cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dojenje za predjed

clock-img

16.05.2006, 11:50

clock-img

cuma

pencil-img

1983

Pozdravljeni!

Jaz sem 3 tedne po porodu, zaradi hčerkinega ne-napredovanja morala, po nasvetu pediatrinje, začeti dodajati pri vsakem dojenju še adaptirano mleko. Ema ga je lepo sprejela in se kljub hranjenju po steklenički dojila naprej.
Težave so se začele pri 3 mesecih, ko je začela jokati, se odrivati in zavračati dojki. Dojili sva se sicer kljub temu pri vsakem obroku, a je spila vedno manj.
Napredovala je super in spala že pri 2 mesecih celo noč. Ker je bila zadovoljna in zdrava, se nisem obremenjevala z dojenjem, sem pa vztrajala in res jo je minilo. Po par tednih uspešnega sesanja, so se težave ponovile in sedaj, jo uspem pripravit do sesanja le zjutraj in zvečer.
Ker mleka nikoli ni bilo za izvoz (razen v porodnišnici), mi ga sedaj že res počasi primanjkuje. Pri jutranjem in večernem obroku Ema pusti približno 60-70 ml dodatka, ko pa je ne dojim, spije celo flaško (210ml) aptamila. Sklepam, da imam le še bogih 30ml/dojko 2x na dan.
Pričela sem si čez dan črpati, a ne izčrpam več kot 10 ml iz obeh dojk v približno pol ure.
Po kolkih dneh črpanja in drugih ukrepov (več pijem in jem) lahko pričakujem povečanje količine mleka?
Rada bi, da če se že otrok matra in sesa, da dobi vsaj konkretno predjed user posted image !
Hvala za izkušnje in nasvete že vnaprej!

Lp cuma

clock-img

16.05.2006, 18:23

clock-img

renan

pencil-img

1377

Ne vem, ce bos s crpanjem pridobila kaj na kolicini mleka...Poskusi jo veckrat pristavljat, ne samo dvakrat. Dvakrat je obcutno premalo. Daj jo na prsi, ko bo res lacna, da bo tudi kaj potegnila. In poskusaj si se enkrat ponoci izcrpat, ce se mala ne prebuja. Drugace pa saj ves: caji za dojenje, pocitek...V bistvu je razumljivo, da noce sesat. Zakaj bi se matrala s sesanjem, ko pa dobi hrano na lazji nacin po flaski...

LP, Renan


clock-img

16.05.2006, 21:15

clock-img

natalia

pencil-img

1423

zdravo,

jaz tudi mislim, da si črpaj čimmanj, in več pristavljaj. več bo stimulacije prsi, več bo mleka.  pa ne obremenjuj se preveč s tem. aja, pa čimveč tekočine!

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

clock-img

16.05.2006, 21:17

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Tako kot pravijo predhodnice. Otroka pristavljaj lacnega. Naj mocno sesa cimvec casa. Sele potem dodaj. Meni recimo zelo pomaga, ce se popoldan vlezem, dam Emo na dojko in zaspim. Ona pa medtem sesa. Naslednji dan imam mleka za izvoz. Poskusi, pa se pocivala bos zraven.

_____________________________

Gospa sem.

clock-img

17.05.2006, 08:40

clock-img

cuma

pencil-img

1983

Hvala in se strinjam, da bi bilo najboljše, če bi Ema sesala, problem je v tem, da nočeuser posted image . Se odriva, obrača na drugo stran oz. na trebuh in joka. Zato pa sem mislila, da če bi bilo mleka več, bi ona raje sesala in bi se potem spet lepo dojili naprej.user posted image
Še kak nasvet?
Poskusila sem vse položaje (če ji mogoče položaj ne bi ustrezal), prostore (najraje se doji leže v spalnici)...
Ne smem se je niti dotaknit - da bi jo recimo polegla na bok proti dojki, ker začne takoj jokat in se obračat proč. Če jo pustim pri miru pa: posesa dvakrat, pri tem leži na hrbtu, z nogami v luft in se vleče za prstke na nogahuser posted image ...sploh ne vem, kako lahko tako pije? Ko je izredno nemirna, ji pojem zraven in se malo pomiri, drugače pa je .... katastrofa zadnje čase.user posted image

user posted image  moje mlekarne bojo šle v stečaj!?

clock-img

17.05.2006, 09:07

clock-img

renan

pencil-img

1377

Potem bo res kmalu konec dojenja. Jaz mislim, da se ji enostavno ne ljubi sesat, ker se mora prevec mucit. Ce pa ne sesa, pa ni mleka...Poskusaj tako, da je res lacna in jo potem daj na prsi. Ce  noce, pa pac  zapri mlekarne.user posted image
LP, Renan

clock-img

17.05.2006, 10:01

clock-img

CERT

pencil-img

41

j ajst sem tud z mojim (bo meu tri mesece ta teden) začela met probleme, je brcal, odrival, se drl-grozno. ma sm pol probala, ga pristavit ko je spil nekaj iz flaške ( recimo 30ml- 60 odvisno kl lačen je bil) pol pa ko se je mal odžejal sem ga pristavila k  prsim. al pa sem ga pristavila ko se je umiril in ko mu je šlo za spat. in pol sem na eno dojenje menjala strani po tri krat na vsako dojko (odvisno kolko je pustil) - ponavadi sem to storila popoldne ker sem mela premalo mleka. še zdaj delam tako, s tem da ni treba več toliko dodatka. koliko je res sit bom pa vidla ta teden v posvetovalnici. če se je odneslo bomo šli še naprej tako ( seveda če bom tudi jst zdržala, ker je kar napor - lahko ga maš na dojkah tud po 3 ure). vsi mi pravjo da sm mona ker se tok matram, ma dokler bo volja. če maš cajt pa voljo provi, čene pa ne se sekirat in mu pač dodajaj. adaptirano mleko je ravno tako dobro.
odloči se sama in se se pustit raznim posiljevanjem okolice

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem