cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

dojenje z nastavki in požiranje zraka

clock-img

18.01.2006, 10:02

clock-img

Taja Nagaja

pencil-img

672

Svojo enomesečno deklico dojim z nastavki (Avent) in jih poizkušam opustiti. Čez dan nama lepo uspeva, saj sem bolj zbrana, ponoči pa jih še vedno uporabljam user posted image , saj se bojim, da bi mi preveč zgrizla bradavice.

Danes  se mi je začelo dozdevati, da ko pije s pomočjo nastavka poje zraven kar nekaj zraka. A imam prav? Kljub temu, da je podrla kupček je čez nekaj časa začela jamrati in je nato nekaj mleka polila. user posted image Dvignila sem jo iz posteljice, ponovila akcijo (podiramo kupček) in jo zopet položila v posteljico. Nato pa je ona ponovila svoje polivanje. Tako sva prebedeli dve uri in večkrat podrli kupček in nato malo polili  ter le s težavo  zaspali. user posted image

Ali je to zaradi nastavkov? Prej te razlike nisem opazila, saj čez dan nimava takšnih problemov.


clock-img

18.01.2006, 10:33

clock-img

Anja**

pencil-img

323

Moj sine bo v cetrtek star 3 mesece. se delno dojiva in pri tem uporabljam nikov nastavek, brez ne gre (noce niti zagrabit bradavice)user posted image

Na zacetku, dokler ne potegne bradavice v nastavek, pogoltne nekaj zraka, ki ga s podiranjem kupcka spraviva ven.
Vcasih, ko se prevec naje takrat poliva, ne zdi se mi, da bi polivala tvoja deklica zaradi nastavka user posted image  

Glede grizenja bradavic: saj se nima zobkov user posted image  (pa bradavice se ti bojo tudi utrdile, pa bo slo. Ce tio uspeva cez dan ti bo sigurno se ponoci) user posted image

Lp

clock-img

18.01.2006, 10:54

clock-img

cuma

pencil-img

1983

Čau!
Jaz sem tudi do sedaj dojila z nastavki (chicco-silikonski in izjemno tanki in mehki), par dni nazaj pa sem jih opustila. Bodi pozorna na to, da je nastavek res lepo "prisesan" na dojko, ker če ga ne držiš in se otrok med dojenjem malo premika, lahko ob straneh vhaja zrak. Takrat sicer tudi vakum spusti in začutiš, da ne vleče, preden ga popraviš, pa lahko otroček že pogoltne zrak.
Meni je zdaj (ko so se mi po skoraj 2 mesecih končno malo utrdile bradavice) lepše dojit brez nastavkov. Celo moje vdrte bradavice so se malo izbočileuser posted image .
Lp cuma&ema

clock-img

18.01.2006, 11:22

clock-img

Aleksandrin

pencil-img

869

Poizkušaj brez nastavkov, le zelo majhen odstotek žensk ne more dojiti brez njih. Tudi meni so rekli ploske, razpokane bradavice, dejmo z nastavki, ko pa sem prišla domov sem jih vrgla stran. Prvi mesec sem se borila z bolečimi bradavicami, sem jih po vsakem dojenju mazala z Bepantem mazilo, potem ja pa zalavfalo. Več je pojedla, hitreje je pojedla in še matrala se ni nič.
Če slučajno ne bo šlo pa poizkusi bradavico malo stisnit, da bo posla v usta otroku.
Srečno!!!

clock-img

18.01.2006, 12:49

clock-img

cuma

pencil-img

1983

Oj aleksandrin, a tebi je bepanten pomagal?
Jaz sem si mazala z njim po vsakem dojenju in luftala in mazala z lanolinom...pa nič, krvavela in krvavela in razpokam ni bilo konca...kljub nastavkom, ko pa sem nehala mazat, je bilo naenkrat boljše in zdaj si ne mažem več prav z ničemer, pa sem lahko celo nastavke opustilauser posted image
To ,da si bradavico malo stisni, preden jo ponudiš, je pa dober nasvetuser posted image

clock-img

18.01.2006, 15:32

clock-img

Aleksandrin

pencil-img

869

Ja veš, če že krvavi, če je že rana, potem se težje zdravi. Sem pa tudi v bolnici dobila neko mazilo, take oker barve, ti povem super za rezpokane bradavice. Edino to pomanjklivost ima, da je tako gosto in gre ful težko z bradavice. Uporabljala pa sem mazilo, ne kreme. Lanolin pa ne vidim kako bi lahko pomagal?

clock-img

18.01.2006, 19:40

clock-img

Anonimen

Jaz sem skoraj 5 mesecev dojila z nastavki. Ker pač na začetku ni šlo drugač, pol pa Gašper ni znal zagrabit bradavice brez nastavka.
Pomagala mi ni nobena krema. Sploh ne Lanolin (mi je bila premočna). Edino, no, tista od Aventa je bila okej. Drugač pa ČIMVEČ  jih luftaj, pa samo s svojim mlekcom mazat.
Je pa tudi Gašper veliko zraka zraven pojedel (imela sem Aventove nastavke). Ti le pazi, da boš vedno podirala kupčke, pa bo!

Pa ne probat brez nastavkov na brzino. Morš postopno odstavljat. Ker to je za dojenčka lahko kar mal šok.

clock-img

19.01.2006, 08:14

clock-img

Taja Nagaja

pencil-img

672

Najlepša hvala za nasvete. user posted image user posted image user posted image
Čez dan sva se dojili brez nastavkov, se mazali z lanolinom (multi mam) in se veliko nosili in pestvali. Ponoči sva se dojili le lenkrat (je pridno spančkala user posted image ) in to z nastavkom, saj  je bila joška prepolna in je ni mogla zagrabiti. Potem sva podrli kupček in v pol ure obe zaspali.

Cuma- hvala za opozorilo, sem bila pozorna, da nastavka ni dvignila, tako da zrak ni prišel not.user posted image

Tinka- midve se že en teden odvajava od nastavkov in je tehnika dojenje resnično drugačna.Zdi se mi, da brez nastavkov vse poteka hitreje, pa še ne zaspi tako hitro med dojenjem. Tako da imam manj dela v vmesnim dojenjem.


clock-img

19.01.2006, 09:53

clock-img

tehnofil

pencil-img

3160

Pri nas je tak postopek podiranja kupčkov in polivanja od rojstva, ne glede na nastavek ali brez.

clock-img

19.01.2006, 11:28

clock-img

Urša

pencil-img

4648

Tud mi2 se dojiva z nastavki, 2 meseca. Prve 3 tedne je šlo gladko brez, edino velike probleme sem imela s krvavimi in bolečimi bradavicami, pa sem stisnila zobe.user posted image Potem sem staknila mastitis in to ravno na tisti dojki z ranjeno bradavico in sem si dala gor nastavek. Še danes mi je žal, ker se je nanj tako navadil, da brez ne gre in ne gre, pa si bi zelo želela. Na čase so mi ti nastavki tako štorasti, sploh ko ima zdaj obdobje nenehnega pristavljanja in odstavljanja pa vlečenja na vse strani... user posted image  
Kako ste jih odvadile? Kakšen nasvet? Se mi zdi, da je dojenje brez njih lažje za oba.

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

clock-img

19.01.2006, 12:07

clock-img

cuma

pencil-img

1983

Urša!
Ne vem, v bistvu nisem dosti razmišljala o tem kako bi jo odvadila nastavkov..dala sem ji zizo in je prijela! Vleče in obrača se še vedno na vse strani, ampak, mislim, da je to zato, ker kombinirava s flaško in se ji včasih ne da potrudit in sesat močneje. Meni pa se ne mudi - se pač pristavljava tudi po 20x v 15 minutah, pol je pa ziza že prazna in dobi težko pričakovano flašo user posted image .
Edino, kar pazim, je da si malo stisnem bradavico - da se izboči (prej sem imela čisto ploske, pa so se mi z nastavki popravile,) in da sprostim pretok mleka, da dobi mala mal motivacije vsaj v štartu.
Lp 

clock-img

19.01.2006, 12:18

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Jaz sem tudi prvi mesec potrebovala nastavke (Avent) zaradi razbolelih in razpokanih bradavic. Med podoji sem jih mazala z Lanolinom in mi je krema zelo pomagala. Res je tudi, da niso bradavice nič krvavele.

Ko se je stanje izboljšalo in je sesalni refleks malo popustil, sem začela podoj z nastavki, da sva tisto prvo silo sesanja dale skozi. Ko je začela bolj umirjeno sesati sem nastavek hitro umaknila in podojila do konca. Pia vmes sploh ni vedela, da nastavka ni več. Tako sem jih ščasoma opustila.

Probaj tako, mogoče bo tudi vam odgovarjalo.

Kar se pa kupčkov tiče, sva se pa midve na začetku med podojem previle in takrat podirale kupčke. da bi bilo pa zaradi nastavkov več kupčkov, pa nisem opazila.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

20.01.2006, 14:27

clock-img

Nannn

pencil-img

1053

Tudi jaz dojim z nastavki...me je ze v porodnisnici user posted image  tako pojedla da sem zvezde videla...tako mocan sesalni refleks ima da sem imela bradavice cisto pocene in nisem mogla vec dojiti brez nastavkov...sedaj pa se ne upam opustiti in zaceti znova brez nastavkov...ampak mislim da bi bilo bolj pametno sprobati tvojo cmokec idejo...

LP Nannn

clock-img

31.01.2006, 14:12

clock-img

Rahelca

pencil-img

508

Pridružujem se vaši debati, ker imam podobne težave kot ve. Sara mi je v porodnišnici do krvi "pojedla" bradavice, tam sem jo potem dojila z nastavkom. Kmalu sem imela premalo mleka in sem ji dodajala po flaški. Tamala je kmalu dojela, da je bolje po flaški in ni se hotela več dojiti z nastavkom. Sem poizkusila brez, pa je prijela samo bradavico. Sem mislila, da me bo konec od bolečine. Danes pa sva se prvič normalno podojili, s tem, da mi bodo bradavice odpaldle, tako skelijo. Jaz sem kupila v lekarni blazinice z gelom in je veliko bolje. Bepanten mi sploh ne pomaga. Veliko boljša je krema od Aventa. Nastavek sem imale od Aventa, mogoče bi poizkusila še od "Kikota". A je katera poizkusila oboje? Na koliko časa pa dojite? Rahelca

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem