cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

druga generacija

clock-img

24.06.2008, 19:04

clock-img

orka

pencil-img

912

Pozdravljene dekleta.
Jaz pa se na vas obračem z drugačnim problemom. Zase že vem kaka dieta mi odgovarja vendar sem trenutno noseča in o tem ne razmišljam. Imam pa vprašanje za vse mamice ki so se kdaj spopadale s preveliko težo svojih otrok. Imam sina ki je neprestano lačen, za večerjo in zajtrk bi pojedel tudi po tri sendviče, če pri kosilu sestrica pusti kaj na krožniku, kar se dogaja vsakodnevno pa se ne da pustiti motiti in poje še to. Dokler je doma ga lahko kontroliram a ko ga  ni ni več nič v mojih rokah. Sama sem mnenja da je pretežek. Visok je 140 cm težak je 40 kg, star pa 9 let. Prosim za vaša mnenja in nasvete kako ga pripraviti da bo upošteval osnovna pravila zdravega prehranjevanja, saj se bojim da ga bo to pripeljalo v žrtje, kar pa mu ne privoščim. Sam pa je tudi že potožil, da ga sošolci zafrkavajo da je debel.
Hvala za nasvete.

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

clock-img

24.06.2008, 19:16

clock-img

pomar*ANČA*

pencil-img

1685

nekje sem prebrala, da pitje vode ob obrokih zmanjša količino zaužite hrane- nekako tako da če med obrokom pijemo vodo da smo hitreje siti in se ne nažiramo... sicer nevem kako to izvesti pri otroku ampak avtorica ki je pisala je prisegala na ta način hujšanja....

clock-img

24.06.2008, 19:43

clock-img

FORZA

pencil-img

521

Orka zelo fino, da si odprla to temo. Upam, da nama bo v pomoč kakšen odgovor izkušnje rr-jevk. Tudi moj sin (10 let) je v enem letu pridobil kar nekaj kg. Kar me zelo skrbi.
Samo moj ni tko, da bi vse pojedel kar vidi, vendar je zelo izbirčen samo nezdravo hrano bi jedel in to samo tako ki redi.
V šoli je imel sedaj malico in kosilo, vendar, ko je prišel domov je kar iskal nekaj.
Ker sva oba z atijem zelo zaposlena zadnje čase, njega ni cel teden domov, jas pa delam do 16h je tisto naše kosilo šele zvečer, pa še to pogleda če je kaj dobrega zanj, čene kar išče po hladilniku, ja sendvičiuser posted image
Nevem no sedaj se je v šoli kar ukvarjal s športom.
Zelo se bojim kako bo sedaj med počitnicami?
Bojim se da ga bom imela še manj pod kontrolo.

clock-img

24.06.2008, 20:13

clock-img

*alja*

pencil-img

1889

Pri naših znancih so se z to težavo spoprijeli tako, da enostavno niso kupli tistih stvari ki niso "zdrave". Sam črn kruh pri hiši, hrenovk več sploh niso kupli, vglavnem teh stvari sploh ni blo pri hiši. Po 18 uri pa nista dobla jesti. Mala je imela pri 10 letih 60 kg in je blo res potrebno ukrepat.

No zdaj je na 52 po pol leta in tudi sama pravi da želi prit na težo svojih vrstnic. Začetki so teški, ampak ko se otrok navadi na ta ritem prehranjevanja več ni problem.

No moja bo avgusta stara 3 leta in ima 17 kg (tudi preveč), ampak ne je tok dost, je pa od malega že bolj močna.


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.


clock-img

24.06.2008, 20:45

clock-img

orka

pencil-img

912

pomar*anča* se popolnoma strinjam za vodo in jo oitroku tudi vsiljujem a kaj ko imam občutek da govorim steni, on pravi da potem ne bo mogel jesti in jaz pa saj v tem je čar a se mu ne da dopovedati.
Tudi s črnim kruhom , brez hitre hrane ... se strinjam a kaj ko otrok ni vednio z menoj. V šoli sploh ne vem kaj jedo, a mislim da nič zdravega.Letos so celo uvedli pizze, pa bureke... a nebi morala biti šolska prehrana bolj zdrava?

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

clock-img

24.06.2008, 20:58

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Meni se pa sploh ne zdi preokrogel. Moj bratranec je imel 36kg, ko je šel v 1.razred, torej star manj kot 7 let. Visok sicer ne vem, koliko je bil, ampak preokrogel pa sploh ne.

clock-img

24.06.2008, 21:06

clock-img

LunaLuna

pencil-img

140

Mislim, da najbolj pomaga zgled. Pa kar ni zdravo pač ne kupujte in mu ne bo na voljo (vsaj doma ne). Pa veliko se pogovarjajte o zdravem načinu prehranjevanja. Saj sama veš, kaj je zdravo in dobro zanj in mu tako pripravljaj hrano. Sigurno je to težko, ampak verjemi, da je to v njegovo dobro. Pa ne pozabite na GIBANJE!!!

clock-img

25.06.2008, 12:56

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Jaz bi ti svetovala:
- redne obroke, 5 obrokov na dan
- vpogled v šolske jedilnike,
- čimbolj enostavno in zdravo pripravljene obroke, ki jih pripravljaš doma ( sadje, zelenjava, posto meso, polnovredne testenine, kuhan krompir, skuta, ... )
- ukini sendviče za zajtrk ter uvedi kosmiče npr. ali kruh s tanko rezino puste šunke ali kruh in jajce
- ukini sendviče zvečer ter ponudi majhne količine kuhane in lahko pripravljene hrane ( juhe, rižote, testenine,... )
- zmanjšaj porcije oz. zmanjšaj količino hrane, ki jo skuhaš ter ne pusti, da poje hrano drugih družinskih članov
- uvedi dodatno gibanje ( peš iz šole, vsakdanji sprehod, igra na vrtu, vpiši ga v kakšno plavanje, rolanje,... )
- vikende preživite zunaj, v naravi, v gozdu, morda kako kopanje, vožna s kajakom,...
- nameni sinu veliko ljubezni in pozornosti; daj mu vedeti, da so nastali ukrepi zaradi ljubezni do njega, ne kakšna kazen

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

26.06.2008, 08:25

clock-img

mojamura

pencil-img

5505

tudi jaz sem bila cca. pred letom dni obupana. sin je imel (saj še ima preveliko težo). govorila sem mu o tem, da ni zdravo, da kar naprej nekaj je, pa da si na poti iz šole sam kupuje čipse, pa sladolede pa ne vem kaj še vse. pa mu nisem mogla do živega. ko se je en večer kopal, pa sem slučajno uletela v kopalnico sem videla da joče, pa sem ga objela in vprašala kaj je narobe. odgovoril mi je, da ga sošolci zafrkavajo glede teže, da mu je ena sošolka rekla, če mu posodi svoj modrc... no in takrat sva se pogovorila odkrito in brez zadržkov. od takrat je bilo malo boljše.
ampak največji preobrat se je zgodil takrat, ko sem tudi sama sebe prepričala, da tako ne gre več naprej, da imam preveč kg in sem se odločila za monignacov način prehranjevanja. pri nas doma več ni ne čipsov ne čokolad ne coca cole. včasih od kakšnih obiskov dobi kakšno sladkarijo, ampak si vzame npr. ssamo košček ostalko pa pusti za drugič. včasih je bil sposoben npr: veliko milko kar sam pojest. jaz kuham v skladu z montijevimi načeli in, ko sin vidi kako jaz jem in na kaj pazim je kar ponosen name, pa seveda tudi nase. čeprav si on privošči včasih kakšno sladkarijo, je vseeno zgubil 10 kg. Ukvarjati se je začel tudi z nogometom in košarko.
tako da se strinjam s tem, da je treba uvesti zdravo prehrano, pa mu sam, kot stariš biti za vzgled. najpomembneje je pa, da se otroku pove tako, da razume, zakaj ni dobro toliko jesti in tako nezdravo jesti. ker če bo otrok to skapiral, ga ne bo več potrebno nadzorovati, ker bo sam vedel kako in kaj.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem