IZVIRNO SPOROČILO: Šarki
ga kera dela??
Jaz - že skoraj 3 leta. To počnem v svojem prostem času, zato napredujem bolj počasi in sem trenutno šele pri obdobju med 1. in 2. svetovno vojno in to po mamini strani. Zadeva gre bolj počasi tudi zato, ker takorekoč nimam živečih sorodnikov oz. nimam stikov s tistimi, ki so še živi. Vprašanje je pa seveda, koliko je takšnih, za katere ne vem, saj je bila moja mama med 2. svetovno vojno posvojena in tukaj se mi je polovica vsega tudi ustavila (predniki moje babice so še neznanka). Sem šla pa tudi jaz v Arhiv poleg Magistrata in tam dobila originalne papirje o mamini posvojitvi. Glede na to, da so mi kot otroku povedali popolnoma drugačno zgodbo o vsem skupaj, je bil kar šok, ko sem zagledala papir, na kateri je bila dedkova lastnoročno napisana in podpisana izjava, da se odpoveduje moji mami. Ko raziskuješ preteklost svoje družine, se moraš pripraviti pač tudi na takšne šoke. Imam pa tako, kakor od Mateyke tast, narejen en velik, dolg plakat, na katerega vpisujem vse, kar izvem - imena, priimke, bivališča, datume rojstev, porok, krstov in smrti. Sem se pa tudi veliko poslužila Interneta in vseh rodoslovnih strani, ki so gor (predvsem Cindy's List je zakladnica).
Počasi, pa ziher. S tem imam dela za celo svoje življenje.