imeli le eno učenko, ki ji je bilo po godu, da jo kličemo z obemi imeni. Vsi ostali se tega sramujejo. Res. No meni ni všeč. Zdi se mi da to kaže le na neodločnost staršev.

pri mojih starših je bilo čisto enostavno: oči mi je dal eno ime, mami drugo, ker sta bila pač oba obema všeč in ker noben ni odstopil od svojega predloga. Uporabljam oba nič, na uradih vedno vprašam, če sta oba imena na dokumentu in ali se moram dvojno podpisat. Skratka, nič ob obeh imen, nepoteben balast.

clock-img

28.01.2010, 21:48

clock-img

tadejat

pencil-img

156

Tudi jaz sanjam o dveh imenih, če bom kdaj imela punčko, ampak je moj mož strogo proti. KLARA- TISA

clock-img

28.01.2010, 22:52

clock-img

Anonimen

Načeloma mi dvojna imena ne sedejo ... sploh taka, ko jih niti ne moreš na hitro izgovorit brez da si jezik zraven zlomiš.

clock-img

28.01.2010, 22:53

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Načeloma mi dvojna imena ne sedejo ... sploh taka, ko jih niti ne moreš na hitro izgovorit brez da si jezik zraven zlomiš.

ja

clock-img

28.01.2010, 22:59

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: dajdi

pri mojih starših je bilo čisto enostavno: oči mi je dal eno ime, mami drugo, ker sta bila pač oba obema všeč in ker noben ni odstopil od svojega predloga. Uporabljam oba nič, na uradih vedno vprašam, če sta oba imena na dokumentu in ali se moram dvojno podpisat. Skratka, nič ob obeh imen, nepoteben balast.

a pol si Volga?

clock-img

28.01.2010, 23:00

clock-img

Anonimen

men je BV....
poznam par, ki ima hcerko kajo manco.
in mami jo klice manca, oci pa kajauser posted image

clock-img

28.01.2010, 23:47

clock-img

valči

pencil-img

2344

Joj,miška,kaj ti pišešuser posted image Vsak svoje ime kliče?

Meni se to ne dopade,ker imam sama dve imeni,sicer nista tako slabi,vendar drugo popolnoma odveč.Po prvem me tako od nekdaj kličejo,le v srednji šoli so me učitelji klicali po drugem imenu.Za pisat je veliko,saj se navadiš,fajn pa ni.

No drugo ime mi je koristilo,da sem si nick izbrala za RR,ugibate lahko,kakšno je moje drugo imeuser posted image Me je oče tako klical,ko sem bila mlajša in me je jezit hotel.Sem res bila huda,ko me je Valči klical,no sedaj pa sem tu gor res Valči.

Da ne dolgovezim,ne bi dala svojim otrokom dveh imen,nikakor.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

clock-img

28.01.2010, 23:50

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo

Oj

Kakšna se vam zdijo dvojna imena?Npr. Martin Luka za fantka?

lp

naš ima dve imeni in smo se navadili - on zase reče da je "Patik", čeprav ga vsi kličemo LUkauser posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem